Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Έσωσε την παρτίδα στο 94’ με αυτογκολ ο ΠΑΟΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 1-0 από τη Ριέκα στην Τούμπα και ισοφάρισε την αναμέτρηση στο 94′ με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς. Άξιζε νωρίτερα την ισοφάριση η ομάδα του Λουτσέσκου που πρέπει να βελτιωθεί για να πάρει την πρόκριση.

Στο 94′ της αναμέτρησης με τη Ριέκα σώθηκε η πατρίδα για τον ΠΑΟΚ καθώς το τελικό 1-1 απέδωσε μια μικρή δικαιοσύνη για την εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου στο δεύτερο 45λεπτο και φυσικά διατήρησε περισσότερες τις ελπίδες πρόκρισης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο παιχνίδι της Κροατίας την Πέμπτη (26/8).

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, εν συνεχεία πίεσε με σκοπό να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών, κόρνερ, έκλεισε τη Ριέκα στην περιοχή του αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς μετά από κόρνερ από τα αριστέρα.

 

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ… ΑΛΛΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση. Μάλιστα η εικόνα του ήταν καλύτερη και από τα ματς με τη Μποέμιανς αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να βρει τελικές και να απειλήσει την εστία της Ριέκα.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν στο 17′ ο Τόμετσακ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βιεϊρίνια άλλαξε πορεία με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ Η ΡΙΕΚΑ

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κούρτιτς αλλά το σουτ του μέσου των γηπεδούχων έφυγε εκτός εστίας στο 26′. Η Ριέκα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33′ όταν ο Μπίσεσβαρ έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, αυτή έφτασε στον Λεπινίτσα που έκανε το σουτ και νίκησε τον Πασχαλάκη για να γράψει το 0-1.

Οι Κροάτες είχαν το μομέντουμ με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει ξανά στην επίθεση μετά το 39′ με εκφραστή τον Σβιντέρσκι. Αρχικά στο 39′ ο Πολωνός έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας ενώ στο 45′ ο Πολωνός πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε στην αγκαλιά του Πρσκάλο.

 

ΆΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, αρκετά καλύτερο. Πίεσε από την αρχή, είχε τελικές προς την εστία του γκολκίπερ της Ριέκα και έψαξε το γκολ. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 51′ με τον Σβιντέρσκι να κατεβάζει ωραία τη μπάλα και να κάνει το σουτ με το αριστερό αλλά αυτή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 58′ με τον Βιεϊρίνα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Ελ Καντουρί να επιχειρεί την κεφαλιά ψαράκι χωρίς όμως να βρίσκει τη μπάλα.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-1 όταν σε γύρισμα του Σβαμπ με τον Πρσκάλο εκτός εστίας ο Γκάλοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 81′ ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με τον Σβιντέρσκι να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει εκτός εστίας. Στο 88′ και πάλι ο Πολωνός δεν μπόρεσε από κοντά με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Σβαμπ ενώ στο 89′ ο Αυστριακός πήρε την κεφαλιά και ο Πρσκάλο έσωσε και πάλι την εστία του.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 94′

Η λύτρωση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 94′. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Γκάλεσιτς προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Ένα γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη και ο Πρσκάλο που δεν αντέδρασε σωστά.

ΓΚΟΛ: 90+4′ Γκάλεσιτς/33′ Λεπινίτσα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σοάρες (31′ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (90′ Καγκάβα), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (72′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (72′ Κούτσιας), Ελ Καντουρί (90′ Εσίτι), Σβιντέρσκι.

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Τόμετσακ (72′ Μπούσνια), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Βούκτσεβιτς (76′ Γκάλεσιτς), Τσέριν (76′ Λίμπερ), Λεπίνιτσα, Πάβιτσιτς, Ισά, Αμπέμ.

πηγή: sport24


Ροή ειδήσεων

Advertisement