Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Σκοτώθηκε νεαρός διεθνής Αφγανός ποδοσφαιριστής

Δημοσιεύθηκε

στις

Να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ ήθελε ο Ζακί Ανουαρί, ένας διεθνής Αφγανός ποδοσφαιριστής που έπεσε από αμερικανικό αεροσκάφος στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από την Καμπούλ.

Οι εικόνες των ανθρώπων που προσπαθούσαν να επιβιβασθούν, με κάθε τρόπο, σε αεροπλάνα για να αποχωρήσουν από την Καμπούλ και να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν, έκαναν τον γύρο του κόσμου τις προηγούμενες ημέρες. Η πιο σοκαριστική εικόνα, όμως, ήταν οι άνθρωποι που έπεφταν από τα στρατιωτικά αεροσκάφη στο κενό, άνθρωποι που προσπαθούσαν να κρατηθούν από τα φτερά, από τους κινητήρες, απ’ όπου μπορούσαν αλλά δεν τα κατάφερναν και έχαναν τις ζωές τους ανήμποροι, χωρίς βοήθεια και ελπίδα.

Ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής Ζακί Ανουαρί, όπως επιβεβαίωσαν την Τετάρτη (18/8) οι αρχές του Αφγανιστάν. “Ο Ζακί Ανουαρί είναι ένα από τα θύματα που έπεσαν από το αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Δύο ημέρες μετά από την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, προσπάθησε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Προσπάθησε να ανέβει στο αεροπλάνο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ας αναπαυθεί η ψυχή του” ήταν η ανακοίνωση στο Facebook, με την Γενική Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού να επιβεβαιώνει το γεγονός.

Πηγή: odservers.france24.com

Ροή ειδήσεων

Advertisement