Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Σοκ από την επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ προκάλεσε η επίθεση στους δημοσιογράφους και τον οπερατέρ του Open την ώρα που μετέδιδαν τις νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο της φωτιάς στη βόρεια Αττική. «Δεν θέλω να επεκταθώ πάρα πολύ σε ό,τι συνέβη χθες το βράδυ γιατί είναι πάρα πολύ άσχημη εμπειρία. Εγώ προσωπικά – που δεν έχω πάρα πολλά χρόνια στον χώρο- δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά», ανέφερε χθες η Ελευθερία Σπυράκη. «Με πίεσαν και με έσπρωξαν να μπω μέσα στο αυτοκίνητο. Τον Κώστα όμως τον χτύπησαν και τον οπερατέρ τον έκλεψαν. Είναι περιστατικά που δεν είναι καλό να συμβαίνουν γιατί κι εμείς βγαίνουμε για να δουλέψουμε, όχι για να παίξουμε με τον πόνο του άλλου και ειδικά σε τέτοιες συνθήκες», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος. Η ρεπόρτερ του OPEN επεσήμανε ότι «πολλοί κάτοικοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές μας καλούσαν και χθες και προχθές για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις περιουσίες τους. Κάτι πολύ ανθρώπινο που το καταλαβαίνουμε όλοι. Ίσως και εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση τους να κάναμε το ίδιο». Το περιστατικό της επίθεσης μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση με την ρεπόρτερ και τον οπερατέρ να προπηλακίζονται την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους. Η δημοσιογράφος ακούγεται να ουρλιάζει τρομοκρατημένη, καθώς περίπου 15 άτομα χτυπούσαν το όχημά τους, σπάζοντας μάλιστα και τα τζάμια. Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

«Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση. «Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζοντας «συμπαράσταση» στα θύματα της επίθεσης. «Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement