Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νόσησε με κορωνοϊό, αλλά το αμφισβητεί…- Πατρινός προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Τι δήλωσε στη «Γ» ο Καθηγητής, Αρ. Τζουβελέκης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Προσλήφθηκε από κορωνοϊό, νοσηλεύτηκε με βαριά νόηση στην κλινική covid  του ΠΓΝΠ, διασωληνώθηκε, εισήχθη στην ΜΕΘ και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών θεραπεύτηκε, αλλά όχι μόνο αμφισβητεί ότι έπασχε από τον ιό, αλλά εγείρει και νομικό ζήτημα .

Η  «Γ» απευθύνθηκε στον υπεύθυνο της κλινικής covid, αν. Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή του Πνευμονολογικού Τμήματος Αργύρη Τζουβελέκη να μας διαφωτίσει επί του θέματος. Όπως αναφέρει «σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει την Ιατρική Κοινότητα και εμένα προσωπικά,  δεν θα χαρακτηρίσω την συμπεριφορά του πρώην ασθενούς μας. Πρόκειται για ασθενή που νόσησε βαριά από την covid19. Τον ενημερώσαμε για την ασθένεια του προφορικά, αλλά και κατόπιν αιτήματός του, του επιδώσαμε τον ιατρικό φάκελο του στον οποίο υπήρχαν όλες οι εξετάσεις με την διάγνωση της νόσου. Όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, τον διασωλήνωσα προσωπικά», επισημαίνει ο Καθηγητής, υπογραμμίζοντας «να θεωρήσω ότι το φαινόμενο του αρνητισμού είναι μια αντανάκλαση από την πίεση των καιρών που ζούμε, γιατί το σύνηθες και το φυσιολογικό είναι να ευγνωμονείς τους γιατρούς και την επιστήμη που σε έσωσαν και όχι να στρέφεται ο θεραπευμένος πολίτης εναντίον τους. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εμείς οι γιατροί που προτρέπουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν χαρακτηριζόμεθα από κάποιους αρνητές των εμβολίων ως προπαγανδιστές του θανάτου. Σίγουρα βιώνουμε κάποια στοιχεία Μεσαίωνα», κατέληξε ο κ. Τζουβελέκης.

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ χτύπησε δύο μηχανές στην ΝΕΟ και εξαφανίστηκε- Δύο τραυματίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών- Αθηνών στο ρεύμα προς Πάτρα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip ΙΧ χτύπησε δύο μηχανές και εξαφανίστηκε. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Στο σημείο βρέθηκαν σταθμοί του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν και μετέφεραν στο νοσοκομείο τους τραυματίες καθώς και ηΑστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό του ΙΧ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης στο Olympia Forum: «Έργα ύψους 120 εκ. ευρώ και 340 επενδυτικά σχέδια υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ηλεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Βήμα το βήμα και μέρα τη μέρα, οικοδομούμε την Ηλεία της νέας εποχής, μία Περιφερειακή Ενότητα υψηλής ισχύος. Μαζί θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούται η Ηλεία και μαζί θα εργαστούμε για να γίνει όπως ονειρευόμαστε. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα και δεν θα κρυφτούμε πίσω από καμία δυσκολία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τον χαιρετισμό του στο «Olympia Forum II» που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. 

Στο συνέδριο, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την ανάπτυξη της Ηλείας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά η συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς της Ηλείας θα συνεχιστεί και μόνο καλά αποτελέσματα θα έχει για όλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας, μέσα σε μόλις δύο χρόνια μία σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60 εκατ. ευρώ στην Ηλεία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται έργα των Δήμων της Ηλείας, από τα οποία τα 27 εκατ ευρώ έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, ενώ για τα νοσοκομεία της περιοχής, υλοποιούνται 33 νέα έργα με προϋπολογισμό 70 εκατ ευρώ.

Συμπεριλαμβάνοντας και τα χρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός φθάνει τα 120 εκ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα που δρομολογήθηκαν από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο ως τίτλοι επί σειρά ετών. 

«Οι πολίτες της Ηλείας αρχίζουν να βλέπουν πραγματικά έργα και όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις» είπε ο κ. Φαρμάκης και έγινε πιο συγκεκριμένος, ως προς το είδος των έργων: «Σε φάση υλοποίησης βρίσκονται έργα ύψους 47 εκ. ευρώ περίπου που αφορούν σε έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου,  19 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα βελτίωσης, συντήρησης και παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης, 17 εκ. ευρώ αφορούν σε αντιπλημμυρικά και λοιπά έργα αντιμετώπισης κινδύνων και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, άλλα 9 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης και άλλα τόσα περίπου σε έργα αναβάθμισης σχολικών κτιρίων. Τέλος, 5 εκ. ευρώ περίπου αφορούν πολιτιστικές και τουριστικές υποδομές, ενώ 2 εκ. ευρώ αφορούν αθλητικές υποδομές» τόνισε, προσθέτοντας ότι στα παραπάνω ποσά και έργα, δεν υπολογίζονται οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, τουριστικής προβολής, πολιτισμού, κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής ανθεκτικότητας, οι ενεργειακές κοινότητες, αλλά και οι λοιπές δράσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα, το επενδυτικό προφίλ το ψηφιακό Σχέδιο Δράσης, κ.ά.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή στην Ηλεία υλοποιούνται 340 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 16 εκ. ευρώ. «Νομίζω ότι 340 νέες επενδύσεις στην Ηλεία, που μάλιστα υλοποιούνται εν μέσω υγειονομικής κρίσης, αποτελούν μία ισχυρή απόδειξη, όχι μόνο της επενδυτικής διάθεσης που υπάρχει για την περιοχή, αλλά και των δυνατοτήτων που έχει η Ηλεία και οι οποίες, αναμφίβολα, είναι πολύ μεγάλες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, παραπέμποντας και στις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται  στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Περιφερειάρχης έκανε «στις ημέρες της μεγάλης και άνισης μάχης με τις φλόγες», καταθέτοντας το προσωπικό του στίγμα για τον τρόπο που βίωσε τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισημαίνοντας :  «Αυτή η εμπειρία με έχει σημαδέψει. Παράλληλα όμως, με έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Να είστε βέβαιοι: Θα ξανακάνουμε αυτόν τον τόπο όπως πριν και ακόμα καλύτερο!»

  • Ο Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο  «Olympia Forum II», στην Αρχαία Ολυμπία, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/y1Znx_GCdbo

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώστας Ρηγόπουλος: Ένα κομματικό ταξίδι που κρατάει όλη του τη ζωή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ, και στη Ν.Δ, υποψήφιος τώρα για μέλος της ΔΕΕΠ Αχαϊας στις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής

Συνέντευξη στο Δημήτρη Σ. Αβραμίδη

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ταυτίζονται με την πολιτική δράση. Η ζωή τους όλη είναι το κόμμα και η πολιτική.
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του 60χρονου δημοσιογράφου, Κώστα Ρηγόπουλου. Νεοδημοκράτης εξ απαλών ονύχων με κλασική διαδρομή. Από τη ΜΑΚΙ και την ΟΝΝΕΔ, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, στην Νέα Δημοκρατία χωρίς να λείψει ούτε στιγμή. Διετέλεσε επί 6 χρόνια πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας, μέλος της Κ.Ε. ενώ είχε εκλεγεί και πέντε φορές στη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας της Ν.Δ.

Με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο: Μια πολυετής συνεργασία με αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη

(Φεβρουάριος 1987 Ο Κώστας Ρηγόπουλος υποδέχεται τον αείμνηστο  Κων) νο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας, όπου του απένειμε  τιμητική διάκριση. Διακρίνονται επίσης ο ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης και ο αείμνηστος πρώην  βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης.)

 

Τώρα είναι και πάλι υποψήφιος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές και με την ευκαιρία αυτή, είχαμε τη συζήτηση που ακολουθεί. Μια συζήτηση που ξεκινάει από το μακαρίτη Βασίλη Πιλάλη και φτάνει μέχρι σήμερα, με τον Κώστα Ρηγόπουλο να μιλάει ανοιχτά για το δικό του κομματικό ταξίδι.

-Ποια και πότε υπήρξε η πρώτη σου επαφή με την οργανωμένη Νέα Δημοκρατία;

Απ.: Το θυμάμαι σαν σήμερα. Ήταν μόλις άνοιξαν τα πρώτα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας που βρίσκονταν επί της οδού Κανακάρη, τριακόσια μέτρα μακριά από το σπίτι μου. Οργανώθηκα στην ΟΝΝΕΔ και η αρχική συντροφιά των συμμαχητών συνεχώς πολλαπλασιαζόταν.

-Μπορείς να μας απαριθμήσεις όλους τους κατά καιρούς προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Ν.Δ. που γνώρισες και συνεργάστηκες μαζί τους;

Απ.: Τους γνώρισα από κοντά όλους κρατώντας θετικές αναμνήσεις από την αγάπη και την προσφορά τους στη Νέα Δημοκρατία. Βασίλης Πιλάλης, Γιώργος Γιοβάνης, Ελισσαίος Ανδρονόπουλος, Ευάγγελος Ματσούκης, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, Παύλος Μαρινάκης, Μάκης Αθανασόπουλος, Σωτήρης Μαμμάσης, Ανδρέας Αβραμόπουλος, Τάσος Κομνηνός, Ανδρέας Πανταζάτος, Γιάννης Μάκκας, Ανδρέας Μαζαράκης.

-Ποιον από όλους αυτούς θα ξεχώριζες και γιατί;

Απ.: Όλοι ανάλωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας τα πάντα στο κόμμα μας. Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω τη σοφία του αείμνηστου Βασίλη Πιλάλη, την προσωπικότητα του Ευάγγελου Ματσούκη, την ευστροφία του αείμνηστου Παύλου Μαρινάκη, την κομματική αφοσίωση και την καθοδηγητική σκέψη του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη

-Σε όλα αυτά τα χρόνια που εμπλέκεσαι στην κομματική ζωή, ποια ήταν κατά τη γνώμη σου, η πιο ακμαία περίοδος για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας;

Απ.: Η νέα πορεία που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 1982, όποτε η παράταξη μας αναδιάταξε τις δυνάμεις της δημιουργήθηκαν δεκαεπτά Τοπικές Οργανώσεις στις συνοικίες της Πάτρας και τριάντα δύο σε ολόκληρο τον Νομό, δεκάδες ειδικές κομματικές οργανώσεις και ακολούθησαν τα νικηφόρα αποτελέσματα.

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας;

Απ.: Δύο ήσαν, κατά την προσωπική μου κρίση, οι δύο κρίσιμες στιγμές για τη Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα. Η διαχείριση του δυσμενούς αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών του 1981 και οι ιδιαιτερότητες της κρίσης του 1986, μετά την αποχώρηση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, που ο πυρήνας των στενών συνεργατών του συντάχθηκε μαζί του κι ήταν όλοι τους επιφανή στελέχη με πρόσβαση στην κοινωνία. Και στις δυο περιπτώσεις με τη βοήθεια όλων των τοπικών στελεχών και την ουσιαστική στήριξη των χιλιάδων Νεοδημοκρατών, συντομότερα από ό,τι περιμέναμε, η Νέα Δημοκρατία βρήκε στον Νομό τον βηματισμό της και ακολούθησαν τα νικηφόρα εκλογικά αποτελέσματα. Τους αξίζει η τιμή και ο έπαινος.

-Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Ν.Δ. είναι κατ’ εξοχήν βουλευτοκρατούμενο κόμμα. Είναι ακριβής αυτή η εκτίμηση;

Απ.: Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο ρόλος των βουλευτών καθορίζεται από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τον κανονισμό της Βουλής.

-Μπορεί να υπάρξει τοπική κομματική οργάνωση ολότελα αυτόνομη από τα βουλευτικά γραφεία;

Απ.: Η ισχύς εν τη ενώσει.

-Τι νόημα έχει στις σημερινές συνθήκες, παρακμής των παραδοσιακών κομματικών οργανώσεων, η προσωπική σου εμπλοκή;

Απ.: Παραμένω, όπως όλοι πιστός στρατιώτης, της παράταξης. Αν και εφόσον τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας έχουν την καλοσύνη και με τη ψήφο τους με εκλέξουν στη Νέα Διοικούσα Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας τους υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Το μήνυμα των χιλιάδων εγγραφών στην Αχαΐα είναι εντυπωσιακό και αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για τη στήριξη του προγράμματος της κυβέρνησης και ολόθερμης στήριξης για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο μας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Πότε ένιωσες πιο άσχημα μέσα στη Νέα Δημοκρατίας;

Απ.: Κάνοντας τον απολογισμό υπάρχουν και πολλές λύπες. Κορυφαία, το 1983 όταν παραπέμφθηκα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας γιατί ως Πρόεδρος -τότε της Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Παντάνασσας-, προσκάλεσα τον π. Πρωθυπουργό και τότε Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση για την επέτειο ενός χρόνου λειτουργίας των γραφείων. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόφωνα με αθώωσε.

-Έχεις ζήσει από κοντά όλο το πολιτικό προσωπικό, εννοώ τους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Αχαΐας. Αφού εξαιρέσω το Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο για τον οποίο θα ρωτήσω μετά, ποιον θα ξεχώριζες;

Απ.: Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά όλους τους βουλευτές και τους πολιτευτές. Όλοι τους προσέφεραν τα πάντα σε αυτή την μεγάλη παράταξη. Οφείλω όμως και δημόσια να σταθώ στον π. Υπουργό κ. Βασίλη Μπεκίρη. Χωρίς υπερβολή κράτησε ζωντανή την παράταξη σε κρίσιμες καμπές της (1981-1986) και εκτιμώ ότι ανάλογη εκδήλωση τιμής που έγινε για αυτόν στην Κ. Αχαΐα πρέπει να γίνει στην έδρα του Νομού, όπου θα φωτιστούν άγνωστες πτυχές της ανιδιοτελούς προσφοράς του

-Σε όλη του την κοινοβουλευτική πορεία ταυτίστηκες με τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Ποιο ιδιαίτερο στοιχείο διέκρινες σ’ αυτόν;

Απ.: Το ήθος και την εντιμότητά του καθώς και την απήχηση που είχε στους πολίτες της Αχαΐας και την προσφορά του στην Άμυνα και Ασφάλεια της χώρας. Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε για συνεργάτη του. Τον ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.

-Νίκος Νικολόπουλος;

Απ.: Τον γνώρισα στην ΟΝΝΕΔ το 1974, όμως τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Διατηρείς δύο προεδρικές ιδιότητες. Η μία είναι στο Ελεύθερο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας «Παύλος Μπακογιάννης». Τι σημαίνει για εσένα ο Παύλος Μπακογιάννης;

Απ.: Tον γνώρισαν οι γονείς μου, τα δύο χρόνια που έμενε ως μαθητής σε φιλικό μας σπίτι στην Πάτρα. Αφιέρωσε τη ζωή του για να σβήσουν τα πάθη του παρελθόντος και η φράση του “Μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε” αποτυπώνει τη φιλοσοφία της ζωής του. Την επόμενη Τρίτη από την άνανδρη δολοφονία του είχα προγραμματισμένη συνάντηση για να τον γνωρίσω στο γραφείο του, επί της οδού Oμήρου.

-Διαθέτεις μια μακρά θητεία στο χώρο του αθλητισμού και είσαι Πρόεδρος του Ηρακλή Πατρών. Τι νόημα βρίσκεις σε αυτή σου την ενασχόληση;

Απ.: Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Πάτρας που συμπλήρωσε 91 χρόνια ζωής. Είναι η ομάδα της γειτονιάς μου, περνάμε κάποιες περιπέτειες, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Οι συμβουλές προς Κουνάβη και Κατσουγκράκη

-Αν τυχόν σε ρωτούσαν, τι θα συμβούλευες τον Αντώνη Κουνάβη και τι το Νίκο Κατσουγκράκη;

Απ.: Στον Αντώνη Κουνάβη από τις 25 Οκτωβρίου ως νέο πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας να αναλάβει πρωτοβουλία με τη συμπαράσταση όλων μας για την ανασυγκρότηση της κομματικής οργάνωσης στην Αχαΐα και παράλληλα να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Στο Νίκο Κατσουγκράκη να σταθεί δίπλα στη νέα Δ.Ε.ΕΠ. και να επιτύχει τους στόχους του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό του επιτυχημένου Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα