Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πυρκαγιές: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις-Άμεσα οι αποζημιώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα υποβληθούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις των πυρόπληκτων (arogi.gov.gr) και θα διατεθούν δωρεές (e-dorees.gov.gr) καθώς ολοκληρώθηκαν σε ταχύτατο χρόνο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών οι πρωτοβάθμιες αυτοψίες σε Εύβοια και Αττική, ενώ σε εξέλιξη είναι οι δευτεροβάθμιες καταγραφές που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ
Με βάση το πόρισμα των ελέγχων κάθε πυρόπληκτος πολίτης θα μπορεί μόλις ανοίξει η πλατφόρμα στη διεύθυνση arogi.gov.gr να υποβάλει μία απλή αίτηση, ώστε να λάβει άμεσα την προκαταβολή που δικαιούται στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής, όσο και αποζημίωση για την οικοσκευή.
Ειδικότερα η άμεση ενίσχυση για κατοικίες ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ ενώ για επιχειρήσεις σε έως και 22.000.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος. Επίσης, στην πλατφόρμα θα διατίθεται ο ειδικός Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής για την κατάθεση δωρεών που έχει ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 1.800 ΑΥΤΟΨΙΕΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement