Connect with us

Διεθνή

Ανήλικος μετέδωσε τον ιό σε άλλα 80 παιδιά μετά από διακοπές στην Ελλάδα

Published

on

Πάνω από 80 μαθητές στην πόλη Modiin του Ισραήλ εντοπίστηκαν με τη μετάλλαξη Δέλτα, με τον «ασθενή μηδέν» να έχει μόλις επιστρέψει από διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μια οικογένεια από το Ισραήλ επέστρεψε από διακοπές στην Ελλάδα στην πόλη Modiin, η οποία βρίσκεται μεταξύ Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ. Σημειώνεται ότι στην πόλη πάνω από το 90% των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, καθιστώντας την μια από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στον κόσμο.

Με την οικογένεια, όμως, ταξίδευε και παιδί, που δεν μπορεί να εμβολιαστεί λόγω ηλικίας και θα έπρεπε με βάση την ταξιδιωτική οδηγία να παραμείνει 10 ημέρες σε κατ’ οίκον καραντίνα και να παρουσιάσει αρνητικό τεστ PCR.

Ωστόσο, οι γονείς έστειλαν το παιδί στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μολυνθούν με την παραλλαγή Δέλτα άλλα 80 παιδιά.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί στη χώρα μας, ότι η μετάλλαξη Δέλτα βρίσκεται πλέον παντού στην Ελλάδα.

Όσο για το Ισραήλ, ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα άλλο σχολείο, καθώς η Δέλτα δείχνει τα «δόντια» της και στη χώρα, που πέτυχε πρώτη το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών στον κόσμο, με 230 πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο τον τελευταίο μήνα από τις επιπλοκές της νόσου.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement