Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η επιτυχία της Εθνικής πόλο, είναι μεγαλύτερη επιτυχία από τον άθλο του ’87

Published

on

Του Προκόπη Χ. Κόγκου

Πριν ακόμα από τον μεγάλο χθεσινό τελικό του πόλο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία συνομιλούσα με ένα φίλο μου πολίστα, που έχει και αυτός γράψει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στις πισίνες και μου έλεγε πως «αυτό που έχει πετύχει η Εθνική μας ομάδα ίσως είναι μεγαλύτερη επιτυχία από τον άθλο της Εθνικής μπάσκετ το 1987!».

Και όντως, συμφώνησα μαζί του παρότι το πόλο δεν έχει την ίδια δημοφιλία με το μπάσκετ! Θεωρώ ότι αυτή η επιτυχία, είναι ιστορική αν σκεφθεί κανείς, ποιες σχολές υδατοσφαίρισης κατάφερε να θέσει εκτός η Ελλάδα ώστε να βρεθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μια τεράστια επιτυχία για την οποία όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι και καμαρώνουμε γι’ αυτά τα παιδιά που ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου και η ελληνική σημαία κυμάτιζε τόσο ψηλά. Ασφαλώς και όλοι θέλαμε το χρυσό. Δεν θα κάνω ανάλυση για την ήττα του τελικού διότι οι τελικοί συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι σε αυτές και νίκησαν. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την αίσθηση που έχουμε όλοι μας, πως η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης είναι κορυφαία ομάδα μέσα και έξω από την πισίνα και αυτό φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού.
Οι μεγάλες ομάδες, συνήθως ξεκινούν από τους μεγάλους προπονητές και όσοι έχουν ασχοληθεί με το πόλο και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τρέφουν απεριόριστο σεβασμό για τον Θόδωρο Βλάχο.
Δεν θα παραλείψω να αναφερθώ στον Πατρινό Χριστόδουλο Κολόμβο, ο οποίος έβαλε το όνομά του στο πάνθεον του αχαϊκού αθλητισμού και του αξίζουν πάρα πολλά μπράβο για τη συνέπεια και την δουλειά που κάνει όλα τα τελευταία χρόνια.
Κλείνοντας ελπίζω με αυτή την επιτυχία η πολιτεία να μεριμνήσει για να έχουμε περισσότερα και πιο σύγχρονα κολυμβητήρια για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα και επιπλέον οι γονείς να στρέψουν ακόμα πιο πολύ τα μικρά παιδιά στον υγρό στίβο που έχει πολλαπλά οφέλη.
ΥΓ.1 : Στις 22 Ιουνίου ο Χριστόδουλος Κολόμβος, σε μεγάλη του συνέντευξη στη «Γ» είχε μιλήσει ευθέως για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς.
ΥΓ2. Είμαι σίγουρος πως οι τοπικοί φορείς δεν πρόκειται να ξεχάσουν τον δικό μας Χριστόδουλο Κολόμβο, έναν μεγάλο αθλητή αλλά και ένα παιδί με ήθος, και θα τον τιμήσουν όπως αξίζει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement