Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

600 τηλεφωνικές γραμμές στον Δήμο!

Λίστα με… εκπλήξεις έχει στα χέρια της η Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας, η οποία πληρώνει για συνδέσεις 220.000 ευρώ τον χρόνο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Πόσες τηλεφωνικές γραμμές έχει και πληρώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας; Η ερώτηση ήταν απλή αλλά η απάντηση έκρυβε εκπλήξεις.

Από μια εσωτερική έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος έχει και πληρώνει για περίπου 600 τηλεφωνικές γραμμές. Πρόκειται για απλές τηλεφωνικές συνδέσεις, για γραμμές φαξ, για συνδέσεις ίντερνετ, για γραμμές του «σύζευξις», ακόμα και για τηλεφωνικά κέντρα.

Πού βρίσκονται όλες αυτές οι γραμμές; Στο δημαρχείο και στα γραφεία που στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου. Στα κτίρια των πρώην Δημαρχείων Ωλενίας, Μόβρης και Λαρισού. Σε όλα τα κοινοτικά γραφεία. Σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πόσο κοστίζουν όλες αυτές οι γραμμές; Το ποσόν ξεπερνάει τις 220.000 ευρώ ετησίως.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ένας πρώτος έλεγχος στη λίστα των συνδέσων έχει βγάλει παράξενα αποτελέσματα. Μερικά παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά:

-Στο Λάππα υπήρχε κάποτε εν λειτουργία σιδηροδρομικός σταθμός. Το τρένο εδώ και χρόνια δεν υφίσταται αλλά από την εποχή που υπήρχε το τηλέφωνό του το πλήρωνε, για άγνωστους και ακατανόητους λόγους, ο Δήμος. Ο σταθμός έκλεισε, συσκευή δεν υπάρχει αλλά λογαριασμοί με τα πάγια αυτής της γραμμής εκδίδονται και πληρώνονται κανονικά.

-Εξίσου μεγάλη ήταν η έκπληξη όταν διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πληρώνει το λογαριασμό για το τηλεφωνικό κέντρο και τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύει στην Πάτρα!

Μεγάλες απορίες έχει προκαλέσει και το ύψος ορισμένων λογαριασμών σε δημοτικές υπηρεσίες αλλά και σε κοινοτικά γραφεία. Πρόκειται για λογαριασμούς εξαιρετικά υψηλούς που δεν δικαιολογούνται με βάση τα υπηρεσιακά αντικείμενα που φιλοξενούνται στα αντίστοιχα γραφεία.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της λίστας με τις τηλεφωνικές γραμμές. Κάποιες από αυτές θα κοπούν, σε κάποιες άλλες ίσως τεθεί όριο κατανάλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» από την Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας θα επιχειρηθεί ένας εξορθολογισμός και ένα συμμάζεμα σε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που προκαλεί και μία σημαντική, και άνευ λόγου, οικονομική επιβάρυνση στο ταμείο του Δήμου.

Άλλωστε αποτελεί πρώτιστο μέλημα του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει.

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για όλη η ακτογραμμή της Πάτρας…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα ισχυρά και εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά έργα που θα προστατεύσουν τη μεγάλη ακτογραμμή της Πάτρας, απαιτούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ασφαλώς, απασχολεί τον Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια που έχει σπεύσει να συνδράμει. Ωστόσο, έστω και σταδιακά, οι πόροι μπορούν να βρεθούν από διάφορες πηγές (εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ). Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες που θα καταδείξουν τα αναγκαία έργα και το κόστος τους.  Η μελέτη «Ρογκάν» πρέπει, όχι μόνο να επικαιροποιηθεί, αλλά και να επεκταθεί, περιλαμβάνοντας το σύνολο της ακτογραμμής της αχαϊκής πρωτεύουσας. Με εξαίρεση, βέβαια, το τμήμα του Ρίου και του Ακταίου, για το  οποίο η Περιφέρεια έχει έτοιμη και πλήρως κοστολογημένη μελέτη. Το επόμενο «βήμα» είναι η εξεύρεση πόρων ύψους 15 εκ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τη νότια πλευρά της πόλης…

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατέθεσε την επίσημη υποψηφιότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την επίσημη υποψηφιότητά του για Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο Παύλος Μαρινάκης, στον πρόεδρο της αρμόδιας εφορευτικής επιτροπής και αρχαιότερο βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Τραγάκη. Με την ευκαιρία, ο Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε όσους υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του, μεταξύ τω οποίων, ο απερχόμενος Γραμματέας, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, δέκα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών φορέων. «Αυτή ακριβώς η στήριξη αποτελεί για εμένα τη μεγαλύτερη ευθύνη» σχολίασε. (Στη φωτό, ο Π. Μαρινάκης με τον Ι. Τραγάκη και τον Γ. Στεργίου).

 

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Τα πρώτα αποτέλεσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε σταδιακά η καταμέτρηση των ψήφων των υποψήφιων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής στα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας.

Ε.Τ. Σαγεΐκων

Ψήφισαν 385 και έλαβαν:

Παπανδρέου 213
Ανδρουλάκης 111
Λοβερδος 56
Καστανίδης 2
Χρηστίδης 0
Γερουλάνος 2

 

Ε.Τ. Χαλανδρίτσας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Ψήφισαν 353

Παπανδρέου 193
Ανδρουλάκης 100
Λοβερδος 34
Καστανίδης 3
Χρηστίδης 4
Γερουλάνος 19

 

Πάτρα- 11ο Δημοτικό Σχολείο (Α τμήμα)

Ανδρουλάκης 181

Παπανδρέου 104

Λοβέρδος 87

Γερουλάνος 10

Καστανίδης 9

Χρηστίδης 3

 

Πάτρα – 11ο Δημοτικό Σχολείο (Γ τμήμα)

Ανδρουλάκης 208

Παπανδρέου 114

Λοβέρδος 79

Χρηστίδης 9

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 3

 

Ε.Τ. Σταυροδρομίου

Ψήφισαν 447 (άκυρα 6, λευκά 2)

Παπανδρέου 371

Ανδρουλάκης 49

Λοβέρδος 11

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 2

Καστανίδης 0

 

Ε.Τ. ΑΚΡΑΤΑΣ

Ψήφισαν 476

 

Λοβέρδος 222

Ανδρουλάκης 133

Παπανδρέου 98

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 3

Καστανίδης 13

 

Ε.Τ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Παπανδρέου 83

Ανδρουλάκης 81

Λοβέρδος 68

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 4

 

Ε.Τ. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Παπανδρέου 98

Λοβέρδος 49

Ανδρουλάκης 26

Χρηστίδης 3

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 0

ΠΑΤΡΑ- Β΄ΤΜΗΜΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ 

Ψήφισαν 489

Ανδρουλάκης 296

Παπανδρέου 289

Λοβέρδος 164

 

 

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα