Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση της Περιφέρειας στην παράταξη Κατσιφάρα: Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την Περιφερειακή Αρχή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την φθηνή αντιπολίτευση που προσπαθεί να αρθρώσει ο κ. Κατσιφάρας επενδύοντας πάνω στην αγωνία και τον πόνο συμπολιτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα όρια δυστυχώς ξεπεράστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η λέξη αποτυχία είναι αυτή που συνοδεύει τον κ. Κατσιφάρα τόσο ως προς τη διαδρομή του ως Περιφερειάρχης, όσο και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ρόλο τον οποίο διακαώς επιθυμεί. Και δεν θα ήταν μεμπτή η αποτυχία, αν δεν συνοδεύονταν από ένα πλεόνασμα μικροπολιτικής και θλιβερού τζόγου με τον πόνο των συμπολιτών μας.

Επειδή λοιπόν η αλήθεια πρέπει να είναι οδηγός όλων μας, στις 23/8/2021 και ώρα 18.43 απεστάλη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στα μέλη του πρόσκληση για έκτακτο δια περιφοράς Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι, για να αποφασιστεί η αλλαγή τόπου συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Γινόταν επίσης ρητή μνεία στην σχετική ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.49762 (ΦΕΚ Β’ 3660/7.8.2021), με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα δια ζώσης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής κάθε ενδιαφερομένου. Τέλος πέραν των ανωτέρω γινόταν μνεία και στην ανάγκη συζήτησης υπηρεσιακών θεμάτων σε δεύτερη συνεδρίαση (ειδική), ΄όπως απαιτείται από το νόμο. 

Εντούτοις με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνουμε την εκ προθέσεως μεταστροφή της πραγματικότητας με μόνο στόχο ένα ευτελές πολιτικό τζογάρισμα.

Καθιστούμε λοιπόν σαφές στον κ. Κατσιφάρα και μόνο σε αυτόν, γιατί η κοινωνία το γνωρίζει, πως η Περιφερειακή Αρχή αμέσως μετά την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαστασιολόγηση του προβλήματος, ως όφειλε, φέρνει ως θέμα συζήτησης στην δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως την Ηλεία , για να ενημερωθεί το Σώμα (τους περιφερειακούς συμβούλους) για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τις επόμενες ημέρες που είναι πιο κρίσιμες από ποτέ.

Επιλέγει δε η Περιφερειακή Αρχή να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στον τόπο που υπέφερε τα μέγιστα, την Ηλεία και να δώσει λόγο σε εκπροσώπους της κοινωνίας με την δια ζώσης συνεδρίασή του. 

Ταυτόχρονα για την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα συνεπάγεται κάλυψης της συνεδρίασης από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι για εμάς σεβασμός στον ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, όπως επίσης στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία του ανώτερου διαβουλευομένου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.

Όλα τα άλλα αποτελούν θεσμική παραφωνία και αγωνιώδη προσπάθεια να δηλώσουν κάποιοι ότι είναι παρόντες την ίδια ώρα που για μία δεκαετία ήταν παντελώς απόντες. 

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, το τελευταίο πράγμα που αρμόζει στον ρόλο που ο καθένας μας υπηρετεί είναι οι κοκορομαχίες. Ο σεβασμός τόσο στους πολίτες που υπηρετούμε, όσο και στην κρισιμότητα της κατάστασης μας επιβάλει να σταματήσουμε εδώ. Η ελάχιστη αυτή απάντηση όμως ήταν επιβεβλημένη για την αποκατάσταση τουλάχιστον της αλήθειας.

Ως προς την αιτίαση για τις live streaming συνεδριάσεις αν και παρέλκει να απαντήσουμε σε αυτούς που επι 10 έτη δεν έκαναν τίποτα για να είναι δημόσιες , προς γνώση και μόνον όλων παραπέμπουμε στην από 24/8/21 επιστολή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου το ΠΣ 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από την απόφαση 39/20-07-2021 (ΑΔΑ: Ψ2ΑΛ7Λ6-8ΙΓ) του Περιφερειακού Συμβουλίου ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε η Περιφερειακή Αρχή και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου να εφαρμόσουν άμεσα τη σχετική διαδικασία προκειμένου να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Ήδη από τις 15-07-2021 με έγγραφό μου  (Α.Π.: ΠΔΕ/ΓΠΠΣ/198670/294) απευθύνθηκα  τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη  Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέα Φίλια, όσο και στον Γενικό Δ/ντη Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε. κ. Κων/νο Κόλλαρη, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες για το ορισμό Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ-DPO) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να του αναθέσουμε άμεσα την επίλυση του ζητήματος της μετάδοσης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά την απόφαση του Σώματος απευθυνθήκαμε στη Νομική Υπηρεσία της ΠΔΕ προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με τα, εκ της αποφάσεως, αναφύοντα ζητήματα και λάβαμε σχετική γνωμοδότηση στις 03/08/2021.  Μεταξύ άλλων η γνώμη της Ν.Υ. είναι ότι πριν η Περιφέρεια προβεί σε μετάδοση συνεδριάσεων, συμφώνα με τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 2016/679 (ΕΕ), οφείλει να διορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ). Ο ΥΠΔ ως θεσμοθετημένο όργανο,  θα υποδείξει για ποια θέματα συζήτησης θα επιτραπεί η δημοσιότητα συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων της ΠΔΕ μέσω live streaming και με ποιες δικλείδες ασφαλείας.

Ακολούθως εκκίνησαν οι διαδικασίες για  «α) την παροχή υπηρεσιών συμβουλών για τον προσδιορισμό του επιπέδου συμμόρφωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR –GENERAL DATA PROTECTION REGULATION, EU 2106/679) και του Ν.4624/2019, τη σχετική λήψη κατάλληλων μέτρων για την διασφάλιση ενός επαρκούς επιπέδου ασφαλείας ως προς τα δεδομένα που κατέχει και επεξεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και β) την παροχή υπηρεσιών Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (Υ.Π.Δ. – DPO)» και ήδη έχει γίνει η εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης με την υπ’ αριθ. 1008/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Καταγράφεται λοιπόν η ισχυρή βούλησή μας για άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε η προσεχής συνεδρίασή του να γίνει στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, προκειμένου να συζητηθεί πρωτίστως το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, αλλά και στο σύνολο της ΠΔΕ.

Η συνεδρίαση αυτή προγραμματίζεται για την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και ώρα 15:00 και θα είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ, τα οποία θα κληθούν στη δια ζώσης συνεδρίαση, σύμφωνα  με τους όρους που τίθενται στην ισχύουσα ΚΥΑ.

Στη συνεδρίαση επίσης θα κληθούν οι θεσμικοί φορείς της περιοχής σχετικά με το προς συζήτηση θέμα

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement