Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Κεμπάπ με ανθόμελο και γιαούρτι

Δημοσιεύθηκε

στις

     

Υλικά (για 4 άτομα)

750γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250γρ. κιμάς αρνίσιος

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

100γρ. ανθόμελο

μισό φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. γλυκού αλάτι

μισό κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

μισό κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη

2 κουτ. σούπας φρυγανιά

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα πλένετε και μετά τα πολτοποιείτε στον πολτοποιητή (multi) μαζί με το ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους δυο κιμάδες, το μίγμα του πολτοποιημένου κρεμμυδιού και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα για να αναμειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών, του σκόρδου και του κρεμμυδιού στον κιμά. Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και ζυμώνετε ξανά για να γίνει αφράτο. Πλάθετε τα κεμπάπ σε μακρόστενο σχήμα και μεσαίο μέγεθος. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο λάδι και τοποθετείτε τα κεμπάπ στη σειρά. Τα ψήνετε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Σερβίρετε τα κεμπάπ ζεστά σε πιάτα μαζί με φέτες κρεμμυδιού, αραβικές πίτες, φέτες ντομάτας ψημένες και μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με σαλάτα της επιλογής σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement