Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

  Κεμπάπ με ανθόμελο και γιαούρτι

Δημοσιεύθηκε

στις

     

Υλικά (για 4 άτομα)

750γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250γρ. κιμάς αρνίσιος

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

100γρ. ανθόμελο

μισό φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. γλυκού αλάτι

μισό κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

μισό κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη

2 κουτ. σούπας φρυγανιά

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα πλένετε και μετά τα πολτοποιείτε στον πολτοποιητή (multi) μαζί με το ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους δυο κιμάδες, το μίγμα του πολτοποιημένου κρεμμυδιού και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα για να αναμειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών, του σκόρδου και του κρεμμυδιού στον κιμά. Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και ζυμώνετε ξανά για να γίνει αφράτο. Πλάθετε τα κεμπάπ σε μακρόστενο σχήμα και μεσαίο μέγεθος. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο λάδι και τοποθετείτε τα κεμπάπ στη σειρά. Τα ψήνετε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Σερβίρετε τα κεμπάπ ζεστά σε πιάτα μαζί με φέτες κρεμμυδιού, αραβικές πίτες, φέτες ντομάτας ψημένες και μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με σαλάτα της επιλογής σας.

Μαγειρική

Κοτόπουλο με παρμεζάνα                     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το κοτόπουλο

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

3 στήθη κοτόπουλο (200 γρ το καθένα)

2 μεγάλα αυγά

80 γρ παρμεζάνα τριμμένη

1 φλυτζάνι φρυγανιά ή πάνκο

1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κ.τ.σ μαϊντανό

1 κ.τ.γ σκόνη σκόρδο

Για τη σάλτσα τομάτας

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

400 γρ συμπυκνωμένη τομάτα

αλάτι, πιπέρι

Φύλλα βασιλικού

1 κ.τ.γ ιταλικά βότανα

1 κ.τ.γ ζάχαρη

Για το ψήσιμο

250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες

70 γρ παρμεζάνα

Βασιλικό

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την σάλτσα τομάτας. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτετε την τομάτα, τα βότανα και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, να «δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και τέλος προσθέτετε ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανοίγετε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχετε 6 τεμάχια κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδο και βγάζετε τα στήθη κοτόπουλο από το αυγό και τα βουτάτε ένα-ένα εκεί, όπως κάνετε το σνίτσελ. Τηγανίζετε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όταν τα κάνετε όλα τα βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζετε σάλτσα τομάτας στο καθένα και τα σκεπάζετε με φέτες μοτσαρέλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρνάκι κοκκινιστό με κάστανα και χυμό ροδιού     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.500γρ. μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, σε κύβους

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

250γρ. κάστανα ψημένα*

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. γλυκού κύμινο

½ φλιτζάνι σταφίδες

7 ίνες κρόκο Κοζάνης τριμμένες σε σκόνη και διαλυμένες σε 2 κουτ. σούπας νερό

1 φλιτζάνι χυμό ροδιού (όχι πετιμέζι ροδιού)

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον τοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι. (*Για τα κάστανα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα χαράζετε πάνω και κάτω σταυρωτά και τα ψήνετε για 15 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει η φλούδα τους. Τα μεταφέρετε σε μπολ και τα σκεπάζετε με μεμβράνη για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Να υπολογίσετε ότι τα καθαρισμένα κάστανα είναι το μισό βάρος από το αρχικό).

Περισσότερα

Μαγειρική

Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα                    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα

1 ματσάκι μάραθο πλυμένο και χοντροκομμένο

250γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες λεπτές

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες

2 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα λουκάνικα να πάρουν λίγο χρώμα. Πετάτε το λίπος που θα βγάλουν και τα ρίχνετε στα ρεβίθια, να βράσουν άλλα 5 λεπτά μαζί. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα