Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φλόγες μια ανάσα από τον οικισμό-Ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της Άρλας(ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας έθεσε σε εγρήγορση πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές αλλά και τους κατοίκους της Άρλας, οι οποίοι χθες το πρωί, ρίχθηκαν στη μάχη και περιόρισαν την πυρκαγιά στο ξεκίνημά της.

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του οικισμού, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, στο ίδιο μάλιστα σημείο που έχει προκληθεί και πριν δύο χρόνια, γεγονός που δείχνει πως δεν επρόκειτο για αμέλεια αλλά για εμπρησμό από πρόθεση.
Για το λόγο αυτό, το ειδικό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την Αστυνομία έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσει ποιος κρύβεται πίσω από το περιστατικό, το οποίο σύμφωνα με παράγοντες της περιοχής δεν θεωρείται τυχαίο.

ΚΑΗΚΑΝ 60 ΕΛΙΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ

Όλα ξεκίνησαν στις 10.45 χθες το πρωί, όταν έγινε αντιληπτή φωτιά σε ελαιώνα στην Άρλα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Τη φωτιά αντιλήφθηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθανάσιος Σώρρας, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία.

 

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και η φωτιά προσεβλήθη στα πρώτα της στάδια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής οι ζημιές που προκλήθηκαν αφορούν την καύση περίπου 60 ελαιόδεντρων ενώ προς στιγμή απειλήθηκαν δύο κατοικίες που τελικά δεν κινδύνευσαν.
ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣ
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες, ενώ πήραν μέρος πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ομάδες εθελοντών καθώς επίσης εναέρια μέσα (δύο καναντέρ και το ελικόπτερο).
Στο έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, δυνάμεις της Αστυνομίας και απλοί πολίτες, οι οποίοι «έπιασαν» τη φωτιά στο ξεκίνημά της.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, εάν η πυρκαγιά ξέφευγε από τον έλεγχο οι φλόγες θα έζωναν το χωριό και θα επεκτείνονταν στο όρος Μόβρης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

 

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

O αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ταπεινός υπογράμμισε πως «αν η φωτιά περνούσε απέναντι στο βουνό θα αντιμετωπίζαμε σοβαρό πρόβλημα διότι έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά αν και έφθασε στα σπίτια της Άρλας οι ισχυρές δυνάμεις και ο άρτιος συντονισμός συνέβαλε ώστε να μην κινδυνεύσουν», ενώ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του διότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί και παλιότερα δεν είναι τυχαία…
Αξίζει να αναφερθεί πως οι κάτοικοι στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιούν προληπτικές περιπολίες σε εθελοντική βάση για να προστατεύσουν τις περιουσίες και το πράσινο της περιοχής τους, καθώς είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι από τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας. Το επόμενο διάστημα λόγω και των καιρικών συνθηκών θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, με την Δυτική Αχαΐα να έχει βιώσει την καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα γι’ αυτό και λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προπτικού χαρακτήρα, παράλληλα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που περιπολούν σε επίμαχα σημεία.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement