Connect with us

Αθλητισμός

Οι αποφάσεις της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας

Published

on

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας για να παρθούν αποφάσεις αλλά και για το πώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα σωματεία.

Σε αυτή συμμετείχαν ο ιατρός παιδο-ορθοπεδικός, Σάββας Τακουμάκης, ο νοσηλευτής Μανώλης Σούρσος, η διασώστρια Εύη Πριαλάγα και εκ μέρους της Επιτροπής ο Χρήστος Πλούμης, η πρόεδρος της επιτροπής Αριστέα Ρόμπολα και ο Κώστας Μπαλάσκας. Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος μέλος της επιτροπής αναλαμβάνει χρέη γραμματέα αυτής.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:

 

1) Θα ζητηθεί από όλα τα σωματεία το ποσοστό των εμβολιασμένων αθλητών και των νοσούντων και το μη εμβολιασμένων για να γίνει καταγραφή όλων των αθλητών των σωματείων της ΕΠΣ Αχαΐας.

2) Θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα σωματεία της ΕΠΣ Αχαΐας με το νόμο που αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο για προπονήσεις και αγώνες και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους covid των ομάδων.

3) Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν στο φάκελό τους όλα τα στοιχεία με την διενέργεια rapid τεστ των αθλητών ανά εβδομάδα καθώς και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αυτών.

4) Κάθε 15 ημέρες ο υπεύθυνος covid θα ενημερώνει εγγράφως της ΕΠΣ Αχαΐας.

Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για να μπορέσει η Ένωση να λειτουργήσει και να βοηθήσει στα rapid τεστ όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχει προγραμματιστεί και η συνάντηση την επόμενη Τρίτη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Στόχος ακόμα της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας, είναι να δημιουργηθούν τρία ολοκληρωμένα και οργανωμένα ιατρεία στα τρία γήπεδα που είναι στην κατοχή της, δηλαδή το Ενωσιακό «Α. Κάνιστρας», του Αχιλλέα και των Προσφυγικών.

Προς αυτό το σκοπό δουλεύει ήδη η Επιτροπή και προσπαθεί να το υλοποιήσει.

 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement