Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμβολιασμένο το 70% του προσωπικού-Μικρό το ποσοστό των αντιεμβολιαστών στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας,

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Το 70% αγγίζει το ποσοστό του προσωπικού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όσο και στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», ενώ τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μία αυξητική τάση, κυρίως από εργαζόμενους που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Το ποσοστό κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αν ληφθεί υπόψη πως το υπόλοιπο 30% δεν αφορά στο σύνολό του, τους αντιεμβολιαστές, καθώς σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει, άνθρωποι με προβλήματα υγείας που ανήκουν στις ομάδες που δεν πρέπει να εμβολιαστούν (θα εξεταστούν οι αιτήσεις τους από την αρμόδια Επιτροπή), καθώς και αρκετοί που βρίσκονται σε άδεια συνταξιοδότησης.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα δύο Νοσοκομεία, η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί είναι οι γιατροί, ενώ ακολουθούν οι νοσηλευτές και λιγότερο, οι διοικητικοί και λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας». Τα πρώτα στοιχεία αποδεικνύουν πως το 70% του προσωπικού (συνολικά 1.300 άτομα) έχουν εμβολιαστεί, ενώ το υπόλοιπο 30% δεν σημαίνει πως αρνείται να εμβολιαστεί, καθώς σ’ αυτό συγκαταλέγονται οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει, κάποιοι που βρίσκονται σε άδεια συνταξιοδότησης και δεν προβλέπεται να επιστρέψουν για δουλειά, κι άλλες περιπτώσεις, όπως άτομα που η κατάσταση της υγείας τους δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό τους, κάτι ωστόσο, που θα κριθεί από την αρμόδια Επιτροπή.

Αυτό, πάντως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μία αυξητική τάση στον αριθμό του προσωπικού που προσέρχεται να εμβολιαστεί, κυρίως, όσοι επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια. Ήδη προχθές εμβολιάστηκαν ακόμη πέντε εργαζόμενοι, άλλοι τόσοι χθες, ενώ αρκετοί έχουν κλείσει ήδη ραντεβού. Βέβαια το μεγάλο στοίχημα για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, είναι όταν πλέον θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το προσωπικό που θα τεθεί σε αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δρομολογηθούν εγκαίρως οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντικατάστασή τους.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement