Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Για ποιους αποφασίστηκε τρίτη δόση εμβολίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο φως» για ενισχυτική, τρίτη δόση εμβολίου, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα άναψε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μια κίνηση που αποσκοπεί να προστατεύσει μερικούς από τους πιο ευάλωτους Αμερικανούς από τη μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα.

«Η σημερινή κίνηση επιτρέπει στους γιατρούς να ενισχύσουν την ανοσία σε ορισμένα άτομα με ανοσοκατεσταλμένα άτομα που χρειάζονται επιπλέον προστασία από τον COVID-19» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εν ενεργεία Επίτροπος του FDA, Δρ. Janet Woodcock.

Pfizer ή Moderna
Ο Οργανισμός ανέφερε ότι οι μεταμοσχευμένοι και τα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή μπορούν να λάβουν τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna, τονίζοντας ότι ο υπόλοιπος πλήρως εμβολιασμένος πληθυσμός είναι «επαρκώς προστατευμένος» και επί του παρόντος δεν χρειάζονται επιπλέον δόση.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να εξετάσει το ενδεχόμενο τρίτης δόσης για ανοκατασταλμένους Αμερικανούς. Εφόσον δώσει και το CDC την έγκρισή του, οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement