Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Εκπαίδευση

Κάντε τα παιδιά σας εξυπνότερα με την πρωτοποριακή μέθοδο UCMAS-Αποκλειστικά στο Κέντρο Γλωσσών Μπόζα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν πιο έξυπνα, καθώς και να βελτιώσουν τη μνήμη και την αυτοσυγκέντρωσή τους;
Το gnomip.gr σάς παρουσιάζει τη λύση με το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης εγκεφάλου για όλους τους μαθητές Δημοτικού UCMAS (Universal Concepts of Mental Arithmetic Systems).
Γνωρίστε το αποκλειστικά στο Κέντρο Γλωσσών Μπόζα, το οποίο, θέλοντας να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών στους μαθητές του, πρώτο σε όλη την Ελλάδα διαθέτει το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τα πρώτα εγκεκριμένα κέντρα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι και Καλαμαριά) και στη Λάρισα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ UCMAS
Κατά το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές καλούνται να κάνουν αριθμητικές πράξεις αξιοποιώντας το εργαλείο του κινεζικού άβακα, ο οποίος διακρίνεται για την απλότητα χρήσης του και τη δυνατότητα που προσφέρει για γρήγορες υπολογιστικές μεθόδους. Η επαφή των δαχτύλων με τον άβακα διεγείρει τους νευρώνες του εγκεφάλου, απογειώνοντας διά βίου τη νοημοσύνη των παιδιών.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ
Η επανάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε το 1993 από τον δρ. Dino Wong στη Μαλαισία. Ο δρ. Wong επηρεασμένος από τα δικά του παιδικά χρόνια, αλλά κι από τους προγόνους του, εμπνεύστηκε το UCMAS. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα νοερής αριθμητικής ανά τον κόσμο, αφού από το 1993 έχει εφαρμοστεί σε 78 χώρες παγκοσμίως και σε πάνω από 3.000 εκπαιδευτικά κέντρα. Επιπλέον, είναι πολλές οι χώρες που έχουν ενσωματώσει το UCMAS στο εκπαιδευτικό τους σύστημα βασιζόμενες στα οφέλη που αυτό προσφέρει στα παιδιά Δημοτικού.
ΣΤΟΧΟΙ-ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
Ο σκοπός του πενταετούς προγράμματος UCMAS δεν είναι να δημιουργήσει ανθρώπους-υπολογιστικές μηχανές (άλλωστε εν έτει 2019 κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο, όταν οι περισσότερες οικογένειες διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά smartphone και αριθμομηχανές), αλλά βαθύτερος και πιο ουσιαστικός. Αποσκοπεί στο να καλλιεργήσει την έμφυτη νοημοσύνη του παιδιού, ώστε να γίνει ακόμα εξυπνότερο.
Ειδικότεροι στόχοι είναι:
-Η ανάπτυξη της μνήμης και της αυτοσυγκέντρωσης του παιδιού.
-Η βελτίωση της μαθηματικής του σκέψης και εμμέσως της επίδοσής του σε όλα τα μαθήματα του σχολείου.
-Η ανάπτυξη της δεξιότητας της πολυπραγμοσύνης (multi-tasking), της ταχύτητας απόδοσης και της εγρήγορσης της σκέψης του.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

ΟΦΕΛΗ
-Ενίσχυση της αντίληψης, της μνήμης, της παρατηρητικότητας, της ταχύτητας σκέψης, της αυτοσυγκέντρωσης, των αισθητηριακών δεξιοτήτων.
-Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας και συντομισμού κινήσεων.
-Θεαματική βελτίωση της σχολικής επίδοσης.
-Τόνωση της αυτοπεποίθησης.
ΜΕΘΟΔΟΣ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μαθήματα που περιλαμβάνουν επίλυση αριθμητικών πράξεων με οπτικό και ακουστικό τρόπο, με ασκήσεις αυτοβελτίωσης, ταχύτητας και οπτικής αντίληψης, αλλά και με την εξάσκηση των παιδιών στο σπίτι.
Το μέσο που χρησιμοποιείται είναι η αριθμητική, ενώ τα εργαλεία μάθησης που αξιοποιούνται είναι τα ειδικά διαμορφωμένα βιβλία του UCMAS, ο κινεζικός άβακας, ένα χρονόμετρο και διασκεδαστικά παιχνίδια αριθμητικής.
Τα μαθήματα του UCMAS χωρίζονται σε επίπεδα και απευθύνονται σε παιδιά από Α’ έως και Στ’ Δημοτικού. Στα πέντε πρώτα επίπεδα αξιοποιείται ο κινεζικός άβακας για την εξάσκηση των αριθμητικών πράξεων. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευόμενος δεν τον χρειάζεται πλέον, καθώς έχει οπτικοποιήσει το εργαλείο στον νου του, πραγματοποιώντας με νοερό τρόπο τις αριθμητικές πράξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.boza.gr ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2310 736 524 (Αμπελόκηποι), 2314 008 711 (Καλαμαριά), 2414 000 515 (Λάρισα). Τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά. 

Εκπαίδευση

«Γνώρισαν»… ιστορία-Μαθητές και μαθήτριες του 46ου Δημοτικό Σχολείου Πατρών, ξεναγήθηκαν σε Πολεμικό και Μουσείο Ποδοσφαίρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πολεμικό Μουσείο, που συστεγάζεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές και μαθήτριες του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών των δύο τμημάτων της Έκτης Τάξης (ΣΤ1, ΣΤ 2), παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους (Μάχη Νικολετοπούλου, Άγγελος Οικονόμου)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου, όπου ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής του Π.Ν. για την ιστορία του. Στις μέρες μας, το Πολεμικό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στους χώρους του εκτίθενται κειμήλια που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου.
Η εν λόγω δράση, που θα διαρκέσει, μέχρι και την Παρασκευή 26 του μήνα, ζωντανεύει τις εθνικές μνήμες και τους αγώνες του ελληνικού λαού στα μάτια των μαθητών των σχολείων.
Παράλληλα ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, ο οποίος στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, παρουσιάζει το ίδιο χρονικό διάστημα τα επίσης σημαντικά εκθέματά του για τους επισκέπτες/μαθητές σχολείων της πόλης μας.

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας τους και την ξενάγησή τους στον χώρο έγιναν ερωτήματα και λύθηκαν πολλές απορίες από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τμημάτων, που αποχώρησαν από τον χώρο του Μουσείου κατενθουσιασμένοι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες του ίδιου σχολείου βρέθηκαν και στο μουσείο ποδοσφαίρου, που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Παλαίμαχων Πάτρας, όπου παρουσία του υπεύθυνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Δημοσθένη Γεωργαντόπουλου, ενημερώθηκαν για την μεγάλη ιστορία του πατραϊκού ποδοσφαίρου. Το τμήμα ΣΤ2 είχε την τύχη να σηκώσει στα χέρια και το κύπελλο, που είχαν κερδίσει από παλαιότερο αγώνα τους οι παλαίμαχοι.

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Λίγες οι πληροφορίες στα σχολικά εγχειρίδια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στα σχολεία τους θα προσέλθουν κανονικά σήμερα οι μαθητές των σχολείων προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και μετά θα αποχωρήσουν. Μαθήματα δεν θα γίνουν. Πάντως, μία ομάδα μαθητών Λυκείου με τους οποίους μιλούσαμε χθες, μας έλεγαν ότι οι πληροφορίες και τα στοιχεία που δίνουν τα σχολικά εγχειρίδια για την περίοδο της δικτατορίας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι ακόμα πολύ περιορισμένα. Γιατί, άραγε; Έχουν ήδη περάσει 48 χρόνια και η ιστορική μνήμη έχει αποκρυσταλλωθεί. Επίσης, αμφιβάλλει κανείς ότι πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας;

 

 

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Ενδιαφέρουσα διημερίδα από τα Αρσάκεια Σχολεία και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι άνθρωποι είμαστε απίθανες μηχανές, από τις λίγες οντότητες που μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας. Το DNA μοιράζει την τράπουλα τής ζωής μας, το τι θα κάνουμε με τα φύλλα είναι δική μας ιστορία! Κι όσο θα μαθαίνουμε τα μυστικά του, τόσο θα ρωτάμε να μάθουμε κι άλλα…».

Αυτή η συναρπαστική σύζευξη Θεάτρου και Ιατρικής επιφυλάσσει ωραίες εκπλήξεις σε όσους κληθούν να παρακολουθήσουν την διημερίδα που συνδιοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία με το Πανεπιστήμιο Πατρών τις προσεχείς ημέρες στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας τού Τμήματος Φαρμακευτικής τού Πανεπιστήμιου Πατρών, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και ο Συντονισμός των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο: «Βιοεπιστήμες και Εξατομικευμένη Ιατρική με την Εκπαιδευτική Διαδικασία 2MoBiL».
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2021 στην μεγάλη αίθουσα τού Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου τού Πανεπιστημίου Πατρών (1η ημέρα) και στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (2η ημέρα).
Σκοπός τής διοργάνωσης είναι η έμπρακτη εξοικείωση των μαθητών με ορολογίες που διδάσκονται στην Βιολογία, η γνωριμία με τις βασικές εργαστηριακές τεχνικές τής Μοριακής Βιολογίας και η παροχή πρόσθετων πληροφοριών στον επαγγελματικό προσανατολισμό τού τομέα των Θετικών Επιστημών και των Επιστημών Υγείας.
Τέλος δίνεται έμφαση στην γνωριμία των συμμετεχόντων με το πεδίο τής Φαρμακογονιδιωματικής και της Εξατομικευμένης Θεραπείας.
Αναλυτικότερα οι στόχοι τής διημερίδας καθορίζονται ως εξής:
– Γνωριμία εκπαιδευτικών και μαθητών στις σύγχρονες εξελίξεις τού τομέα τής γενετικής μηχανικής και τής ανάλυσης τού ανθρώπινου γονιδιώματος.
– Ενημέρωση των συμμετεχόντων στην Φαρμακογενετική, την γενετικά καθοδηγούμενη και υποβοηθούμενη χορήγηση φαρμάκων, συνθέτοντας την εικόνα τής Εξατομικευμένης Ιατρικής.
– Διαδραστική επαφή μαθητών και εκπαιδευτικών με την εκπαιδευτική διαδικασία 2MoBil, εφαρμόζοντας σύντομες πειραματικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας, με την καθοδήγηση των μελών του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής.
Η διημερίδα θα περιλαμβάνει:
1. Εκπαίδευση καθηγητών σε σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές, τις οποίες στην συνέχεια θα μπορούσαν να τις ενσωματώσουν στο διδακτικό τους πρόγραμμα.
2. Παρουσίαση τού εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, Mobile Molecular Biology Laboratory 2MoBil, σε εκπαιδευτικούς και ομάδες μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων.
3. Συμμετοχή μαθητών με αναρτημένη εργασία (poster) με θέματα σχετικά με την σύγχρονη τεχνική Βιοτεχνολογίας.
Για τις ανάγκες τής διημερίδας συμπληρωματικά θα χρησιμοποιηθούν τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.
Κάθε εκπαιδευόμενος ή συμμετέχων θα λάβει ειδική βεβαίωση.
Επισημαίνεται ότι θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων κατά τής πανδημίας COVID-19 (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή μοριακό τεστ για τους εκπαιδευτικούς και self-test για τους μαθητές).

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κατά το αναρτηθέν πρόγραμμα τής διημερίδας περιλαμβάνονται τα εξής:
* Πέμπτη 18/11/2021 (Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών).
09.00-09.30: Εγγραφές.
09.30-09.45: Χαιρετισμοί:
Εμμανουήλ Πετράκης, Φυσικός, PhD, Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών.
– Δημήτριος Κλαυδιανός, Φυσικός, M.Sc. Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
– Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
– Ανδρέας Ζέρβας, Διευθυντής τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
09.45-10.00: Η Γενετική στην Διάγνωση.
Ευγενία – Γεωργία Στεφάνου, Γενετίστρια – Κλινική Κυτταρογενετίστρια, B.Sc. M.Sc. Ph.D, HPC-UK Registered Clinical Scientist, Επιστημονική Υπεύθυνη, Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
10.00-10.15: Ιστορική αναδρομή – Το πλήθος τής Γενετικής Πληροφορίας.
Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος, Βιολόγος, PhD, Διευθυντής τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών.
10.15-10.45: Κεντρική Ομιλία.
Εξατομικευμένη Ιατρική και Θεραπεία: Η ιατρική τού μέλλοντος, σήμερα!
– Γεώργιος Πατρινός, Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, Τακτικό μέλος και Εθνικός Εκπρόσωπος, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, CHMP-PHarmacogenomics Working Party.
10.45-11.00: Διάλειμμα
11.00-12.15: Θεατρική παράσταση, «DNA: Κοίτα ποιος μιλάει τώρα!».
Μια διαδραστική παράσταση με θέμα την Φαρμακογονιδιωματική, την Εξατομικευμένη Ιατρική καθώς και τις εφαρμογές τους στην σύγχρονη ζωή. Η παράσταση ξεκινά ως διάλεξη στην οποία το κοινό έχει άμεση συμμετοχή. Στην πορεία αυτής τής όχι και τόσο συνηθισμένης διάλεξης, σκηνές τού μακρόκοσμου συναντούν σκηνές τού μικρόκοσμου, ο έξω κόσμος έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τον καλά κρυμμένο έσω κόσμο και αν το θελήσει, να γίνει μέρος αυτού.
12.15-13.15: Εργαστηριακή προσέγγιση τεχνικών τής Μοριακής Βιολογίας και εξοικείωση με το 2MoBiL.
– Σταυρούλα Σιαμόγλου, Φαρμακοποιός M.Sc, Υποψήφια Διδάκτωρ, Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Άννα Τσιρώνη, Βιολόγος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Αμαλία Σιούγκρου, Φοιτήτρια τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Βασίλης Τασσής, Φοιτητής τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Ειρήνη Σπαράκη, Φοιτήτρια τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Ευαγγελία Κατρή, Φοιτήτρια τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Κατερίνα Κοτζαμουράτογλου, Φοιτήτρια τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Φοιτήτρια τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
* Παρασκευή 19/11/2021 (Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών Αρσακείων Σχολείων Πατρών).
09.30-10.45: Εξοικείωση με το εργαστήριο 2Mobil.
10.45-11.00: Διάλειμμα.
11.00-13.00: Εξοικείωση με το εργαστήριο 2Mobil.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα