Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Ο ανασχηματισμός θα έλθει – Αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετασχηματισμό του μηχανισμού του Μαξίμου αποτελούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αναφέρουν επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ουσιαστικά οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον πρωθυπουργό «εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων» στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξηγούν πως δεν είναι ανασχηματισμός, καθώς δεν μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση.

Όμως σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές αυτές είναι επακόλουθο της κρίσης με τις φωτιές αλλά και της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός έκρινε πρώτα ότι πρέπει να ανανεώσει και να ενισχύσει τον στενό πυρήνα των συνεργατών του για να προσαρμοστεί ο μηχανισμός του Μαξίμου στα νέα δεδομένα.

Αν δεν υπήρχαν οι πυρκαγιές ενδεχομένως να μην αποφάσιζε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τις αλλαγές σε δύο φάσεις, αλλά σε μία με ένα δομικό ανασχηματισμό.

Ο βασικός παράγοντας για τον χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό είναι η εξέλιξη της πανδημίας και της οικονομίας. Και το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα είναι εκείνο που θα ολοκληρώσει τη θητεία της στο τέλος της τετραετίας , λένε οι γνωρίζοντες τις σκέψεις του πρωθυπουργού.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει, αν και συνήθως ο κ. Μητσοτάκης δίνει το στίγμα του δημοσίως, και στη ΔΕΘ να εμφανιστεί με τη νέα κυβέρνηση. Όμως, όλα εξαρτώνται , πέραν των εκτάκτων παραγόντων, όπως οι φωτιές, από το πως θα σταθμίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την πορεία των κρίσιμων μεγεθών. Έτσι, οι συνεργάτες του, απαντούν το κλασσικό «Ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός».

Πάντως, οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στις δηλώσεις του τη Δευτέρα και στην εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο έδιναν σήμα, όπως είχε γράψει και το in.gr για αναβάθμιση του κ. Τριαντόπουλου και μετακίνηση του στο Μέγαρο Μαξίμου. «Όλες τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά» είχε πει χαρακτηριστικά δίνοντας το σήμα. Και όταν οι αλλαγές στο στενό επιτελείο του είναι τέτοιες, τότε είναι πολύ πιθανόν και οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να είναι σαρωτικές. Τώρα με τις αναβαθμίσεις στελεχών ο κ. Μητσοτάκης δίνει το σήμα στους υπουργούς του ότι κρίνονται με βάση την αποτελεσματικότητα τους και στην στοχοπροσήλωσή τους στην παραγωγή έργου.

Η νέα δομή στο Μαξίμου
Το νέο σχήμα του Μαξίμου, θα αποτελείται πλέον από 2 υπουργούς Επικρατείας και 2 Υφυπουργούς. Οι δύο Υπουργοί Επικρατείας είναι οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Ο Άκης Σκέρτσος αναβαθμίζεται σε Υπουργό από τον Πρωθυπουργό, σε ένδειξη αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει μέχρι σήμερα και του πόσο αποτελεσματικός είναι, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Οι δύο Υφυπουργοί Επικρατείας είναι δύο νέα πρόσωπα: Γιάννης Οικονόμου και Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και είναι ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης για τον Ιανό. Ουσιαστικά, θα είναι υπό τον Άκη Σκέρτσο και θα αναλάβει όλη την διαχείριση των προγραμμάτων κρατικής αρωγής. Οι πολίτες, ειδικά στις καταστροφές, δεν κρίνουν από τις εξαγγελίες, αλλά από το αποτέλεσμα, σημειώνουν με νόημα στελέχη δίπλα στον πρωθυπουργό.

Ο Γιάννης Οικονόμου – ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού για θέματα ενημέρωσης και επικοινωνίας. Είναι πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην Γραμματέας της ΔΑΠ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι σήμερα, τεχνοκράτης και βουλευτής επαρχίας (Φθιώτιδας). Έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλες τις πλευρές της ΝΔ, καθώς είχε συνεργαστεί στενά τόσο με τον Κώστα Καραμανλή, όσο και με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ήταν υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού, όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι καραμπόλες της αναδιάταξης του Μαξίμου
Η εκτελούσα χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη, παραμένει αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Η κ. Πελώνη δεν είχε οριστεί επίσημα εκπρόσωπος και κλήθηκε μετά την αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη να διαχειριστεί εκτελώντας χρέη εκπροσώπου απανωτές κρίσεις.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος μετακομίζει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, κορυφαία στελέχη είναι «πληροφορικάριος» και πρόκειται για ένα Υπουργείο στο οποίο η κυβέρνηση έχει ρίξει μεγάλο βάρος. Ο Γιώργος Στύλιος αφού ολοκλήρωσε τη δουλειά του στο Κτηματολόγιο, μετακομίζει από το Ψηφιακής Πολιτικής, στο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ένα αντικείμενο που επίσης το ξέρει καλά. Κοντολογίς, ο κ. Λιβάνιος πάει στη θέση του κ. Στύλιου και ο κ. Στύλιος στη θέση του κ. Οικονόμου.

Οι μετακινήσεις έγιναν καθώς ο κ. Μητσοτάκης έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να βγουν εκτός σχήματος τα δυο στελέχη ύστερα από τις αλλαγές στον στενό του πυρήνα τους επιτελείου του.

www.in.gr

Ελλάδα

Ο νέος ΕΦΚΑ θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΦΚΑ που θα αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία και θα επιταχύνει τις λήψεις αποφάσεων, μια σειρά σχεδίων νόμων του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν ενσωματώσεις κοινοτικών οδηγιών καθώς επίσης και ένα νομοσχέδιο που θα αφορά οργανωτικά ζητήματα του ΕΣΠΑ θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί,
 ούτε θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα όπως αυτό που θα συγκληθεί τον Δεκέμβριο όπου θα παρουσιαστούν οι πτυχές του Ενιαίου Κυβερνητικού Σχεδίου, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αναδείξει την παράλληλη ατζέντα της, δηλαδή τις πρωτοβουλίες που δεν αφορούν την υγειονομική κρίση αλλά εκπέμπουν το μήνυμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο, εν μέσω πανδημίας.

Περισσότερα

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Βόλος: Πέθανε ανεμβολίαστος 48χρονος επιχειρηματίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Βόλου, η είδηση του θανάτου από κορωνοϊό ενός ακόμη νέου ανθρώπου, ιδιαίτερα γνωστού στην τοπική κοινωνία λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με το χώρο της εστίασης.

Ο επιχειρηματίας, Φώτης Συκαλιάς, 48 ετών, με καταγωγή από την Καλαμάτα και πατέρας ενός μικρούς αγοριού, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλευόταν εδώ και δέκα ημέρες διασωληνωμένος με κορωνοϊό.

Ο άτυχος άνδρας ήταν συνιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας καφέ και κρεπερί, με καταστήματα, όχι μόνο στο Βόλο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα, είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια από τις επιχειρήσεις που είχε δημιουργήσει στον Βόλο, αφήνοντάς τες στους συνεταίρους του.

Ο Φώτης Συκαλιάς

volos-epixeirimatias-1

 

volos-1
volos-12
volos-13

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν είχε εμβολιαστεί. Αμέσως μόλις άρχισε να γίνεται γνωστή η είδηση του θανάτου του, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα από γνωστούς και φίλους του.

fynimata-1
mynimata-1

Περισσότερα

Ελλάδα

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 625 εκατ. ευρώ την Τετάρτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 3 Ιουνίου 2022.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 (Τ+2).

 

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα