Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Τουρισμός: Δυναμική ανάκαμψη!- Του Νίκου Σουγλέρη

Published

on

 

Όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων παρότι η πανδημία είναι εδώ.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις αφίξεις των τουριστών στους πιο εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς. Ιδίως στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, όπου οι κρατήσεις σύμφωνα με τα τηλέφωνα και το ενδιαφέρον των τουριστών μπορεί να κρατήσουν μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου. Ούτε η αύξηση των κρουσμάτων ούτε οι μεγάλες πυρκαγιές έχουν επηρεάσει το ενδιαφέρον των τουριστών να επισκεφθούν την χώρα μας.

Πολλοί ξενοδόχοι κάνουν λόγο για καλή χρονιά, ακόμα καλύτερη κατά 40% από το 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία. Είναι μεγάλη η ζήτηση αλλά οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να ανοίξουν νέες μονάδες ιδιαίτερα σε Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα λόγω έλλειψης προσωπικού. Το καλό κλίμα διαμορφώνεται από τις οργανωμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών οι οποίες μιλούν για μεγάλη αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αλλά και το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου αφού η πληρότητα των πτήσεων αγγίζει και το 85%. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα παρουσιάζει μια σημαντική δυναμική που δείχνει πως η χώρα μας είναι από τους βασικότερους καλοκαιρινούς προορισμούς. Ακόμη και το δεκαήμερο των πυρκαγιών ήταν πλήρεις από επιβάτες-τουρίστες που έφταναν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να αναχωρήσουν με τα πλοία για τα όμορφα νησιά μας.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ιδιαίτερα σε Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη με τους ξενοδόχους να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Μετά από πολλά χρόνια στην αγορά έπεσαν έξω στις προβλέψεις αφού πολλές από τις μονάδες σε μεγάλα συγκροτήματα κρατήθηκαν κλειστές. Αν όλα πάνε καλά και οι εισπράξεις θα είναι ανάλογες και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς μπορεί να φθάσουν μέχρι τα 20 δις ευρώ, κάτι παραπάνω από τα 18,2 δις ευρώ από την καλύτερη περίοδο του 2019. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το στοίχημα αφού είναι η ωραιότερη χώρα στην Ευρώπη με το Υπουργείο Τουρισμού να έχει καταφέρει κάτω από αντίξοες συνθήκες να φτιάξει ένα πλάνο για φέτος καθιστώντας την τον πιο αξιόπιστο προορισμό.

Ο Αύγουστος τέλος να αποδειχθεί ο καλύτερος μήνας και η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της ταχείας ανάκαμψης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement