Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στέρεψαν οι βρύσες-Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης μεγάλου μέρους της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς νερό για περισσότερες από 15 ώρες έμειναν αρκετές περιοχές της Πάτρας, εξαιτίας μεγάλης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης στέρεψαν οι βρύσες σε Άνω πόλη, Ζαβλάνι, Γούβα, Αγίας Σοφίας και τις γύρω περιοχές.

Τελικά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ, μετά από επίπονες και πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν χθες το πρωί, να εντοπίσουν την σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης, που έγινε η αιτία να μείνουν χωρίς νερό, συνοικίες στο κέντρο της Πάτρας.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε εναλλακτική τροφοδότηση, με αποτέλεσμα, αυτή την ώρα να έχει επανέλθει το νερό σε πολλά νοικοκυριά.
Η συνολική αποκατάσταση της βλάβης αναμενόταν χθες το βράδυ, οπότε και θα επανέλθει η υδροδότηση και στα υπόλοιπα νοικοκυριά.
Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν, αλλά η βλάβη ήταν σε σημείο δύσκολο να εντοπιστεί.
Να σημειωθεί, πως είναι η δεύτερη φορά το φετινό καλοκαίρι που σημειώνεται μεγάλη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Πάτρας, η οποία μάλιστα, ήταν δύσκολο να εντοπιστεί.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ σχετικά με την πολύωρη διακοπή νερού σε μεγάλη περιοχή του κεντρικού διαμερίσματος «συμπληρώθηκε περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο που υπήρχε εκτεταμένη διακοπή νερού σε μεγάλη περιοχή του κεντρικού διαμερίσματος της πόλης. Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής που μέσα στον καύσωνα υφίστανται το μαρτύριο της λειψυδρίας και ακόμα μεγαλύτερη η αγανάκτηση που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΠ. Θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε άμεσα σε τι οφείλεται η διακοπή του νερού και πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη;
Τέλος καλούμε να επανεξετάσετε τη δογματική θέση σας για την διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου που κατέληξε το φράγμα να δοθεί σε ιδιώτη και να υλοποιήσετε την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση διαδημοτικού φορέα για τη λειτουργία του φράγματος έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν επάρκεια άφθονου, ποιοτικού και φθηνού νερού».

Ροή ειδήσεων

Advertisement