Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Αφγανιστάν – Δεν επέτρεψαν σε παρουσιάστρια ειδήσεων να συνεχίσει να εργάζεται – «Το καθεστώς άλλαξε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο twitter, η δημοσιογράφος Shabnam Dawran κατήγγειλε ότι δεν της επετράπη να πάει στη δουλειά και ενώ στη συνέχεια δέχτηκε… προειδοποιήσεις.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την Miraqa Popal, επικεφαλής του αφγανικού ειδησεογραφικού καναλιού TOLO News, την Τετάρτη.

«Οι Ταλιμπάν δεν επέτρεψαν στην πρώην συνάδελφό μου εδώ στο @TOLOnews και γνωστή παρουσιάστρια της κρατικής @rtapashto Shabnam Dawran να έρθει τη δουλειά της σήμερα», έγραψε στο Twitter.

Στο βίντεο η Dawran λέει: «Είναι η Shabnam Dawran. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζομαι εδώ ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων. Η τελευταία μου δουλειά ήταν στην RTA ή αλλιώς στην εθνική ραδιοφωνική τηλεόραση του Αφγανιστάν, όπου ήμουν επίσης παρουσιάστρια ειδήσεων. Σήμερα, όταν άλλαξε το καθεστώς, ήθελα να πάω στη δουλειά μου. Δεν εγκατέλειψα το κουράγιο μου».

«Δυστυχώς, δεν μου επιτράπηκε αν και είχα μαζί μου την κάρτα της δουλείας. Οι άντρες συνάδελφοί μας μπόρεσαν να πάνε στο γραφείο δείχνοντας την κάρτα της δουλειάς», συνεχίζει.

«Με πληροφόρησαν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω τη δουλειά μου καθώς το καθεστώς έχει αλλάξει. Εδώ υπάρχουν μεγάλες απειλές εναντίον μας. Αν με ακούει η διεθνής κοινότητα, αν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις με ακούνε, θα πρέπει να μας βοηθήσουν γιατί η ζωή μας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».

WWW.IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement