Connect with us

Ποδόσφαιρο

Τους …τρέλανε Τσιμίκας

Published

on

Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ως βασικός. Μία ασίστ. Πολλές μάχες που δόθηκαν, με την πλειονότητα εξ αυτών κερδισμένων. Ένα βραβείο MVP. Και ένα standing ovation κανονικό παράσημο από το πάντα απαιτητικό κοινό του Anfield. Οι τελευταίες οκτώ ημέρες αποτελούν την δικαίωση της επιμονής του Κώστα Τσιμίκα.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον στον αστράγαλο τον έθετε νοκ άουτ από τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Λίβερπουλ και άνοιγε τον δρόμο για τον Τσιμίκα. Η επιλογή ήταν η προφανής. Η ώρα έφτασε και ο Έλληνας αμυντικός πήρε το χρίσμα. Βασικός κόντρα στη Νόριτς στην εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας με πολλά ανεβάσματα και αδιάκοπα τρεξίματα.

Μία εβδομάδα αργότερα το σενάριο ακόμα πιο ονειρικό. Στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπέρνλι σερβίρει εκπληκτικά στον Ζότα που με το κεφάλι ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη της Λίβερπουλ με 2-0.

Ο αρχηγός Χέντερσον αναγνωρίζει τη σημασία της πάσας, τρέχει και τον αγκαλιάζει. Ο Τσιμίκας όμως δεν αρκείται σε αυτό. Πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση με 71 επαφές, 9 συνολικά σέντρες (ως εκτελεστής και των στατικών φάσεων), 6 κερδισμένες μονομαχίες, 6 κλεψίματα. Γεμάτη στατιστική.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement