Connect with us

Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος – Πώς θα είναι ο καιρός – Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Published

on

Ο Δεκαπενταύγουστος φέτος «πέφτει» Κυριακή, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ξεκίνησαν την άδεια τους τις προηγούμενες μέρες και κοιτάζουν με σχετική αγωνία τα δελτία του καιρού. Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook από τις προηγούμενες μέρες, μας έχει δώσει μια εικόνα για το πώς θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ για την Κυριακή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σημειώνει ότι θα υπάρχει ηλιοφάνεια, αλλά ενισχυμένος θα είναι ο βοριάς, ανάμεσα στα 6 και στα 7 μποφόρ στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια, ενώ θα υπάρχει εξασθένηση του βοριά στα ανατολικά. Στην ανάρτησή του, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχει ξεχωριστή αναφορά για κάθε μέρα μέχρι και την Πέμπτη 19 Αυγούστου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από το Meteo
Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα σήμερα Σάββατο 14/08, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το Σάββατο 14/08 οι εντάσεις των βορείων ανέμων στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όπως παρουσιάζεται στον Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί.

Η ενίσχυση των ανέμων αναμένεται να δημιουργήσει δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα Σάββατο 14/08, σε: Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Κυκλάδες, Νότια Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολική Στερεά (Αττική και Βοιωτία), Κεντρική και Νότια Εύβοια, Λακωνία, Αργολίδα και Κύθηρα (Χάρτης 2).

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement