Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Γ» στο 50ό έτος της κυκλοφορίας της

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 50ό έτος αδιάλειπτης κυκλοφορίας της μπαίνει σήμερα η «ΓΝΩΜΗ», το εβδομαδιαίο φύλλο που γεννήθηκε στην Πάτρα στις 14 Αυγούστου του 1972 και πολύ γρήγορα πέτυχε να αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εφημερίδες της ελληνικής Περιφέρειας.

Ήταν το όραμα και δημιούργημα του αείμνηστου Χρήστου Ι. Χριστόπουλου σε κάποιες άλλες, πολύ δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, όπου οι έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας (και της ελευθεροτυπίας) δεν ήσαν ούτε δεδομένες, ούτε αυτονόητες. Με θάρρος και αυταπάρνηση, αλλά και με προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη, ο ιδρυτής της «Γ», μετέτρεψε την εφημερίδα σε προπύργιο της ελευθεροτυπίας αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην Πάτρα, κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ οι πολλές και μεγάλες αποκλειστικότητες – ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο – καθιέρωσαν τη «Γ» ως ένα ισχυρό δημοσιογραφικό μετερίζι σε όλη τη χώρα. Τα φετινά είναι τα 4α γενέθλια της εφημερίδας χωρίς την παρουσία του ιδρυτή της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018, αφήνοντας όμως πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη που ο ίδιος γνώριζε καλύτερα από τον καθένα. Πάνω στα δικά του χνάρια πατάμε και σήμερα, επιβεβαιώνοντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες και αναγνώστες μας. Και πάνω στις δικές του αρχές συνεχίζουμε να στηριζόμαστε, γνωρίζοντας ότι και στις σημερινές δύσκολες εποχές, η αλήθεια και η πραγματική δημοσιογραφία, δεν αποτελούν κανενός είδους «πολυτέλεια», αλλά… ανάγκη!

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγριογούρουνα στην Αχαϊα, αγριογούρουνα και στη Βαρκελώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ποιος είπε ότι δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τη Βαρκελώνη; Κι όμως έχουμε, και αυτό δεν είναι άλλο από τα προβλήματα που προκαλούν τα αγριογούρουνα. Όπως συμβαίνει και σε περιοχές της Αχαϊας, τα αγριογούρουνα επιτίθενται με δριμύτητα και στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Μόνο πέρυσι, στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν 1.200 συμβάντα με αγριογούρουνα. Ακόμη και η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα είπε ότι τα ζώα επιτέθηκαν στην ίδια και τον γιο της ενώ έκαναν περίπατο σε πάρκο!

Μακάρι βέβαια να είχαμε και θετικές ομοιότητες με τη Βαρκελώνη, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σβηστά φανάρια στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εκτός λειτουργίας  τέθηκαν τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Κανακάρη, όπως και στη συμβολή της Κανακάρη με την Ερμού.

Ενδεχομένως κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της Πάτρας βγαίνουν «οφ», δεν θα είναι και η τελευταία.

Κατά τα άλλα, το «έξυπνο» φανάρι που λειτουργεί στην Αγίου Ανδρέου μάς έλειπε…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ναύπακτος κι εμείς  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Λευκή Νύχτα» διοργανώνει απόψε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του, σκοπός της «Λευκής Νύχτας» είναι να διαφημιστεί η αγορά της Ναυπάκτου σε ένα ευρύτερο κοινό, με την παράλληλη προσέλκυση κόσμου στη γραφική και ιστορική κωμόπολη, που θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πώς είπατε; Εάν υπάρχει κανένα αντίστοιχο νέο από την Πάτρα; Ε, λοιπόν, σήμερα είναι Παρασκευή 19 Αυγούστου και στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, αντί να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη διοργάνωση ανάλογων εξωστρεφών δράσεων, έχουν το μυαλό τους στις εσωτερικές έριδες και διαμάχες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα