Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Τουρισμός: Δυναμική ανάκαμψη!- Του Νίκου Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων παρότι η πανδημία είναι εδώ.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις αφίξεις των τουριστών στους πιο εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς. Ιδίως στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, όπου οι κρατήσεις σύμφωνα με τα τηλέφωνα και το ενδιαφέρον των τουριστών μπορεί να κρατήσουν μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου. Ούτε η αύξηση των κρουσμάτων ούτε οι μεγάλες πυρκαγιές έχουν επηρεάσει το ενδιαφέρον των τουριστών να επισκεφθούν την χώρα μας.

Πολλοί ξενοδόχοι κάνουν λόγο για καλή χρονιά, ακόμα καλύτερη κατά 40% από το 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία. Είναι μεγάλη η ζήτηση αλλά οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να ανοίξουν νέες μονάδες ιδιαίτερα σε Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα λόγω έλλειψης προσωπικού. Το καλό κλίμα διαμορφώνεται από τις οργανωμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών οι οποίες μιλούν για μεγάλη αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αλλά και το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου αφού η πληρότητα των πτήσεων αγγίζει και το 85%. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα παρουσιάζει μια σημαντική δυναμική που δείχνει πως η χώρα μας είναι από τους βασικότερους καλοκαιρινούς προορισμούς. Ακόμη και το δεκαήμερο των πυρκαγιών ήταν πλήρεις από επιβάτες-τουρίστες που έφταναν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να αναχωρήσουν με τα πλοία για τα όμορφα νησιά μας.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ιδιαίτερα σε Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη με τους ξενοδόχους να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Μετά από πολλά χρόνια στην αγορά έπεσαν έξω στις προβλέψεις αφού πολλές από τις μονάδες σε μεγάλα συγκροτήματα κρατήθηκαν κλειστές. Αν όλα πάνε καλά και οι εισπράξεις θα είναι ανάλογες και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς μπορεί να φθάσουν μέχρι τα 20 δις ευρώ, κάτι παραπάνω από τα 18,2 δις ευρώ από την καλύτερη περίοδο του 2019. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το στοίχημα αφού είναι η ωραιότερη χώρα στην Ευρώπη με το Υπουργείο Τουρισμού να έχει καταφέρει κάτω από αντίξοες συνθήκες να φτιάξει ένα πλάνο για φέτος καθιστώντας την τον πιο αξιόπιστο προορισμό.

Ο Αύγουστος τέλος να αποδειχθεί ο καλύτερος μήνας και η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της ταχείας ανάκαμψης.

Άρθρα-Συνεργασίες

Κορωνοϊός: Ο μακάβριος χορός του με το αλφάβητο!- Της Αμαλίας Γ. Κουσαδιανού- Διδάχου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Κορωνοϊός λοιπόν, ο καβαλιέρος! Ντάμες του, οι μεταλλάξεις! Βήματα, τα γράμματα του αλφάβητου!

Ας πούμε άλφα (α) την πρώτη φάση. Ένα άγνωστο ζευγάρι εισβάλλει στην παγκόσμια σκηνή και παρασύρει εκατομμύρια ανθρώπους στα θανατηφόρα βήματά του.

Ο χορός συνεχίζεται μα ο καβαλιέρος λαχταρά καινούργια ντάμα και την βρίσκει στην μετάλλαξη δέλτα (δ). Τώρα αρχίζουν τις hard-rock,φιγούρες, σκληρές και βίαιες, με τα νοσοκομεία του πλανήτη να στενάζουν, τους γιατρούς να αγκομαχούν εξαντλημένοι και το νοσηλευτικό προσωπικό να καταρρέει.

«Ας τελειώσει ο χορός» είναι πια η παράκληση στα χείλη όλων. Η μέγιστη, η θερμή αλλά και η ανεκπλήρωτη.

Επειδή ο καβαλιέρος κορωνοϊός βαριέται πάλι την ντάμα του, αναζητά την καινούργια αυτή τη φορά στη μετάλλαξη όμικρον (ο).

Η κριτική επιτροπή – γιατροί εκτιμούν ότι τούτη η ντάμα δεν είναι τόσο εξασκημένη στα βήματα. Τι θα γίνει επομένως; Θα συνεχίσει την εξερεύνησή του για νέο ζευγάρωμα, έτσι παμπόνηρος, ύπουλος και με την τεράστια ανάγκη του να επιβιώσει;

Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν εξαντληθούν τα γράμματα του αλφάβητου! Θα χρειαστεί τότε η παρέμβαση του καθηγητή Μπαμπινιώτη, για την ανακάλυψη νέων γραμμάτων!

Ξέχασα μία… λεπτομέρεια: Ο κορωνοϊός έχει κι αυτός την αχίλλειο φτέρνα του. Αν του κάνεις εκεί το εμβόλιο, τον αφάνισες!

Μόνο έτσι, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε με μια παγκόσμια φωνή: Ας αρχίσει ο χορός!

Ο χορός της ελεύθερης, της καθαρής ζωής μας! Μόνο έτσι!

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: ΚΙΝΑΛ- Η πρώτη αποτίμηση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Κάθε ψύχραιμη (πρώτη) αποτίμηση των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύει δύο κυρίαρχα στοιχεία.

Το πρώτο είναι η σημαντική συμμετοχή ψηφοφόρων που δείχνει πως το κόμμα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει πολιτικά και εκλογικά. Αυτό, ωστόσο, ποτέ δεν προεξοφλείται από μία εσωκομματική διαδικασία. Αποδεικνύεται στην (μετεκλογική) πράξη και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την στρατηγική που χαράσσει ο αρχηγός με την επιτελική του ομάδας.

Το δεύτερο είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ έδωσαν ένα ισχυρό προβάδισμα στο νεότερο (ηλικιακά) φαβορί και σε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μετριοπαθής σοσιαλδημοκράτης.

Ίσως τελικά, στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, οι υποστηρικτές του νομίζουν ότι μπορεί να βρεθεί αυτός που θα αναμετρηθεί στα ίσα με τον Αλέξη Τσίπρα και αυτός που μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωτοκαθεδρία της κεντροαριστερής πτέρυγας. Και αυτό όμως, μένει να αποδειχθεί στην πράξη, εφόσον τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικρατήσει και στις εκλογές του β’ γύρου.

Εννοείται πως μέχρι τότε, όλοι πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία. Και να περιμένουμε. Άλλωστε, πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι οι υπολογισμοί που γίνονται πριν την κάλπη, δεν επαληθεύονται από τα αποτελέσματα της κάλπης. Είναι όμως και θέμα σεβασμού στη δημοκρατική διαδικασία, όπως προαναφέραμε, να μην σπεύδει κανείς να ανακηρύξει από τώρα νικητές και ηττημένους.

Γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση, όλα στο ΚΙΝΑΛ θα αρχίσουν να «μετράνε» και πάλι από την επόμενη Δευτέρα. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και μετά, θα μπορούμε όλοι να αρχίσουμε να μιλάμε πλέον – επί πραγματικών δεδομένων – για τις δυνατότητες του κόμματος, την στρατηγική και όλα τα υπόλοιπα…

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Κατερίνα Σολωμού: Εντολή ανανέωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού, καθηγήτριας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, εκλογικής διαδικασίας με ρεκόρ συμμετοχής, αποτελεί αναμφισβήτητα εντολή ανανέωσης σε ιδέες και πρόσωπα.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη:
-τη συνένωση όλων των κατακερματισμένων δυνάμεων της,
-την αποσαφήνιση του πολιτικού στίγματος με βάση τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας,
-τη διαμόρφωση ενός πολιτικού πλαισίου αγώνα για δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία,
-την ανανέωση του προγράμματος καθώς και του στελεχιακού δυναμικού.

Χθες, ο λαός μίλησε. Ξεκαθάρισε ότι επιζητά την αλλαγή την οποία ταύτισε με το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος με σύμπνοια και ενότητα θα δημιουργήσει ένα ενιαίο προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.
Αυτή η εξέλιξη προφανώς δεν υποβαθμίζει την ιστορική διαδρομή του Γ. Παπανδρέου στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, την οποία σέβομαι, αλλά εκφράζει το αίσθημα ανανέωσης, την ανάδειξη νέου πολιτικού αρχηγού με όραμα, την ολική ανανεωμένη επαναφορά του πολιτικού μας χώρου.
Προτρέπω λοιπόν όλους τους φίλους και συναγωνιστές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, για να ολοκληρωθεί το μήνυμα της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας στηρίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα