Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη σάλσα ελιάς       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)

32 καλαμάκια για σουβλάκια

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλσα:

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαρμυρισμένη, ψιλοκομμένη

ξύσμα από 2 λεμόνια

2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κύβους

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλσα ελιάς. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά. Κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα δύο κομμάτια. Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού, θα προσθέτετε λίγο λάδι. Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη σάλσα ελιάς. Η σάλσα μπορεί να ετοιμαστεί από το πρωί. Το τυρί μπορεί να τηγανιστεί 4 ώρες πριν και να ζεσταθεί στους 180°C για 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement