Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

180 θέσεις για σχολικές καθαρίστριες θα προκηρύξει ο Δήμος Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Αρχή με εισήγησή της στην χθεσινή Οικονομική Επιτροπή και με ομόφωνη απόφαση της τελευταίας, θα προκηρύξει άμεσα 180 θέσεις εργασίας σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, ακόμη και 2 ωρών, που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος της κυβέρνησης, για την αναγκαιότητα καθαριότητας των σχολείων μας για το διδακτικό έτος 2021-2022.

Όπως ανέφερε ο Δήμος, «οι εν λόγω εργαζόμενες/οι επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία των παιδιών μας, το οποίο ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας Covid καθίσταται κρίσιμο. Χρόνια εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μέσω των σχολικών επιτροπών και η απαίτησή μας είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις εργασίας τους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η θέση μας αυτή εμποδίζεται από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που κρατούν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους σε θέσεις ομηρίας και με εξευτελιστικές αποδοχές».
Σημειώνουν δε, πως «οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, προς τον αρμόδιο Υπουργό για την κάλυψη αναγκών της καθαριότητας σχολικών συγκροτημάτων με όσες εργαζόμενες απαιτούνται με πλήρη απασχόληση και όχι με μερική και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν καρποφόρησαν.
Ως Δήμος δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας ακαθάριστα διότι δεν βλέπουμε τα παιδιά μας και τις εργαζόμενες σαν κόστος όπως η κάθε κυβέρνηση. Την εγκύκλιο των μερικών ωρών, ακόμη και 2 ωρών, εργασίας δεν θα την εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή».
Ο Δήμος προχωρά στην προκήρυξη 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022 γνωστοποιώντας πως τη διαφορά της μισθοδοσίας τους, που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, θα την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους.
«Θα ακολουθήσει άμεσα η σχετική προκήρυξη με μοριοδότηση όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ για τις θέσεις αυτές.
Παράλληλα διεκδικούμε από την Κυβέρνηση, με κάθε τρόπο και χωρίς να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό, να αναλάβει την υποχρέωσή της για την καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων και να μην τα φορτώνει στις πλάτες των δημοτών, που ήδη έχουν πληρώσει ξανά και ξανά μέσω της άμεσης, έμμεσης και ληστρικής φορολόγησης», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement