Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε εγρήγορση για το τρένο…- Διάχυτη ανησυχία για τις προθέσεις του Υπουργείου Υποδομών όσον αφορά στην υπογειοποίηση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ώστε στην περίπτωση που υπάρξει αιφνιδιασμός από το Υπουργείο και την ΕΡΓΟΣΕ στη διεκδίκηση της υπογειοποίησης της γραμμής του τρένου και στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου, να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Σώματος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο ζήτημα που αφορά την Πάτρα και το λαό της, την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι και ιδιαίτερα για το τμήμα Ρίου – Κανελλοπούλου λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στις 18 Μαΐου είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση με την ΕΡΓΟΣΕ σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 22 Απριλίου. Είχα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ και ζητήσαμε στις 28 Μαΐου συνάντηση με τον Υπουργό ώστε αυτά που συζητήσαμε με τον επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ να γίνουν επίσημη απόφαση του Υπουργείου.

Η ΕΡΓΟΣΕ κινείτο στην κατεύθυνση της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου με τις ενδιαφερόμενες εργολήπτριες εταιρείες. Από αυτή τη διαδικασία εφόσον προέκυπτε ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου της υπογειοποίησης από το Ρίο μέχρι το νέο Λιμάνι με το ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ συν τη συνδρομή του Δήμου για την ανάπλαση του χώρου, θα επιλέγονταν αυτή η λύση με μοριοδότηση.

Μέχρι σήμερα από το Υπουργείο, παρά τις οχλήσεις μας, χωρίς να έχει απορρίψει τίποτε, δεν έχει ορίσει τη συνάντηση που ζητήσαμε. Διακινείται και διαδίδεται ανεπίσημα ότι το Υπουργείο και η ΕΡΓΟΣΕ θα ξεκινήσουν, το επόμενο διάστημα, την αποξήλωση της υφιστάμενης γραμμής από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του προαστιακού. Αυτό είναι αντίθετο με όσα συμφωνήσαμε με τον Υπουργό και την ΕΡΓΟΣΕ».

Ο Δήμαρχος, στη συνέχεια, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. «Δεν θα μας αιφνιδιάσουν τόνισε. Δεν πρόκειται να γίνουν έργα για τα οποία η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της Πάτρας δεν συμφωνούν», κατέληξε.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement