Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΚΕ – Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας για πυρκαγιές: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Εδώ και ένα μήνα ο λαός μας σε όλη τη χώρα δοκιμάστηκε από τον πύρινο εφιάλτη. Ακόμη και σε περιοχές που δεν κάηκαν οι λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες ζούσαν με την αγωνία, έμεναν νύχτες ολόκληρες ξύπνιοι μην τυχόν και πιάσει φωτιά, βλέποντας τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις τεράστιες ελλείψεις στην πρόληψη και δασοπυρόσβεση.

Όμως ο λαός μας δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια! Έχει μάθει να παλεύει και να αγωνίζεται! Για μια ακόμη φορά μέσα από τους μαζικούς του φορείς, απέδειξε με τη μαχητική, ηρωική του στάση τόσο μέσα στην πύρινη λαίλαπα, όσο και με ομάδες πυροπροστασίας και περιφρούρησης του φυσικού πλούτου, πως μπορεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του, τη λαϊκή περιουσία και τα δάση.

Μπήκε μπροστά από την πρώτη στιγμή στις μεγάλες φωτιές στην Πάτρα, στον Ερύμανθο, στη Ζήρια και την Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με τα πύρινα μέτωπα μαζί με τους πυροσβέστες, τους φαντάρους αλλά και άλλους εθελοντές. Την ίδια στιγμή ο λαός της περιοχής μας στάθηκε στο πλευρό όλων αυτών που δοκιμάζονται, που έχασαν τα σπίτια και τα χωράφια τους, οργάνωσαν την αλληλεγγύη σε όλους αυτούς. Είναι συγκινητική σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια και ανταπόκριση, οι δεκάδες αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης σε Εύβοια και Ηλεία.

Αυτή τη φορά να μην επιτρέψει ο λαός να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ αλλά και όλων των κυβερνήσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement