Connect with us

Μπάσκετ

Εμφατική νίκη για τους έφηβους του Προμηθέα στη πρεμιέρα της τελικής φάσης

Published

on

Με εμφατικό τρόπο ξεκίνησε τη προσπάθεια της στη τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος η ομάδα εφήβων του Προμηθέα η οποία “διέλυσε” με 91-43 τον Λεύκιππο Ξάνθης στη πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Προμηθέας ξεκίνησε την αναμέτρηση με Πλώτα, Μπαζίνα, Νεόφυτο, Λάγιο και Γοργότση. Η ομάδα του Λεύκιππου προσπάθησε να «αιφνιδιάσει» το σύνολο του coach Παπαδόπουλου και με κύριο εκφραστή τον Μακαράτζη προηγήθηκε με 5-0 και 7-2 στην αρχή του παιχνιδιού. Οι «Προμηθείς» μπήκαν στο ματς μουδιασμένοι και άστοχοι και μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου ακολουθούσαν στο σκορ την ομάδα της Θράκης. Στο τελευταίο κομμάτι του δεκαλέπτου ωστόσο, οι Πατρινοί έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 13-0. Ο Πλώτας «ξεκλείδωσε» τους Αχαιούς από την περιφέρεια, ο Βασιλείου κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα και κάπως το 11-10 στο 6’ μετατράπηκε σε 11-23, με τον Βασιλείου να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο με ένα εντυπωσιακό follow.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι ακριβώς συνεχίστηκε και το δεύτερο. Οι Πατρινοί μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο και συνέχισαν να παίζουν ασφυκτική άμυνα που «εγκλώβιζε» τους Ξανθιώτες. Ο Νεόφυτος με ένα πανέμορφο κλέψιμο και lay up έστειλε για πρώτη φορά τον Προμηθέα στο +14 (15-29 στο 12’), ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης με τρίποντο «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +20 για τον Προμηθέα (16-36 στο 15’). Οι παίκτες του coach Παπαδόπουλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με το team press ολόκληρου γηπέδου να αναγκάζει σε πάρα πολλά λάθη τον Λεύκιππο. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +26 (21-47 στο 18’) με καλάθι του Βασιλείου, με τον Λεύκιππο να μειώνει σε 47-24, με ένα καλάθι του Δεληγιάννη και μία βολή του Μαραγκάνη, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, ο Προμηθέας μπήκε ξανά με το…μαχαίρι στα δόντια και με ένα γρήγορο 6-0 έστειλε τη διαφορά στους 29 (24-53 στο 22’), ενώ λίγο αργότερα ένα πανέμορφο coast to coast του Νάσου Μπαζίνα και δύο καλάθια εξ επαφής του Καναβού έδωσαν για πρώτη φορά «αέρα» 30 πόντων στους Πατρινούς (31-61 στο 25’). H ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε του δεκαλέπτου. Η ομάδα της Ξάνθης αδυνατούσε να πλησιάσει στο σκορ και το συγκρότημα του coach Παπαδόπουλου έφτασε μέχρι και το +38 (35-73 στο 29’) με τρίποντο του Κουρέπη και παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του Καναβού, για να κλείσει τελικά το δεκάλεπτο στο +36 (37-73).

Η τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο νικητής είχε κριθεί από πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι προπονητές να δοκιμάσουν καινούρια σχήματα, με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων εν όψει της συνέχειας. Ο Προμηθέας ξεκίνησε και πάλι με ένα 6-0 σερί, με τους Μπαζίνα και Κολιό να συνδέονται με το καλάθι από 6,75μ. και να στέλνουν τη διαφορά πάνω από τους 40 (37-79 στο 33’), ενώ λίγο αργότερα στόχο από την περιφέρεια βρήκε και ο Γεωργίου, μεγαλώνοντας κι άλλο την απόσταση (39-82 στο 34’). Στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες χαλάρωσαν και έκαναν συντήρηση δυνάμεων και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 43-91 για την ομάδα της Πάτρας, που μπήκε με το δεξί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Επόμενος αντίπαλος για τους «Προμηθείς», ο Ολυμπιακός Πειραιώς το μεσημέρι της Πέμπτης (15:00). Στον δικό τους εναρκτήριο αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν τα Φανάρια Νάξου με 108-31. Στο παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής ημέρας, το Περιστέρι αντιμετωπίζει τη ΔΕΚΑ στις 21:00.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 43-91

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-23, 24-47, 37-73, 43-91

Ροή ειδήσεων

Advertisement