Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση της Περιφέρειας στην παράταξη Κατσιφάρα: Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την Περιφερειακή Αρχή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την φθηνή αντιπολίτευση που προσπαθεί να αρθρώσει ο κ. Κατσιφάρας επενδύοντας πάνω στην αγωνία και τον πόνο συμπολιτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα όρια δυστυχώς ξεπεράστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η λέξη αποτυχία είναι αυτή που συνοδεύει τον κ. Κατσιφάρα τόσο ως προς τη διαδρομή του ως Περιφερειάρχης, όσο και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ρόλο τον οποίο διακαώς επιθυμεί. Και δεν θα ήταν μεμπτή η αποτυχία, αν δεν συνοδεύονταν από ένα πλεόνασμα μικροπολιτικής και θλιβερού τζόγου με τον πόνο των συμπολιτών μας.

Επειδή λοιπόν η αλήθεια πρέπει να είναι οδηγός όλων μας, στις 23/8/2021 και ώρα 18.43 απεστάλη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στα μέλη του πρόσκληση για έκτακτο δια περιφοράς Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι, για να αποφασιστεί η αλλαγή τόπου συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Γινόταν επίσης ρητή μνεία στην σχετική ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.49762 (ΦΕΚ Β’ 3660/7.8.2021), με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα δια ζώσης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής κάθε ενδιαφερομένου. Τέλος πέραν των ανωτέρω γινόταν μνεία και στην ανάγκη συζήτησης υπηρεσιακών θεμάτων σε δεύτερη συνεδρίαση (ειδική), ΄όπως απαιτείται από το νόμο. 

Εντούτοις με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνουμε την εκ προθέσεως μεταστροφή της πραγματικότητας με μόνο στόχο ένα ευτελές πολιτικό τζογάρισμα.

Καθιστούμε λοιπόν σαφές στον κ. Κατσιφάρα και μόνο σε αυτόν, γιατί η κοινωνία το γνωρίζει, πως η Περιφερειακή Αρχή αμέσως μετά την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαστασιολόγηση του προβλήματος, ως όφειλε, φέρνει ως θέμα συζήτησης στην δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως την Ηλεία , για να ενημερωθεί το Σώμα (τους περιφερειακούς συμβούλους) για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τις επόμενες ημέρες που είναι πιο κρίσιμες από ποτέ.

Επιλέγει δε η Περιφερειακή Αρχή να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στον τόπο που υπέφερε τα μέγιστα, την Ηλεία και να δώσει λόγο σε εκπροσώπους της κοινωνίας με την δια ζώσης συνεδρίασή του. 

Ταυτόχρονα για την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα συνεπάγεται κάλυψης της συνεδρίασης από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι για εμάς σεβασμός στον ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, όπως επίσης στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία του ανώτερου διαβουλευομένου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.

Όλα τα άλλα αποτελούν θεσμική παραφωνία και αγωνιώδη προσπάθεια να δηλώσουν κάποιοι ότι είναι παρόντες την ίδια ώρα που για μία δεκαετία ήταν παντελώς απόντες. 

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, το τελευταίο πράγμα που αρμόζει στον ρόλο που ο καθένας μας υπηρετεί είναι οι κοκορομαχίες. Ο σεβασμός τόσο στους πολίτες που υπηρετούμε, όσο και στην κρισιμότητα της κατάστασης μας επιβάλει να σταματήσουμε εδώ. Η ελάχιστη αυτή απάντηση όμως ήταν επιβεβλημένη για την αποκατάσταση τουλάχιστον της αλήθειας.

Ως προς την αιτίαση για τις live streaming συνεδριάσεις αν και παρέλκει να απαντήσουμε σε αυτούς που επι 10 έτη δεν έκαναν τίποτα για να είναι δημόσιες , προς γνώση και μόνον όλων παραπέμπουμε στην από 24/8/21 επιστολή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου το ΠΣ 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από την απόφαση 39/20-07-2021 (ΑΔΑ: Ψ2ΑΛ7Λ6-8ΙΓ) του Περιφερειακού Συμβουλίου ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε η Περιφερειακή Αρχή και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου να εφαρμόσουν άμεσα τη σχετική διαδικασία προκειμένου να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Ήδη από τις 15-07-2021 με έγγραφό μου  (Α.Π.: ΠΔΕ/ΓΠΠΣ/198670/294) απευθύνθηκα  τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη  Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέα Φίλια, όσο και στον Γενικό Δ/ντη Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε. κ. Κων/νο Κόλλαρη, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες για το ορισμό Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ-DPO) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να του αναθέσουμε άμεσα την επίλυση του ζητήματος της μετάδοσης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά την απόφαση του Σώματος απευθυνθήκαμε στη Νομική Υπηρεσία της ΠΔΕ προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με τα, εκ της αποφάσεως, αναφύοντα ζητήματα και λάβαμε σχετική γνωμοδότηση στις 03/08/2021.  Μεταξύ άλλων η γνώμη της Ν.Υ. είναι ότι πριν η Περιφέρεια προβεί σε μετάδοση συνεδριάσεων, συμφώνα με τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 2016/679 (ΕΕ), οφείλει να διορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ). Ο ΥΠΔ ως θεσμοθετημένο όργανο,  θα υποδείξει για ποια θέματα συζήτησης θα επιτραπεί η δημοσιότητα συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων της ΠΔΕ μέσω live streaming και με ποιες δικλείδες ασφαλείας.

Ακολούθως εκκίνησαν οι διαδικασίες για  «α) την παροχή υπηρεσιών συμβουλών για τον προσδιορισμό του επιπέδου συμμόρφωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR –GENERAL DATA PROTECTION REGULATION, EU 2106/679) και του Ν.4624/2019, τη σχετική λήψη κατάλληλων μέτρων για την διασφάλιση ενός επαρκούς επιπέδου ασφαλείας ως προς τα δεδομένα που κατέχει και επεξεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και β) την παροχή υπηρεσιών Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (Υ.Π.Δ. – DPO)» και ήδη έχει γίνει η εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης με την υπ’ αριθ. 1008/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Καταγράφεται λοιπόν η ισχυρή βούλησή μας για άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε η προσεχής συνεδρίασή του να γίνει στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, προκειμένου να συζητηθεί πρωτίστως το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, αλλά και στο σύνολο της ΠΔΕ.

Η συνεδρίαση αυτή προγραμματίζεται για την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και ώρα 15:00 και θα είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ, τα οποία θα κληθούν στη δια ζώσης συνεδρίαση, σύμφωνα  με τους όρους που τίθενται στην ισχύουσα ΚΥΑ.

Στη συνεδρίαση επίσης θα κληθούν οι θεσμικοί φορείς της περιοχής σχετικά με το προς συζήτηση θέμα

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώστας Ρηγόπουλος: Ένα κομματικό ταξίδι που κρατάει όλη του τη ζωή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ, και στη Ν.Δ, υποψήφιος τώρα για μέλος της ΔΕΕΠ Αχαϊας στις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής

Συνέντευξη στο Δημήτρη Σ. Αβραμίδη

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ταυτίζονται με την πολιτική δράση. Η ζωή τους όλη είναι το κόμμα και η πολιτική.
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του 60χρονου δημοσιογράφου, Κώστα Ρηγόπουλου. Νεοδημοκράτης εξ απαλών ονύχων με κλασική διαδρομή. Από τη ΜΑΚΙ και την ΟΝΝΕΔ, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, στην Νέα Δημοκρατία χωρίς να λείψει ούτε στιγμή. Διετέλεσε επί 6 χρόνια πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας, μέλος της Κ.Ε. ενώ είχε εκλεγεί και πέντε φορές στη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας της Ν.Δ.

Με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο: Μια πολυετής συνεργασία με αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη

(Φεβρουάριος 1987 Ο Κώστας Ρηγόπουλος υποδέχεται τον αείμνηστο  Κων) νο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας, όπου του απένειμε  τιμητική διάκριση. Διακρίνονται επίσης ο ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης και ο αείμνηστος πρώην  βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης.)

 

Τώρα είναι και πάλι υποψήφιος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές και με την ευκαιρία αυτή, είχαμε τη συζήτηση που ακολουθεί. Μια συζήτηση που ξεκινάει από το μακαρίτη Βασίλη Πιλάλη και φτάνει μέχρι σήμερα, με τον Κώστα Ρηγόπουλο να μιλάει ανοιχτά για το δικό του κομματικό ταξίδι.

-Ποια και πότε υπήρξε η πρώτη σου επαφή με την οργανωμένη Νέα Δημοκρατία;

Απ.: Το θυμάμαι σαν σήμερα. Ήταν μόλις άνοιξαν τα πρώτα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας που βρίσκονταν επί της οδού Κανακάρη, τριακόσια μέτρα μακριά από το σπίτι μου. Οργανώθηκα στην ΟΝΝΕΔ και η αρχική συντροφιά των συμμαχητών συνεχώς πολλαπλασιαζόταν.

-Μπορείς να μας απαριθμήσεις όλους τους κατά καιρούς προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Ν.Δ. που γνώρισες και συνεργάστηκες μαζί τους;

Απ.: Τους γνώρισα από κοντά όλους κρατώντας θετικές αναμνήσεις από την αγάπη και την προσφορά τους στη Νέα Δημοκρατία. Βασίλης Πιλάλης, Γιώργος Γιοβάνης, Ελισσαίος Ανδρονόπουλος, Ευάγγελος Ματσούκης, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, Παύλος Μαρινάκης, Μάκης Αθανασόπουλος, Σωτήρης Μαμμάσης, Ανδρέας Αβραμόπουλος, Τάσος Κομνηνός, Ανδρέας Πανταζάτος, Γιάννης Μάκκας, Ανδρέας Μαζαράκης.

-Ποιον από όλους αυτούς θα ξεχώριζες και γιατί;

Απ.: Όλοι ανάλωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας τα πάντα στο κόμμα μας. Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω τη σοφία του αείμνηστου Βασίλη Πιλάλη, την προσωπικότητα του Ευάγγελου Ματσούκη, την ευστροφία του αείμνηστου Παύλου Μαρινάκη, την κομματική αφοσίωση και την καθοδηγητική σκέψη του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη

-Σε όλα αυτά τα χρόνια που εμπλέκεσαι στην κομματική ζωή, ποια ήταν κατά τη γνώμη σου, η πιο ακμαία περίοδος για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας;

Απ.: Η νέα πορεία που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 1982, όποτε η παράταξη μας αναδιάταξε τις δυνάμεις της δημιουργήθηκαν δεκαεπτά Τοπικές Οργανώσεις στις συνοικίες της Πάτρας και τριάντα δύο σε ολόκληρο τον Νομό, δεκάδες ειδικές κομματικές οργανώσεις και ακολούθησαν τα νικηφόρα αποτελέσματα.

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας;

Απ.: Δύο ήσαν, κατά την προσωπική μου κρίση, οι δύο κρίσιμες στιγμές για τη Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα. Η διαχείριση του δυσμενούς αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών του 1981 και οι ιδιαιτερότητες της κρίσης του 1986, μετά την αποχώρηση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, που ο πυρήνας των στενών συνεργατών του συντάχθηκε μαζί του κι ήταν όλοι τους επιφανή στελέχη με πρόσβαση στην κοινωνία. Και στις δυο περιπτώσεις με τη βοήθεια όλων των τοπικών στελεχών και την ουσιαστική στήριξη των χιλιάδων Νεοδημοκρατών, συντομότερα από ό,τι περιμέναμε, η Νέα Δημοκρατία βρήκε στον Νομό τον βηματισμό της και ακολούθησαν τα νικηφόρα εκλογικά αποτελέσματα. Τους αξίζει η τιμή και ο έπαινος.

-Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Ν.Δ. είναι κατ’ εξοχήν βουλευτοκρατούμενο κόμμα. Είναι ακριβής αυτή η εκτίμηση;

Απ.: Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο ρόλος των βουλευτών καθορίζεται από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τον κανονισμό της Βουλής.

-Μπορεί να υπάρξει τοπική κομματική οργάνωση ολότελα αυτόνομη από τα βουλευτικά γραφεία;

Απ.: Η ισχύς εν τη ενώσει.

-Τι νόημα έχει στις σημερινές συνθήκες, παρακμής των παραδοσιακών κομματικών οργανώσεων, η προσωπική σου εμπλοκή;

Απ.: Παραμένω, όπως όλοι πιστός στρατιώτης, της παράταξης. Αν και εφόσον τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας έχουν την καλοσύνη και με τη ψήφο τους με εκλέξουν στη Νέα Διοικούσα Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας τους υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Το μήνυμα των χιλιάδων εγγραφών στην Αχαΐα είναι εντυπωσιακό και αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για τη στήριξη του προγράμματος της κυβέρνησης και ολόθερμης στήριξης για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο μας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Πότε ένιωσες πιο άσχημα μέσα στη Νέα Δημοκρατίας;

Απ.: Κάνοντας τον απολογισμό υπάρχουν και πολλές λύπες. Κορυφαία, το 1983 όταν παραπέμφθηκα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας γιατί ως Πρόεδρος -τότε της Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Παντάνασσας-, προσκάλεσα τον π. Πρωθυπουργό και τότε Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση για την επέτειο ενός χρόνου λειτουργίας των γραφείων. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόφωνα με αθώωσε.

-Έχεις ζήσει από κοντά όλο το πολιτικό προσωπικό, εννοώ τους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Αχαΐας. Αφού εξαιρέσω το Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο για τον οποίο θα ρωτήσω μετά, ποιον θα ξεχώριζες;

Απ.: Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά όλους τους βουλευτές και τους πολιτευτές. Όλοι τους προσέφεραν τα πάντα σε αυτή την μεγάλη παράταξη. Οφείλω όμως και δημόσια να σταθώ στον π. Υπουργό κ. Βασίλη Μπεκίρη. Χωρίς υπερβολή κράτησε ζωντανή την παράταξη σε κρίσιμες καμπές της (1981-1986) και εκτιμώ ότι ανάλογη εκδήλωση τιμής που έγινε για αυτόν στην Κ. Αχαΐα πρέπει να γίνει στην έδρα του Νομού, όπου θα φωτιστούν άγνωστες πτυχές της ανιδιοτελούς προσφοράς του

-Σε όλη του την κοινοβουλευτική πορεία ταυτίστηκες με τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Ποιο ιδιαίτερο στοιχείο διέκρινες σ’ αυτόν;

Απ.: Το ήθος και την εντιμότητά του καθώς και την απήχηση που είχε στους πολίτες της Αχαΐας και την προσφορά του στην Άμυνα και Ασφάλεια της χώρας. Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε για συνεργάτη του. Τον ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.

-Νίκος Νικολόπουλος;

Απ.: Τον γνώρισα στην ΟΝΝΕΔ το 1974, όμως τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Διατηρείς δύο προεδρικές ιδιότητες. Η μία είναι στο Ελεύθερο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας «Παύλος Μπακογιάννης». Τι σημαίνει για εσένα ο Παύλος Μπακογιάννης;

Απ.: Tον γνώρισαν οι γονείς μου, τα δύο χρόνια που έμενε ως μαθητής σε φιλικό μας σπίτι στην Πάτρα. Αφιέρωσε τη ζωή του για να σβήσουν τα πάθη του παρελθόντος και η φράση του “Μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε” αποτυπώνει τη φιλοσοφία της ζωής του. Την επόμενη Τρίτη από την άνανδρη δολοφονία του είχα προγραμματισμένη συνάντηση για να τον γνωρίσω στο γραφείο του, επί της οδού Oμήρου.

-Διαθέτεις μια μακρά θητεία στο χώρο του αθλητισμού και είσαι Πρόεδρος του Ηρακλή Πατρών. Τι νόημα βρίσκεις σε αυτή σου την ενασχόληση;

Απ.: Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Πάτρας που συμπλήρωσε 91 χρόνια ζωής. Είναι η ομάδα της γειτονιάς μου, περνάμε κάποιες περιπέτειες, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Οι συμβουλές προς Κουνάβη και Κατσουγκράκη

-Αν τυχόν σε ρωτούσαν, τι θα συμβούλευες τον Αντώνη Κουνάβη και τι το Νίκο Κατσουγκράκη;

Απ.: Στον Αντώνη Κουνάβη από τις 25 Οκτωβρίου ως νέο πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας να αναλάβει πρωτοβουλία με τη συμπαράσταση όλων μας για την ανασυγκρότηση της κομματικής οργάνωσης στην Αχαΐα και παράλληλα να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Στο Νίκο Κατσουγκράκη να σταθεί δίπλα στη νέα Δ.Ε.ΕΠ. και να επιτύχει τους στόχους του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό του επιτυχημένου Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσοι νοσηλεύονται με covid στα νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε 62 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν χθες 24 ασθενείς στην Κλινική Covid, 2 στην Παιδιατρική και 10 στην MEΘ ΠΓΝΠ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 23 ασθενείς στην Κλινική και 3 στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα Πατρών και Νέα Πάτρα υπέρ των πρώην της Κοινωφελούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την κινητοποίηση πρώην εργαζομένων της Κοινωφελούς που ζητούν τη στήριξη της δημοτικής Αρχής για να παράταση έστω και λίγων μηνών, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας, η παράταξη «Ώρα Πατρών», καταγγέλλει τον Δήμαρχο για την αρνητική του στάση, αναφέροντας πως «πριν τις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση, έκλεινε τις υπηρεσίες του Δήμου, έκανε πορείες και παραστάσεις έξω από τα δικαστήρια, εμφανιζόταν ως ο μοναδικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους. Τί άλλαξε μετά τις εκλογές; Η εργατική τάξη έπαψε να διεκδικεί; Αίτημα των πρώην συμβασιούχων, είναι να παραταθεί η σύμβασή τους, δύο με τρεις μήνες προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας”
ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας πως «ο Πελετίδης, οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους του Δήμου. Αρκείται σε πορείες ενάντια στην Ανεργία, σε απευθείας αναθέσεις με 25.000€, οδηγεί στον Καιάδα της Ανεργίας οικογένειες του Δήμου μας. Όσο και να προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες, η Κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη ξεγυμνώνεται καθημερινά στα μάτια των Δημοτών και αποκαλύπτονται τα ψέματα που έλεγε»΄.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα