Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Google – Εξετάζει μείωση μισθών έως 25% σε εργαζόμενους που επιλέξουν την τηλεργασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι υπάλληλοι της Google ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μείωση μισθού έως και 25% εάν αποφασίσουν να εργαστούν από το σπίτι επ ‘αόριστον, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ο τεχνολογικός γίγαντας εμφανίστηκε ευρέως υποστηρικτικός της εξ αποστάσεως εργασίας μετά το ξέσπασμα της COVID-19 και μόλις την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε σχεδόν 10.000 αιτήματα εργαζομένων για εργασία από το σπίτι. Η εταιρεία ανέβαλε την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται λόγω της ευρείας εξάπλωσης της μετάλλαξης δέλτα. Η αναβολή μετατέθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με έναν νέο τρόπο υπολογισμού των αμοιβών που διέρρευσε από το Reuters, ορισμένοι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι – ιδιαίτερα οι λεγόμενοι νομάδες που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις – θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περικοπές μισθών.

Σε ένα παράδειγμα, το Reuters διαπίστωσε ότι ένας υπάλληλος που ζει στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ – που είναι μια ώρα απόσταση από το γραφείο της Google στη Νέα Υόρκη – θα αμείβεται κατά 15% λιγότερο εάν εργαζόταν από το σπίτι. Εν τω μεταξύ, ένας συνάδελφός του που ζει στη Νέα Υόρκη, δεν θα είχε καμία περικοπή μισθού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται λόγος ακόμα και για μειώσεις έως και 25% για εργαζόμενους που θα έφευγαν μακριά από το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός υπαλλήλου, εργαζόμενοι μετέβησαν στο γραφείο της Google στο Σιάτλ από μια κοντινή κομητεία, επειδή όσοι επέλεγαν να εργαστούν από το σπίτι με πλήρη απασχόληση, θα αντιμετώπιζαν μείωση μισθού κατά 10%. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, είναι τόσο υψηλή η περικοπή μισθού, που αντιστοιχεί με το ποσό της αύξησης που κάποιοι έλαβαν λόγω της προαγωγής τους. Άλλοι σχολίασαν πως «δεν έκαναν όλη αυτή τη σκληρή δουλειά για να προαχθούν και στη συνέχεια να υποστούν μειώσεις μισθών»!

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Reuters ότι «τα πακέτα αποζημίωσής μας καθορίζονταν πάντα ανά τοποθεσία και πληρώνουμε πάντα τους καλύτερους μισθούς της τοπικής αγοράς με βάση το πού εργάζεται ένας υπάλληλός μας».

Τον Απρίλιο, το Facebook είχε προειδοποιήσει ότι εργαζόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μείωση μισθών εάν συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Να σημειωθεί πως ανάλογη απόφαση υιοθέτηση και το Twitter.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement