Μπάσκετ
Οι έφηβοι του Προμηθέα ήττα στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό
Δημοσιεύθηκε
1 έτος πρνστις

Σε ένα ντέρμπι για γερές καρδιές, ο Προμηθέας πλήρωσε την κάκιστη εικόνα του στην 3η περίοδο και την έλλειψη καθαρού μυαλού στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό (68-76) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της ομάδας του coach Παπαδόπουλου στο τουρνουά και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στο αυριανό παιχνίδι με το ισχυρό Περιστέρι.
Στο αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, ο Προμηθέας ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Νεόφυτο, Μπαζίνα, Γεωργίου, Κολιό και Γοργότση. Η πρώτη περίοδος είχε χαρακτηριστικά ντέρμπι στην αρχή της, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο ματς και να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με κύριο εκφραστή τον Μούσα (4-7 στο 4’). Η ομάδα του coach Παπαδόπουλου ωστόσο κατάφερε να συνέλθει και να βρει ρυθμό. Ο Μπαζίνας με όμορφο drive έδωσε προβάδισμα στους Πατρινούς (8-7 στο 5’), ενώ λίγο αργότερα με γκολ- φάουλ του Νεόφυτου, συνεχόμενες βολές και τρίποντο του Βασιλείου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 7 (18-11 στο 9’). Οι «Προμηθείς» έφτασαν ως το +10 στο φινάλε του δεκαλέπτου, ωστόσο με buzzer beater του Μούσα, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 21-13, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο οι «πορτοκαλί» μπήκαν πιο δυνατά και με ένα τρίποντο του Μπαζίνα και ένα πανέμορφο γκολ- φάουλ του Λάγιου έφτασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (27-17 στο 12’). Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» ανέκαμψαν αγωνιστικά με μπροστάρη τον Οικονομόπουλο, ο οποίος έβρισκε στόχο από κοντά και από μακριά. Πρώτα μείωσαν σε 33-29 στο 15’, ενώ λίγο αργότερα με περιφερειακό σουτ του Δρίτσα πλησίασαν σε απόσταση βολής (38-37 στο 18’). Την κατάλληλη στιγμή ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση και έτρεξε ένα σερί 4-0 με lay up του Μπαζίνα και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό του Λάγιου, με τον Βασιλείου στη συνέχεια να στέλνει ξανά τη διαφορά στους 6 με τρίποντο από τη γωνία (45-39 στο 19’). Τελικά, με μία βολή και ένα καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ του Ζορμπά, διαμορφώθηκε το 45-42, όπου ήταν και το σκορ ημιχρόνου, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του δεύτερου μέρους.
Στην τρίτη περίοδο ο Προμηθέας μπήκε πολύ μουδιασμένα στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό στα πρώτα πέντε λεπτά να τρέχει ένα σερί 13-1, με την τριπλέτα Οικονομόπουλου, Μούσα και Δρίτσα να δημιουργούν τρομακτικά προβλήματα στην άμυνα, την επίθεση να μη λειτουργεί και το 45-42 να γίνεται 46-55 στο 25’ και 46-59 λίγο αργότερα με καλάθι του Ζορμπά. Οι «Προμηθείς» αδυνατούσαν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι και αυτό οδήγησε τους Πειραιώτες στη μεγαλύτερή τους διαφορά στο ματς με καλάθι του Σπηλιόπουλου (47-61 στο 28’). Ένα ζευγάρι βολών του Βασιλείου έκοψε τον…κατήφορο (49-61 στο 29’), με το δεκάλεπτο ωστόσο να κλείνει με τον Ολυμπιακό στο +14 (50-64) χάρη σε 2/2 βολές του Σπηλιόπουλου στην εκπνοή.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Νέοφυτο να σκοράρει ένα τρίποντο με ταμπλό και τον Μούσα να απαντάει άμεσα για την ομάδα του Πειραιά (54-66 στο 31’). Ο Μπαζίνας αποφάσισε να βγει μπροστά και με δύο πολύ όμορφα προσωπικά καλάθια, μετέτρεψε το -12 σε -8 (58-66 στο 33’), αναπτερώνοντας τις ελπίδες του Προμηθέα. Ο Νεόφυτος με τρίποντο μείωσε τη διαφορά στους 5 (61-66 στο 34’), ωστόσο ο Σπηλιόπουλος με ένα σημαντικό γκολ- φάουλ και ένα «ψυχρό» τρίποντο πάνω σε άμυνα έδωσε ξανά σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό (63-72 στο 35’). Με 5/8 βολές από Νεόφυτο, Λάγιο και Μπαζίνα και παίζοντας πολύ καλά στην άμυνα οι «Προμηθείς» έτρεξαν ένα σερί 5-0 και μείωσαν σε 68-72. Ο Προμηθέας συνέχισε να παίζει εκπληκτικές άμυνες, όμως Λάγιος, Μπαζίνας και Κολιός έχασαν ορισμένα κρίσιμα σουτ και ο Ζορμπάς με κάρφωμα έκανε το σκορ 68-74, 34’’ πριν από το φινάλε. Μετά το time out ο Μπαζίνας αστόχησε σε drive υπό πίεση, ο Αρφάρας σκόραρε στην αντίποδα και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 68-76.
Τα 10λεπτα: 21-13, 45-42, 50-64, 68-76
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Πλώτας 4, Κουρέπης, Μπαζίνας 21, Νεόφυτος 16, Γεωργίου, Οικονομίδης, Βασιλείου 8, Καλλιακούδας, Γοργότσης 6, Λάγιος 11, Κολιός 1, Καναβός 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δρίτσας 13, Σκλαβενίτης 3, Μούσα 16, Γιοβάνης, Αρφαράς 4, Οικονομόπουλος 9, Τσάμης, Σπηλιόπουλος 10, Ζορμπάς 15, Καραίσκος 3, Τσολάκης 3, Γιανννούλης
Σχετικά θέματα
-
Ο Χ. Μήλας τρέχει για το Σούπερ Καπ, αύριο σύσκεψη για τα υγειονομικά μέτρα
-
Τρεις μόνο οι “παλιοί” παίκτες του Προμηθέα – Έχει αρκετή δουλειά ο τεχνικός του Προμηθέα Λ. Κασιμίρο
-
Άκυρο το φιλικό του Προμηθέα με Ιωνικό Νίκαιας
-
Ο Προμηθέας «φλερτάρει» με τον Βέλγο Σβαρτζ
-
Στον Προμηθέα ξεκαθαρίζει για Αγραβάνη-Χρυσικόπουλο
-
Ανακοίνωση του Προμηθέα για τις κάρτες διαρκείας με προσιτές τιμές για όλους

Στο στόχαστρο του Απόλλωνα φαίνεται να είναι ο Τέρενς Μότλεϊ, για να έχει τον ρόλο του έβδομου ξένου, με τους “μελανόλευκους” να θέλουν να προσθέσουν ακόμη έναν ψηλό στο ρόστερ τους λόγω των τραυματισμών του Σίλα.
Ο παίκτης αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στην Μεγαρίδα, αλλά ολοκληρώθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Αναλυτικά:
“Η Νεανική Εστία Μεγαρίδας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου με τον Τεράνς Μότλεϊ, τον οποίο ευχαριστούμε για την συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του”.
Μπάσκετ
Α1 ΕΣΚΑ-Η :Αναβολή του Αγώνα Ανδραβίδας – Α.Ε. Αγυιας
Δημοσιεύθηκε
1 ημέρα πρνστις
30 Ιανουαρίου 2023 18:52
Από την ΕΣΚΑ-Η ανακοινώνεται ότι , ο σημερινός αγώνας της Α1 Κατηγορίας Ανδρών μεταξύ των ομάδων Σ.Ε.Φ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – Α.Ε. ΑΓΥΙΑΣ που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα 30-01-2023 και ώρα 18.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο ΑΕΘΛΕΙΟΝ – ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ λόγω σοβαρού ηλεκτρικού προβλήματος του γηπέδου .Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 01-02-2023 την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο. ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΕ Κ.ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ Με σημαντικά παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Τα βλέμματα στρέφονται στην Κ. Αχαΐα όπου ο ΑΟ Δύμης ’07 θα υποδεχθεί την αήττητη στα τελευταία 11 παιχνίδια Ολυμπιάδα. Ακόμη στο Αίγιο ο πρωτοπόρος Κεραυνός θα υποδεχθεί τον Ήφαιστο/Αχιλλέα. Στην Περιβόλα δοκιμάζεται ο Αστέρας Τεμένης από την νεανική Απολλωνιάδα. Ακόμη σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της ΕΑ Παραλίας με τον Πυρσό. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Αιγίου 20.30 Κεραυνός – Ήφαιστος/Αχιλλέας Κωνσταντινδου – Λάμπος – Αρβανίτης. Κλ. Απόλλων 21:00 Απολλωνιας ΑΣ-Αστερας Τεμενης Καρπανος Λογοθετης -Αθανασόπουλος Ε.Α.Π 20:30 Ε.Α.Π-Φαέθων/Γέφυρα- Ελ Ανυ -Λιονας- Κουτσαντώνης Ροϊτίκων 20:00 ΕΑ Παραλίας -Πυρσός Καρακασης -Κωστης -Διαμαντη Αχαγιάς 20:00 Α.Ο ΔυμηΣ07.-ΑΕΠ Ολυμπιας Μαρινακης-Πλεγας Λ-.Παπαδοπουλος ΤΕΤΑΡΤΗ 1.2.23 Αεθλειον 18:30 ΣΕΦΑ- ΑΕ Αγυιάς Κανελλοπουλος -Μακροπουλος –Μπολανο
Αθλητισμός
Basket League: Ήττα του Απόλλωνα (65-80) στην Καρδίτσα
Δημοσιεύθηκε
2 ημέρες πρνστις
29 Ιανουαρίου 2023 22:03
Τα… «αυγά και τα πασχάλια» έχασε ο Απόλλων στην Καρδίτσα, καθώς μετά από ένδεκα διαδοχικές ήττες, οι γηπεδούχοι πήραν μία πολύ σπουδαία εντός έδρας νίκη, επικρατώντας με 80-65 της μελανόλευκης ομάδας στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.
Μια ήττα που έχει για τον Απόλλωνα σημαντική σημασία, αφού από τη μια ήρθε η κακή εμφάνιση κι από την άλλη η Καρδίτσα, κάλυψε και τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. είχε ηττηθεί με 78-72 στην 3η αγωνιστική).
Οι διαιτητές: Τσαρούχα, Κάρδαρης, Αγραφιώτης.
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 42-26, 61-51, 80-65.
Τα ομαδικά στατιστικά της Καρδίτσας: 19/34 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 15/21 βολές, 36 ριμπάουντ ( 29 αμυντικά – 7 επιθετικά), 22 ασίστ, 12 λάθη, 8 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Απόλλωνα: 17/35 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 13/18 βολές, 27 ριμπάουντ ( 23 αμυντικά – 4 επιθετικά), 17 ασίστ, 16 λάθη, 6 κλεψίματα.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Παπανικολόπουλος): Πίτερς 4 (5 ασίστ, 3 λάθη) , Έβανς 13 (7 ριμπάουντ), Αγραβάνης 4, Γουέστ 6 (2), Πρίτζετ 5 (1/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) , Αθηναίου 8 (2) , Γκιουζέλης 9 (2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Γκάμπροβσεκ 13 (1) , Σαρικόπουλος 1, Γκάλινατ 17 (1/4 τρίποντα, 3 ασίστ).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Γκρίφιν 13 (1/6 τρίποντα) , Βερτζ 11 (5 ασίστ, 5 λάθη), Ντέιβις 9 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) , Μπόγρης 4 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μαστρογιαννόπουλος 7 (1/5 τρίποντα) , Φιλιππάκος 17 (3/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Καράμπελας 4 (6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη), Καλχούν.
Ροή ειδήσεων
Άνοιξη στο Χελμό-Αισιόδοξη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την έναρξη της επένδυσης των 18,5 εκατ. ευρώ στο Χιονοδρομικό
«Ξεπαγώνουν» πλειστηριασμοί-To πρώτο ακίνητο οφειλέτη από τη Δυτική Ελλάδα στην νέα λίστα της ΑΔΑΕ ενώ αναμένεται και η απόφαση για τα funds
Οι κινηματογραφικές προβολές της ημέρας (31/1)
Tα ζώδια σήμερα (31/1)
Εις το όνομα του Άλκη
Με γκλίτσα στην Αρχαία Ολυμπία
Η επέτειος και το νέο πένθος
Market Pass: Ποιοι θα πληρωθούν 17 μέρες νωρίτερα
Eurostat: Κατά 0,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ στην ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο του 2022
Χαλάζι στο Κατάκολο – Η κακοκαιρία δυσχέραινει τις έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” μόλις 62 ετών ο Παναγιώτης Γκίτσης, με τα ξακουστά παγωτά – ΦΩΤΟ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Στου Ψάχου το νεότερο κατάστημα της ομίλου Ανδρικόπουλος
-
Ελλάδα4 ημέρες πρν
Νεκρός μαθητής: Έπαιζε, έχασε την ισορροπία του και χτύπησε σε περβάζι παραθύρου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Επεισοδιακή προσαγωγή μπροστά σε κόσμο (ΦΩΤΟ)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Γένους θηλυκού η θέση Διοικητή στο Καραμανδάνειο
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
Κρίσεις στην Πυροσβεστική- Νέος Υπαρχηγός ο Μάριος Αποστολίδης, Επιτελάρχης ο Χρ. Λάμπρης – Παραμένει στη θέση του ο Ν. Ρουμελιώτης
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ: Εγινε έκρηξη και η πόρτα… βρέθηκε στο μπαλκόνι! ΦΩΤΟ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής ΩΡΛ του Παν/μίου Πατρών Παναγιώτης Γκούμας