Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Συναγερμός» σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη- Τουλάχιστον 30 κρούσματα κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ύστερα από τεστ που ξεκίνησαν να διενεργούνται από τις 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, περίπου 50 στενές επαφές.

Οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στην δομή είναι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που τηρούνται όλο αυτό το διάστημα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι ιδιαιτέρα αυστηρά και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο πως έγινε η διασπορά στο γηροκομείο που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων,  αναμένεται σήμερα νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ήταν να γίνει χθες και αναβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση. Εκ μέρους της διοίκησης κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σε προηγούμενη επικοινωνία του GRTimes.gr με το γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας, οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για αμφίβολα κρούσματα τα οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν ότι νοσούν και μάλιστα είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα.

Πηγή: GRTimes


Ροή ειδήσεων

Advertisement