Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ανασχηματισμός: Προ των πυλών!- Του Νίκου Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Όπως όλα δείχνουν ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του αλλά δεν θα αργήσει (το αργότερο μέχρι την ΔΕΘ) να κάνει έναν ευρύ ανασχηματισμό. Εκτιμώ ότι, μετά την εικοσιπεντάμηνη διακυβέρνηση της χώρας και την διαχείριση της πανδημίας και των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών, έφθασε η ώρα για τον πρώτο ανασχηματισμό. Μπορεί το κλίμα να είναι βαρύ αλλά ο ίδιος γνωρίζει όσο κανείς άλλος ότι ένα δυνατό “λίφτινγκ” με άφθαρτα πρόσωπα μέσα από την Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Γνωρίζει ακόμα ότι στα δύο αυτά δύσκολα μέτωπα, της πανδημίας και των πυρκαγιών, έγιναν κάποιες αστοχίες και λάθη που έσπευσε ο ίδιος να παραδεχθεί “φωτογραφίζοντας” όμως τα πρόσωπα που τις προκάλεσαν. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν ο ανασχηματισμός να ξεκινήσει από αυτά τα πρόσωπα και να φθάσει σε κάποια νέα και ικανά που θα μπουν στην κυβέρνηση για να κάνουν τη διαφορά.

Προς το παρόν το μυαλό του πρωθυπουργού είναι στο επόμενο δύσκολο δεκαπενθήμερο και η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Θα σταθμίσει λοιπόν τα δεδομένα μέχρι τέλος του μήνα με το τοπίο να είναι καθαρό, χωρίς ανοιχτές εκκρεμότητες.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει τότε τον ανασχηματισμό για να κλείσει μια για πάντα όλους τους ψιθύρους για εκλογές, κλίμα που συνιστά ένδειξη αδυναμίας.

Μπορούμε επίσης να δούμε και την πρόσκληση του Μητσοτάκη προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συστράτευση στη μάχη που έχει αρχίσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Εκτιμώ ότι είναι πέρα για πέρα ειλικρινής και θα έχει συνέχεια αφού δεν διστάζει να κάνει κάποιες πολιτικές ανατροπές με νέα πρόσωπα.

Όπως ακριβώς η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου στη θέση του επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας. Η επιλογή ήταν για πολλούς ένα μήνυμα και στον επερχόμενο ανασχηματισμό δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους που είναι ικανά να βοηθήσουν την κυβέρνηση.


Ροή ειδήσεων

Advertisement