Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Conference League: Έκανε το αυτονόητο και προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ 2-0 την Ριέκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε το ματς στο «Ρουγιέβιτσα» με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που τελείωσε το ματς στην Τούμπα. Με τον Ελ Καντουρί στο «δέκα», τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό φτερό της επίθεσης και τον Τέιλορ στη θέση του τραυματία Ροντρίγκο.

Ο Γκόραν Τόμιτς θυσίασε έναν μέσο (Τσέριν) και άρχισε το παιχνίδι με τον Ντμιτς στην κορυφή της επίθεσης, γεγονός που στην εξέλιξη του αγώνα διευκόλυνε το έργο των «ασπρόμαυρων» στη μεσαία γραμμή, μέχρι να τον ρίξει στο β’ μέρος.

O ΠΑΟΚ μπήκε έτσι όπως έπρεπε να μπει στο παιχνίδι. Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Ποια είναι η πιο ποιοτική ομάδα. Απόλυτος έλεγχος, σωστές τοποθετήσεις σ’ όλες τις γραμμές, απόλυτη πνευματική προετοιμασία για να παίξει μια παρτίδα «όλα ή τίποτα» μπροστά σ’ ένα φανατικό κοινό, που έβαζε έξτρα πίεση.

«ΠΑΡΤΙ» ΑΠΟ ΣΒΑΜΠ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γκόραν Τόμιτς είχε ζητήσει να έχει λίγη τύχη η ομάδα του απέναντι σε σαφώς πιο ποιοτικό σύνολο. Ε, αυτό έγινε στα πρώτα 45 λεπτά! Τα δοκάρια της εστίας του Πρσκάλο τραντάχτηκαν τρεις φορές, δύο από τον Καντουρί και μία από τον Σβαμπ, για να κρατήσουν όρθια τη Ριέκα στο 45λεπτο της κυριαρχίας του ΠΑΟΚ.

Το διπλό δοκάρι με Σβαμπ και Καντουρί στην ίδια φάση του 6ου λεπτού, έμοιαζε με προειδοποιητική βολή των «ασπρόμαυρων», που απλά στάθηκαν άτυχοι, όχι όμως και στην επόμενη φάση με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές. Ο Αυστριακός μέσος διάνυσε ανενόχλητος ένα στρέμμα γήπεδο, στον κατάλληλο χρόνο βρήκε τον Μαροκινό στην καρδιά της κροατικής άμυνας κι από εκεί στα δίχτυα του Πρσκάλο.

Ο ΠΑΟΚ από το 10’ είχε μπει σε θέση οδηγού, η κερκίδα πάγωσε και ζωντάνεψε στην πρώτη απόπειρα του Τόμετσακ (19’), που προήλθε από λάθος των «ασπρόμαυρων», στο επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής του Άμπας (32’) και κυρίως στη δεύτερη και πιο καθαρή προσπάθεια του Τόμετσακ (37’) να χριστεί σκόρερ μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη.

Μέχρι το πρώτο μισάωρο ο «Δικέφαλος» είχε μετρήσει πέντε κλεψίματα της μπάλας πάνω από τη μεσαία γραμμή και απειλήθηκε όταν οι ποδοσφαιριστές του έχαναν τις θέσεις τους πάνω στο χορτάρι κάνοντας τον Λουτσέσκου έξαλλο στον πάγκο.

ΤΡΙΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πήραν εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα, ξαναβγήκαν στην επίθεση και στο 42’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ πάλι με πρωταγωνιστές το δίδυμο Καντουρί-Σβαμπ. Η βολίδα του Μαροκινού τράνταξε (για τρίτη φορά) το δοκάρι της κροατικής εστίας και στη συνέχεια της φάσης ο Αυστριακός με κεφαλιά αστόχησε με τον Πρσκάλο εξουδετερωμένο.

Το γκολ του Ελ Καντουρί είχε βάλει τις βάσεις πρόκρισης, ωστόσο ο ΠΑΟΚ πήγαινε στα αποδυτήρια μ’ ένα σκορ που μάλλον δεν δικαιούταν, βάσει των ευκαιριών και της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν 7 τελικές προσπάθειες, οι πέντε στο στόχο, χωρίς να προσμετρούνται στις τελικές τα τρία δοκάρια. Για κάποιο λόγο και με τη βοήθεια της τύχης η Ριέκα ήταν «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο Τόμιτς έβαλε φρέσκα πόδια στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Λουτσέσκου να διατηρεί την ίδια ενδεκάδα και σχηματισμό στο γήπεδο, με προφανή σκοπό να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Αν κάτι προκαλούσε άγχος ήταν οι επαναλαμβανόμενες λανθασμένες απομακρύνσεις της μπάλας από τον Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε τα λάθη του τερματοφύλακα του, όμως στο μισό της επανάληψης έχασε τον σκόρερ και εκ των κορυφαίων του γηπέδου, Ομάρ Ελ Καντουρί, με τον Μουργκ να παίρνει τη θέση του, που έφερε κάποιες πρώτες εσωτερικές αλλαγές στο σχηματισμό, που έγιναν πολύ περισσότερες με την είσοδο στο παιχνίδι των Εσίτι και Καγκάβα.

Ο ΜΟΥΡΓΚ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οδεύοντας προς το τελευταίο δεκάλεπτο το κλέψιμο ψηλά του Ζίβκοβιτς και η ασίστ του Σφιντέρσκι έφεραν τον Μουργκ σε θέση βολής απέναντι στον Πρσκάλο. Ο Αυστριακός με το εξαιρετικό αριστερό πόδι δε λάθεψε, η μπάλα αναπαύτηκε για δεύτερη φορά στα κροατικά δίχτυα και ο «Δικέφαλος» ήταν αγκαλιά με την πρόκριση.

ΡΙΕΚΑ (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Τόμετσακ (81’ Μπούσνια), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71’ Βούσκιτς), Βούκσεβιτς (46’ Τσέριν), Πάβιτσιτς, Λεπινίτσα (46’ Σελάχι), Ισάχ, Άμπεμ, Ντμιτς (84’ Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (76’ Εσίτι), Σβαμπ (93’ Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (76’ Καγκάβα), Ελ Καντουρί (67’ Μουργκ), Σφιντέρσκι.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement