Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανεμβολίαστο το 92% των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο ΠΓΝΠ

Published

on

Από τους 21 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με κορωνοϊό μόνο οι δύο έχουν εμβολιαστεί, γεγονός που αποδεικνύει πως ο ιός εξακολουθεί να βρίσκει «πρόσφορο» έδαφος στους ανεμβολίαστους, εντείνοντας το βάρος της υγείας τους.

Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μία 32χρονη κοπέλα από την Ζάκυνθο, η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό ενώ διανύει την 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Οι γιατροί μέχρι και χθες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να μην χρειαστεί η κοπέλα να υποβληθεί σε καισαρική τομή, αφού ο κορωνοϊός επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει τόσο η ίδια, όσο και το έμβρυο. Όπως δήλωσε ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Διονύσης Παπαλεξάτος «νοσηλεύουμε εδώ και τρεις μέρες μια έγκυο 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο, η υγεία της οποίας είναι επιβαρυμένη λόγω του κορωνοϊού και καταβάλλουμε προσπάθειες να μην χρειαστεί να υποβληθεί σε καισαρική, καθώς το έμβρυο θα είναι αρκετά πρόωρο. Η κατάστασή της παρουσίασε μικρή βελτίωση και βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση. Επίσης, διαχειριζόμαστε ακόμη ένα περιστατικό που αφορά, ακόμη μία νεαρή κοπέλα που είναι υπέρβαρη. Αντίστοιχα, προσπαθούμε ώστε να μην παρουσιάσει επιδείνωση», τόνισε.
Ο διευθυντής είπε ότι η κατάσταση στην κλινική COVID είναι οριακή και είναι έτοιμη, αν χρειαστεί να ανοίξει και δεύτερη. «Έχουμε 22 κρεβάτια και 21 αρρώστους» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement