Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Η θέση της INTERAMERICAN για τις ΑΠΕ στη μάχη για το κλίμα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της INTERAMERICAN, εκ μέρους της εταιρείας σχολιάζει ως θετικά τα ευρήματα της ΕΥ για την πρόοδο των επενδύσεων στην Ελλάδα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

«Η βελτίωση του δείκτη των ΑΠΕ στη χώρα μας είναι ένα ενθαρρυντικό νέο απέναντι στην κλιματική κρίση. Είναι ένα μικρό βήμα σε έναν μακρύ δρόμο για την απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα -σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας, μέχρι το 2028-, την απεξάρτηση της τοπικής οικονομίας από το ρυπογόνο καύσιμο και τη μετάβαση σε καθαρούς ενεργειακούς πόρους. Ωστόσο, είναι βήμα ενδεικτικό αποφασιστικής στροφής και βούλησης στην εθνική στρατηγική» παρατηρεί ο υπεύθυνος για θέματα CSR της INTERAMERICAN, τονίζοντας ως ιδιαίτερα κομβική την ασφαλιστική κάλυψη των ΑΠΕ για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχετικών επενδύσεων.

 

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2007 την ειδική προϊοντική γραμμή “Energy Line” για την ασφάλιση επενδύσεων σε ΑΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία 2020 που η INTERAMERICAN παρουσίασε στην Έκθεση Μη Χρηματοικονομικών Πληροφοριών (NFR) προς το Υπουργείο Οικονομικών (ΓΕΜΗ), η εταιρεία στις 31.12.2020 κάλυπτε με 3.364 συμβόλαια Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η ισχύς των Μονάδων έφθανε στα 518 MWp και η συνολική ασφαλιζόμενη αξία τους ήταν 997,2 εκατ. ευρώ.

 

Στη μελέτη της ΕΥ (Renewable Energy Country Attractiveness Index – RECAI) η Ελλάδα αναρριχήθηκε από την 31η στην 26η θέση της κατάταξης του δείκτη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν την κορυφαία θέση στην κατάταξη, έπειτα από την επανεισδοχή τους στη Συμφωνία των Παρισίων και τους νέους στόχους εκπομπών που έθεσαν. Ωστόσο, στο πλαίσιο της επερχόμενης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), οι περισσότερες χώρες σκοπεύουν να θέσουν υψηλότερους ενεργειακούς στόχους, παρά τις οικονομικές συνθήκες.

 

Όπως σημειώνεται στην Έκθεση, κατά το 2020 οι επενδύσεις παγκοσμίως για την ενίσχυση της δυνατότητας παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ αυξήθηκαν κατά 2%, αγγίζοντας τα 303,5 δισ. δολάρια -το δεύτερο μεγαλύτερο ποσόν μέχρι σήμερα, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19. Παρ’ όλα αυτά, στην 57η έκδοση του δείκτη της EY για τις ΑΠΕ, εκτιμάται ότι η μελλοντική ανάπτυξη που θα μπορέσει να οδηγήσει σε καθαρή μηδενική κατανάλωση ενέργειας, απαιτεί επιπλέον επενδύσεις της τάξης των 5,2 τρισ. δολαρίων, ενώ υπογραμμίζεται ο κρίσιμος ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι θεσμικοί επενδυτές στη χρηματοδότηση αυτής της ενεργειακής μετάβασης.

 

«Τα ευρήματα του δείκτη δηλώνουν ότι τα ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), αναδύονται ολοένα και περισσότερο ως προτεραιότητα στις ατζέντες των επενδυτών, την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τις ΑΠΕ συνεχίζει να αυξάνεται» παρατηρεί η ΕΥ.

 

Φωτογραφία

Ο Γιάννης Καντώρος (δεξιά), Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της INTERAMERICAN.

Συνεργασίες

Έργο ΥΑΝΤΑΣ της INTERAMERICAN: τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συχνά οδηγούν σε σημαντικές καταστροφές σε ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, καθώς και σε δημόσιες εγκαταστάσεις και υποδομές. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, που συνδέονται με τον καιρό και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Η συχνότητα, η ένταση και η διάρκεια των ακραίων φαινομένων έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον (IPCC, 2014).

 

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη συνείδηση της υπευθυνότητας και της θέσης της, η INTERAMERICAN συνεχίζει την υλοποίηση του έργου με τίτλο “ΥΑΝΤΑΣ – ΠρότΥπο σύστημΑ εκτίμησης και χαρτογράφησης της ευπάθειας και του καταστροφικού κινδύνου λόγω έΝτονων καιρικών φΑινομένων στην Ελλάδα”. Το έργο με κωδικό T2ΕΔΚ-01108 εντάχθηκε στο πλαίσιο του 2ου κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και υλοποιείται σε συνεργασία με την GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES (GET), εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της χωρικής πληροφορίας, και τη σημαντική συμβολή της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων των καιρικών επεισοδίων με ασφαλισμένες απώλειες, παρουσιάστηκαν από την INTERAMERICAN με δημοσίευση πρακτικών στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «15th International Conference on Meteorology, Climatology and Atmospheric Physics – COMECAP2021». Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αφορούν:

  • στην ανάπτυξη δεικτών καιρικού κινδύνου και ύψους ζημιάς των επεισοδίων,
  • στην εκτίμηση της ευπάθειας των γεωγραφικών ζωνών στα καιρικά φαινόμενα
  • στη μοντελοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ζημιάς με σημαντικό ύψος οικονομικής απώλειας σε συνάρτηση με το ύψος βροχόπτωσης.

 

Το διεθνές συνέδριο COMECAP2021 πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που διοργανώνεται στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σταθερά την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα καθώς και τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο  https://www.conferre.gr/allevents/comecap2020/files/abstactbookopt.pdf

 

 

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: προνομιακή προσφορά εξετάσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με εστίαση στη συνολική φροντίδα της υγείας που αποτελεί κορμό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της (παροχή ασφαλίσεων και υπηρεσιών υγείας), η INTERAMERICAN συνεχίζει τις προνομιακές προσφορές εξετάσεων πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης -φέτος στις 14 Οκτωβρίου- που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η εταιρεία ανακοινώνει μια προσφορά για την υγεία των ματιών. Παρέχεται στο ευρύ κοινό αδιακρίτως -και όχι μόνο στους ασφαλισμένους της- πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή.

 

Η προσφορά θα ισχύει για έλεγχο – εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών υγείας της INTERAMERICAN: στην κλινική Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη) και στα πολυϊατρεία Medifirst βορείων και νοτίων προαστίων της Αθήνας (Μαρούσι και Αργυρούπολη), για διάρκεια ενός μήνα, από τις 14 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Η εταιρεία πέρα από τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της, με ανάλογες προσφορές, με χορηγίες ασφάλισης και με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, προσεγγίζει τον Στόχο 3 των Sustainable Development Goals του Ο.Η.Ε. για «καλή υγεία και ευημερία». 

 

Ενδεικτικό της εμπειρίας του τομέα οφθαλμολογικών υπηρεσιών στις υποδομές της εταιρείας είναι ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 6.500 επισκέψεις από ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic και περισσότερες από 15.000 επισκέψεις στα δύο ιδιόκτητα πολυϊατρεία Medifirst. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.000 οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική.

 

Επισημαίνεται ότι η Αθηναϊκή Mediclinic, με παράδοση δεκαετιών στην Οφθαλμολογία, διαθέτει σήμερα την εμπειρία και τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των οφθαλμολογικών περιστατικών, τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών (εξωτερικά ιατρεία), όσο και χειρουργικών επεμβάσεων. Η κλινική διαθέτει χειρουργικές αίθουσες για οφθαλμολογικά χειρουργεία, με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας τελευταίας γενιάς. Στην Αθηναϊκή Mediclinic έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν τα τμήματα προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού, όπου αντιμετωπίζονται χειρουργικά το γλαύκωμα και ο καταρράκτης, καθώς και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού, στο οποίο αντιμετωπίζονται χειρουργικά οι αποκολλήσεις, τα τραύματα και οι διαβητικές παθήσεις.

 

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος της κλινικής, Παναγιώτης Μπούσαλης, συμβουλεύει: «Ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της όρασης. Υπάρχουν παθήσεις του οφθαλμού που προσβάλλουν τον άνθρωπο σε κάθε ηλικία,  χωρίς συμπτώματα στα αρχικά στάδια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύγχρονη οπτική-ηλεκτρονική πληροφόρηση και οι νέες τεχνολογίες, ως μέρος του τρόπου ζωής, έχουν αυξήσει τους κινδύνους λόγω της μεγάλης έκθεσης των ματιών σε οθόνες, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτικά αναγκαίο τον τακτικό έλεγχο και ιδιαίτερα από τις παιδικές ηλικίες.

Για προγραμματισμό επίσκεψης οφθαλμολογικού ελέγχου στο πλαίσιο της προσφοράς, για το χρονικό διάστημα από  14 Οκτωβρίου έως και 12 Νοεμβρίου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί:

        Αθηναϊκή Μediclinic: Δορυλαίου 24, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6475000

        Μedifirst νοτίων προαστίων: Μ. Γερουλάνου 1, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9919222

        Μedifirst βορείων προαστίων: Λεωφ. Κηφισίας 16 & Χαλεπά, Παράδεισος Αμαρουσίου,
τηλ.: 211 1054900.

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Σημαντική προσφορά του Πατρινού επιχειρηματία Αλέξανδρου Καλλέργη στο Γενικό Λύκειο Λάππα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εταιρία Εμπορίας χωματουργικών μηχανημάτων Αλέξανδρος Καλλέργης πάντα ευαισθητοποιημένη και δίπλα στις ανάγκες των πολιτών δείχνει το φιλανθρωπικό πρόσωπό της προσφέροντας την αρωγή της με την δωρεά 200 μασκών στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Λάππα Αχαϊας .
Η παρούσα πολύτιμη και αξιέπενη πράξη πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς όλους αποδεικνύοντας ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα έμπρακτης στήριξης.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα