Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

600 τηλεφωνικές γραμμές στον Δήμο!

Λίστα με… εκπλήξεις έχει στα χέρια της η Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας, η οποία πληρώνει για συνδέσεις 220.000 ευρώ τον χρόνο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Πόσες τηλεφωνικές γραμμές έχει και πληρώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας; Η ερώτηση ήταν απλή αλλά η απάντηση έκρυβε εκπλήξεις.

Από μια εσωτερική έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος έχει και πληρώνει για περίπου 600 τηλεφωνικές γραμμές. Πρόκειται για απλές τηλεφωνικές συνδέσεις, για γραμμές φαξ, για συνδέσεις ίντερνετ, για γραμμές του «σύζευξις», ακόμα και για τηλεφωνικά κέντρα.

Πού βρίσκονται όλες αυτές οι γραμμές; Στο δημαρχείο και στα γραφεία που στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου. Στα κτίρια των πρώην Δημαρχείων Ωλενίας, Μόβρης και Λαρισού. Σε όλα τα κοινοτικά γραφεία. Σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πόσο κοστίζουν όλες αυτές οι γραμμές; Το ποσόν ξεπερνάει τις 220.000 ευρώ ετησίως.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ένας πρώτος έλεγχος στη λίστα των συνδέσων έχει βγάλει παράξενα αποτελέσματα. Μερικά παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά:

-Στο Λάππα υπήρχε κάποτε εν λειτουργία σιδηροδρομικός σταθμός. Το τρένο εδώ και χρόνια δεν υφίσταται αλλά από την εποχή που υπήρχε το τηλέφωνό του το πλήρωνε, για άγνωστους και ακατανόητους λόγους, ο Δήμος. Ο σταθμός έκλεισε, συσκευή δεν υπάρχει αλλά λογαριασμοί με τα πάγια αυτής της γραμμής εκδίδονται και πληρώνονται κανονικά.

-Εξίσου μεγάλη ήταν η έκπληξη όταν διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πληρώνει το λογαριασμό για το τηλεφωνικό κέντρο και τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύει στην Πάτρα!

Μεγάλες απορίες έχει προκαλέσει και το ύψος ορισμένων λογαριασμών σε δημοτικές υπηρεσίες αλλά και σε κοινοτικά γραφεία. Πρόκειται για λογαριασμούς εξαιρετικά υψηλούς που δεν δικαιολογούνται με βάση τα υπηρεσιακά αντικείμενα που φιλοξενούνται στα αντίστοιχα γραφεία.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της λίστας με τις τηλεφωνικές γραμμές. Κάποιες από αυτές θα κοπούν, σε κάποιες άλλες ίσως τεθεί όριο κατανάλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» από την Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας θα επιχειρηθεί ένας εξορθολογισμός και ένα συμμάζεμα σε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που προκαλεί και μία σημαντική, και άνευ λόγου, οικονομική επιβάρυνση στο ταμείο του Δήμου.

Άλλωστε αποτελεί πρώτιστο μέλημα του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει.

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η “Μπάρμπαρα” χτύπησε και την Αχαΐα: Σε ποια σημεία διεκόπη η κυκλοφορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην Αχαΐας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι:

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη διαδημοτική οδό που συνδέει το Δ.Δ. Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων έχει διακοπεί, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα φωταγωγείται καρναβαλικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, ανάβει στην πλατεία Γεωργίου Α΄, ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου εργάστηκαν και φέτος πυρετωδώς για την τοποθέτηση των στοιχείων που
δημιουργήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και θα προσφέρουν σε πολλά σημεία σε όλη την πόλη νότα χαράς και καρναβαλικού κλίματος τις επόμενες νύχτες μέχρι και τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. – Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στο στέκι της οδού Χαραλάμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πάτρα από χθες πριν από λίγο αναχώρησαν από το κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας όπου διαμένουν και κατευθύνθηκαν στο στέκι της αγαπημένης τους ομάδας στην οδό Χαραλάμπη.

Η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις τους.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εντάσεις που θα αμαυρώσουν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Πάτρα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα