Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«σπιράλ»: «Πελετίδης και αυτοδιοίκηση, δυο κόσμοι ασύνδετοι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για τις φωτιές η δημοτική παράταξη «σπιράλ» με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά σε ανακοίνωσή του ασκεί κριτική κατά της δημοτικής αρχής Πελετίδη.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής: «Η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων απέδειξε περίτρανα την αποστασιοποίησή της από οτιδήποτε αυτοδιοικητικό, με αφορμή την διαφοροποίησή της από την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ο Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο φορέα, ακυρώνει την ενεργοποίηση και τα αντανακλαστικά των αυτοδιοικητικών της χώρας και αποδεικνύει για μια φορά ακόμα πως διακατέχεται από πλήρη αδιαφορία για συνεργασία, για ανάληψη ευθυνών και για άσκηση δημοτικού έργου. Η ηγεσία του δευτεροβάθμιου αυτοδιοικητικού οργάνου της χώρας συνεδρίασε άμεσα μετά τις φωτιές και καθόρισε στόχους για την επόμενη μέρα που η αυτοδιοίκηση μπορεί, πρέπει και θέλει να επιτύχει. Και την ώρα που η ΚΕΔΕ καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση των ειδών πρώτης ανάγκης και των δωρεών που συγκεντρώνονται σε όλη τη χώρα για τις πληγείσες περιοχές καθώς και για την υλοποίηση του προγράμματος «Δες το δάσος», ο Δήμαρχος Πατρέων αρκείται σε αόριστη αντιπαράθεση, αναφέροντας πως η αντιπυρική προστασία είναι ευθύνη του κράτους. Έβγαλε από το συρτάρι τη συνήθη ανακοίνωση που καταφέρεται κατά πάντων, απαιτεί προς όλες τις κατευθύνσεις, βερμπαλίζει με το γνωστό κομματικό λεξιλόγιο, δηλώνει -ανέξοδα πάντα- αποκλειστικός υπερασπιστής του λαού και τοποθετείται επί θεμάτων εθνικών που απαιτούν τουλάχιστον κοινοβουλευτική διαχείριση. Αλήθεια, γιατί δεν διεκδικεί θέση βουλευτή, να έχει ένα πιο συμβατό αξίωμα με τα λόγια του;
Το σπιράλ καλεί τους πατρινούς να διαβάσουν προσεκτικά τις δύο ανακοινώσεις (της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου) και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Όταν, μετά από δύο χρόνια θα κληθούν να εκλέξουν ξανά Δημοτική Αρχή οφείλουν να είναι καλά ενημερωμένοι. Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε πως στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε δήμαρχο, όχι πολιτικό καριέρας να τοποθετείται επί όλων των ζητημάτων της χώρας και του πλανήτη, χωρίς να έχει ούτε αρμοδιότητα, ούτε λόγο, ούτε καν ρεαλιστική λύση να προτείνει. «Δες το δάσος» ζητάει και το σπιράλ από τους συνδημότες, να δουν το δάσος της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής και να μην παραπληροφορούνται από το… δέντρο κάποιων αυτοδιοικητικών έργων. Θλιβόμαστε πολύ! Η Πάτρα μένει πίσω γιατί κάποιοι παίζουν παιχνίδια πολιτικής στις πλάτες της. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο δήμαρχός μας έχει σαφείς προτεραιότητες στις κινήσεις του: πρώτα το κόμμα και η ιδεολογία του, μετά η Λαϊκή Συσπείρωση πανελλαδικά, ύστερα η άσκηση πολιτικής προς όλες τις κατευθύνσεις και τελευταία –αν υπάρχει χρόνος, αν πάρει σχετική άδεια και πολλά ακόμα «αν»- η Πάτρα και η διαχείριση των ζητημάτων της. Ανησυχούμε βαθιά!»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παιδί τεσσάρων ετών από τον Πύργο διασωληνωμένο με εγκεφαλίτιδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα παιδί, μόλις τεσσάρων ετών, από τον Πύργο, διακομίσθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με εγκεφαλίτιδα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, το παιδί εισήχθη χθες στο Νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του όμως, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Τι είναι η εγκεφαλίτιδα;

Η εγκεφαλίτιδα είναι λοιμώδης νόσος της εγκεφαλικής ουσίας και προκαλείται είτε από ιούς είτε από βακτήρια.

Ο τύπος της εγκεφαλίτιδας εξαρτάται από τον οργανισμό που προκαλεί την λοίμωξη.

Η ιογενής εγκεφαλίτιδα καθώς και η εγκεφαλίτιδα που ακολουθεί μία μεταδοτική αρρώστια της παιδικής ηλικίας είναι αρκετές σπάνιες.

 

 

https://www.patrisnews.com/pyrgos-diakomidi-paidioy-me-egkefalitida-sto-pgnp/

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προσποιήθηκε τον αγοραστή και με τους κωδικούς τραπέζης μετέφερε σε λογαριασμό του 6.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα, ο οποίος  είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης ελαιολάδου και με το πρόσχημα αγοράς (90) κιλών, ο δράστης του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου να του καταθέσει το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.

Στην συνέχεια, ο παθόντας έλαβε μήνυμα με φερόμενο αποστολέα τράπεζα, ζητώντας του να επιβεβαιώσει τους τραπεζικούς  του κωδικούς και τα στοιχεία του, με αποτέλεσμα ο δράστης, να πραγματοποιήσει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 6.000 ευρώ από λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμό τρίτου.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Χριστούγεννα είναι…»-Ολοκληρώνεται ο στολισμός στην πλατεία Γεωργίου 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου, ενώ χορωδίες της πόλης θα ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στο χώρο της πλατείας θα πραγματοποιηθεί επίσης συναυλία jazz και παράσταση κλασσικού μπαλέτου.
Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός ξεκινά την ίδια ώρα στην πλατεία Γεωργίου συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια για την ανακούφισή τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Άναμμα φώτων Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου και των χορωδιών της πόλης.
*Η μπάντα του Δήμου θα ανέβει από την πλατεία Τριών Συμμάχων την Αγίου Νικολάου με τελικό προορισμό την Πλατεία Γεωργίου
Ώρα 19.00 – 21.00: Χορωδίες της πόλης θα τραγουδούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12
Η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20.00, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου, ώρα 20:00.
Συναυλία για τσέλο και πιάνο. Συμμετέχουν Β. Ιβανόφ (βιολί), Σβ. Χμούροβα (βιόλα), Γ. Μπεσσόνοβ (τσέλο), Β. Καραπετιάν (μπάσο), Γκ. Μποτίνη (πιάνο)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου, ώρα 20:00.
Συμμετέχουν Μ. Σαφάροβα (βιολί), Γ. Τόκαρεβ (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (τσέλο), Β. Καραπετιάν (μπάσο)
ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Τα μπαλωμένα Χριστούγεννα», στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ώρα 18:00 με τον Κώστα Μακρή. Είσοδος ελεύθερη.
TΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Ο Καλικάντζαρος που δεν ήθελε να είναι καλικάντζαρος», Εργατικό Κέντρο Πάτρας
ώρα 18:00 με τον Χρήστο Καλπουζάνη. Είσοδος ελεύθερη.
TΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ώρα 19:30. Μουσικοχορευτικό – Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την ορχήστρα και την χορωδία του χορευτικού με εορταστικό χαρακτήρα στο πνεύμα των ημερών και το χορευτικό θ΄ αποδώσει παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων.
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Καραγκιόζη», Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ώρα 18:00 με τον Κων/νο Λαλιώτη. Είσοδος ελεύθερη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη», Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ώρα 18:00 με τον Μπάμπη Μακρή. Είσοδος ελεύθηρη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/12
Κάλαντα από τους συλλόγους της πόλης μας στην Πλατεία Γεωργίου
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:
– Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων
– Παραστάσεις θεάτρου σκιών
– Η Δημοτική Μουσική στις γειτονιές της πόλης
– Εικαστικές παρεμβάσεις
– Υπαίθριες εκθέσεις με χριστουγεννιάτικο θέμα από τις μόνιμες συλλογές της Δ. Βιβλιοθήκης Δ.
Πατρέων
– Τοποθέτηση κατασκευής Face Hall στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων
– Εικαστικό Εργαστήρι στα σπιτάκια στην Πλατεία Γεωργίου
– Δώρα από το Εικαστικό Εργαστήρι στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Επιμέλεια από το Εικαστικό Εργαστήρι και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
-Η Θεατρική Ομάδα «Ήθος Ποιεί» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας θα βρεθεί στις 17,18 και 19 Δεκεμβρίου κοντά στους πυρόπληκτους της Εύβοιας με τη θεατρική παράσταση «Τα κίτρινα γάντια».

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα