Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

Για το σιρόπι

320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200ml νερό

Για το παρφέ

4 ασπράδια αβγών

260ml σιρόπι

360ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 35%

200γρ. γιαούρτι

100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

Εκτέλεση:

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ και χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα με μαλακές κορυφές. Στη συνέχεια, κατεβάζετε την ταχύτητα στο μεσαίο επίπεδο και προσθέτετε σιγά-σιγά το σιρόπι καυτό μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, χτυπώντας τη μαρέγκα μέχρι να σφίξει. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά και τη σαντιγί μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα σε ειδικό σκεύος για παγωτό και το αφήνετε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν σερβίρετε.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement