Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ακης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη – Ο μεγάλος έρωτας, ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι και η αρχή του πολιτικού τέλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπαθε ανακοπή με τους γιατρούς να επιχειρούν να τον επαναφέρουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Το 2004, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τη Βίκυ Σταμάτη, αρχικά με πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με θρησκευτικό στο Παρίσι, ένα γάμο που απασχόλησε έντονα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο φαντεζί γάμος
Σε ηλικία 65 ετών, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της πολιτικής αποφάσισε να παντρευτεί την κατά 35 χρόνια νεότερή του Βίκυ Σταμάτη.

Ποσώς απασχολούσε όμως η επιλογή του πρώην υπουργού να παντρευτεί για δεύτερη φορά. Αυτό που προκαλούσε το κοινό αίσθημα ήταν η χλιδή του γάμου.

Ο αριθμός των χρημάτων που σπαταλήθηκαν για τον πολυτελή γάμο του στο Παρίσι ζαλίζει. Ο λογαριασμός, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, έφτασε το ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Και πώς να μην φτάσει άλλωστε, όταν το πάρτι που έγινε για το γάμο στο υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Παρίσι, αποτελούσε την επιτομή του γκλάμουρ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε πει τότε πως δεν μετάνιωνε για τον πολυτελή γάμο του, παρά τον χαμό που είχε ξεσπάσει, επαναλαμβάνοντας συχνά τη φράση «Τι θέλουν τέλος πάντων;».

Οι άνθρωποι του κοντινού του περιβάλλοντος υποστήριζαν πως «Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό». Και όταν το θέμα πήγαινε στην δεξίωση που παρέθεσε στο υπερπολυτελές «George V», της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons», έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση: «Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Δεν έμενε στην βασιλική σουίτα όπως λένε, αλλά σε ένα απλό δωμάτιο».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του, είχε πει: «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου, στις πραγματικές του διαστάσεις, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι, απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους».

«Ο Άκης ήθελε γάμο στο Παρίσι»
«Επειδή κατηγορήθηκα ότι κάναμε το γάμο στο εξωτερικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό κρίθηκε απαραίτητο για λόγους προσωπικής μας προστασίας. Εννοώ δηλαδή το εξής: Η απόφαση του συζύγου μου να προβεί σε δεύτερο γάμο προκάλεσε προσωπικές αντιθέσεις και έχθρες από ορισμένα πρόσωπα. Και ήταν γνωστό ότι τα πρόσωπα αυτά θα αντιδρούσαν με απρόβλεπτες ενέργειες, γεύση των οποίων είχαμε πάρει νωρίτερα. Επομένως, προς προσωπική μας προστασία ο σύζυγός μου έκρινε ότι ο γάμος έπρεπε να γίνει εκτός Ελλάδας, κεκλεισμένων των θυρών» είχε δηλώσει ο Βίκυ Σταμάτη

Όπως είχε πει, ο Ακης Τσοχατζόπουλος επέλεξε το Παρίσι για τους εξής λόγους: «Πρώτον διότι υπάρχει πλήρης ορθόδοξη μητρόπολη. Δεύτερον ο κουμπάρος ήταν κάτοικος Παρισιού. Τρίτον το γάλο τέλεσε ο επίσκοπος του Πατριαρχείου Εμμανουήλ. Επομένως τα όσα αντίθετα ελέχθησαν και εγράφησαν αποδεικνύονται αβάσιμα και βαρέως συκοφαντικά».

Παράλληλα, η Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου ισχυρίστηκε ότι η τελετή δεν ήταν χλιδάτη και πως οι καλεσμένοι στο γάμο ήταν μόλις 33, συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού. Ακόμα λιγότεροι, ήταν, ήταν οι καλεσμένοι στο δείπνο στο «George V».

Μοναδικές φωτογραφίες από τις προετοιμασίες της Βίκυ Σταμάτη
Πέρυσι, 16 χρόνια μετά, η Βίκυ Σταμάτη θυμήθηκε εκείνη την ημέρα του θρησκευτικού της γάμου αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις προετοιμασίες στην σουίτα του ξενοδοχείου στο Παρίσι.

Σε αυτές εικονίζεται η Βίκυ Σταμάτη με το λευκό αμάνικο, μακρύ νυφικό της με τα διακριτικά κρύσταλλα και το πέπλο με τα φτερά στο κάτω μέρος, ενώ γύρω της πλήθος μακιγιέρ βάζουν τις τελευταίες πινελιές ενώ ο προσωπικός της κομμωτής Στέφανος Βασιλάκης επιμελείται το χτένισμα.

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες, η Βίκυ Σταμάτη έγραψε: «Παρίσι 2004 !!! Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ο μικρός Ανηψιός μου προσπαθεί να ανακαλύψει αν φορώ τα ,νυφικά παπούτσια ,,Αφοπλιστικό!!! Μια γεύση σας προσφέρω από την τελετή η οποία λειτούργησε ως ένα πυροτέχνημα που θάμπωσε τόσο με αποτέλεσμα η αλήθεια να χάσει τον αυτούσιο χαρακτήρα της … Όλα προαποφασισμένα …».

Ο γάμος της υπερβολής
Ας σημειωθεί ότι αυτός ο υπερβολικά χλιδάτος γάμος ήταν, συμβολικά, και η αρχή του τέλους για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τον γάμο, ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για το μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, νεοκλασικό αρχοντικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, φάτσα στην Ακρόπολη, μια πρόκληση που (δεδομένων και των συνθηκών κρίσης και απόγνωσης της κοινωνία, το 2010) επέτεινε το τέλος.

Πέραν της αγοράς (κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ-τα φανερά, γιατί λέγεται ότι υπήρξαν και «μαύρα»), ήρθαν αποκαλύψεις για την διακόσμηση, για καναπέδες των 20.000 ευρώ, για κρόσια των καναπέδων ύψους 2.626 ευρώ, για πανάκριβα ρούχα της κυρίας, για κομμωτές που κόστιζαν 1.000 ευρώ ανά «κουπ», για κάθε είδους πρόκληση που οδήγησε σε έρευνα, σε ανοίγματα λογαριασμών του ζεύγους, της οικογένειας και στενών συνεργατών, τις πολυθρύλητες δίκες και την φυλάκιση.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement