Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Εθνική Ομάδα: Ώρα για χρυσό…- Ξεκίνησε ο τελικός των Ολυμπιακών αγώνων πόλο απέναντι στους Σέρβους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η ώρα για το χρυσό μετάλλιο έφτασε για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών η οποία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Σερβία στο μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο με μοναδικό στόχο να πάρει τη νίκη και να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Βλάχου είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της, έχει γράψει ήδη ιστορία με την παρουσία της στον τελικό Ολυμπιακών αγώνων όμως είναι δεδομένο πως άπαντες, θέλουν πάση θυσία να πάρουν τη νίκη για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται ο Πατρινός Χριστόδουλος Κολόμβος ο οποίος έχει γράψει ήδη ιστορία με την κατάκτηση Ολυμπιακού μεταλλίου όμως και αυτός από την πλευρά του επιθυμεί να γυρίσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα με το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελλάδα έχει φτάσει αήττητη στον τελικό με όπλο την πολύ καλή άμυνα και αυτό είναι το στοιχείο που θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο.

Χθες στην τελευταία προπόνηση που έκαναν έγιναν οι τελευταίες δοκιμές από τον Βλάχο ο οποίος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΔΗ

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, ο Κώστας Λούδης έκανε χθες ανάλυση για τον σημερινό τελικό και το πού θα κριθεί η μεγάλη αναμέτρηση.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) λοιπόν ξημερώνει η μεγαλύτερη μέρα στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, μέχρι την επόμενη, ο μεγάλος τελικός των Ολυμπιακών αγώνων, με την Εθνική ομάδα της χώρας μας απέναντι στους Σέρβους.

Η Εθνική μας έχει φτάσει σε αυτόν τον τελικό αήττητη, με μόλις μία ισοπαλία με την Ιταλία, με κύριο όπλο της την άμυνα.

Αύριο λοιπόν θα πρέπει να μείνουμε το ίδιο συγκεντρωμένοι στον συγκεκριμένο τομέα και ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο πού πιστεύω ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Οι Σέρβοι, με Μάντιτς και Φιλίποβιτς, δύο εξαιρετικούς αριστερόχειρες – σουτέρ, με Πλαΐνοβιτς, Μίτροβιτς, Άλεξιτς, Ράσοβιτς στην περιφέρεια και πολύ καλά «δοκάρια»,τους Πιγιέτλοβιτς – Γιάκσιτς παίζουν εξαιρετικά στον παίκτη παραπάνω, με πολλή υπομονή, και με την τρομερή ποιότητα που διαθέτουν μπορούν να διαβάσουν την άμυνα του αντιπάλου και να εκτελέσουν την στιγμή που πρέπει από την κατάλληλη θέση.

Αν η Εθνική μας συνεχίσει το καταπληκτικό ποσοστό της στον παίκτη λιγότερο και ο Ζερδεβάς βρει λύσεις στα πολύ καλά σουτ που διαθέτουν, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα.

Στην επίθεσή μας θα χρειαστεί να αντεπεξέλθουμε στο δυνατό πρες που ξεκινάνε οι Σέρβοι και στην συνέχεια, με την γνωστή υπομονή πού έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η ομάδα, να βρει την καλύτερη λύση έτσι ώστε να νικήσει τον πολύ καλό στα τελευταία παιχνίδια Μίτροβιτς. Ο Σέρβος τερματοφύλακας στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του.

Φυσικά ο παίκτης παραπάνω θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά ποσοστά, γιατί η Σερβία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες σε αυτόν.

Φυσικά, πέρα από όλα τα τακτικά θέματα, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού, καθώς όπως είδαμε και στο παιχνίδι των Σέρβων με αντίπαλο την Ισπανία ενώ βρέθηκαν δύο φορές τρία γκολ πίσω στο σκορ κατάφεραν να γυρίσουν ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι μέσα σε τέσσερα λεπτά.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement