Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προετοιμασίες για νέο μεγάλο κύμα εισαγωγών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα προετοιμασίας βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές αφού επιχειρούν να οργανώσουν το σύστημα υγείας για την περίπτωση που υπάρξει μεγάλο κύμα εισαγωγών λόγω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού σε λίγες εβδομάδες.

Άλλωστε η εικόνα των νέων κρουσμάτων δείχνει ότι προς το τέλος Αυγούστου η κατάσταση μπορεί να μην είναι υπό έλεγχο.
Παρότι με βάση τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πιθανώς το Φθινόπωρο να μην υπάρχει η ίδια ανάγκη για κλίνες ΜΕΘ όπως στα προηγούμενα κύματα του κορονοϊού, λόγω των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, όμως θεωρείται βέβαιον ότι οι απλές κλίνες covid θα γεμίσουν με ταχύτητα εξπρές.

Ήδη άλλωστε το ΕΣΥ πιέζεται αφού υπάρχουν περιοχές στη χώρα που όλα τα κρεβάτια είναι κατειλημμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και κατά συνέπεια και στους Διοικητές των Νοσοκομείων, να προετοιμάσουν τις κλινικές covid που είχαν ενεργοποιηθεί και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Βέβαια, αυτή τη φορά το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν και σοβαρές ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού που θα οδηγήσει σε αναστολές εργασίας.

Γι αυτό και το «μικτό» σχέδιο, προβλέπει εκτός των άλλων συγχώνευση κλινικών αλλά και μετακινήσεις προσωπικού ακόμη και από το ένα νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλήθηκε σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ, υπό την προεδρία του Διοικητή, Γιάννη Καρβέλη, στην οποία συμμετείχαν οι διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement