Connect with us

Μαγειρική

Μπουτρίδα (ζακυνθινό μπριάμ)

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. φασολάκια φρέσκα, μισοβρασμένα

½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα και ζεματισμένα

3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους

300γρ. κολοκυθάκια, σε κύβους

5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε ελαφρά τη μελιτζάνα με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Βάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί μαζί με τα σέσκουλα και τα φασολάκια και ανακατεύετε τα υλικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο, 190οC για 1½ ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement