Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φαρμάκης σε Πελετίδη: Στη ΒΙ.ΠΕ. και μακριά από κατοικημένη περιοχή θα κατασκευαστεί ο χώρος των δεξαμενών

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόλυτα καθησυχαστικός ως προς την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του δικτύου διανομής φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί στην Πάτρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει «πολύτιμη προίκα» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) για την πόλη ενόψει της επέκτασης του αγωγού υψηλής πίεσης από την Κόρινθο προς την αχαϊκή πρωτεύουσα, εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε επιστολή που έστειλε χθες προς τον Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Ο κ. Φαρμάκης, απαντώντας στην επιστολή που κοινοποίησε ο Δήμαρχος την περασμένη Τετάρτη και στην οποία αναφερόταν σε ζητήματα ασφάλειας ως προς την χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αλλά και σε άγνοια που έχει ο Δήμος σχετικά με τη χωροθέτηση των δεξαμενών αποθήκευσης και την όδευση των δικτύων εντός πόλης, συνέταξε ένα αναλυτικό κείμενο που σύμφωνα με πληροφορίες εμπεριέχει αρκετές και ενδιαφέρουσες παραμέτρους του όλου έργου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πλήρη συμφωνία του με τον Δήμαρχο ότι η μόνη πλήρης και διαχρονική λύση είναι η επέκταση του αγωγού, για την οποία όμως υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια διεκδίκησε και πέτυχε να εγκριθεί από τη ΡΑΕ ώστε πλέον να έχει ενταχθεί και στο νέο σχέδιο ανάπτυξης που ανακοίνωσε η ΔΕΣΦΑ πριν έναν χρόνο, περίπου.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ έχει ήδη συμφωνήσει ώστε ο χώρος εγκατάστασης των δεξαμενών του υγροποιημένου φυσικού αερίου να γίνει σε περιοχή της ΒΙΠΕ, πολύ μακριά από κάθε οικισμό, ώστε να μην εγείρεται καμία ανησυχία για ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχήματος και αυτό, αυτομάτως σημαίνει ότι και οι διελεύσεις των βυτιοφόρων θα γίνονται μέσω της εθνικής οδού (προφανώς και της περιμετρικής) χωρίς καμία επιβάρυνση της πόλης, αν και όπως σημειώνει, η ασφάλεια της μεταφοράς καυσίμων διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και εκατοντάδες τέτοια οχήματα κινούνται καθημερινά στους δρόμους της Πάτρας, κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε καν να εγείρονται ζητήματα ως προς την μεταφορά.
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Σε ό,τι αφορά τη διέλευση των δικτύων διανομής αερίου μέσα στην πόλη, ο κ. Φαρμάκης σημειώνει ότι αυτή θα γίνει από τη ΔΕΔΑ, η οποία πρώτα θα διερευνήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, προκειμένου να δημιουργήσει και τον «χάρτη» διέλευσης του δικτύου, ο οποίος θα αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαβούλευσης και συνεννόησης με τον δήμο της Πάτρας. Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης σημειώνει πως συνολικά το έργο είχε παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο ίδιος στα τέλη του 2019, υπογραμμίζοντας επίσης τον διπλασιασμό των οικιακών παροχών που διεκδίκησε και πέτυχε η Περιφέρεια, ακριβώς επειδή αναγνωρίζει την ανάγκη πρόσβασης όσο το δυνατόν περισσοτέρων νοικοκυριών, στο φυσικό αέριο. Αναλυτικότερα, στην Πάτρα προβλέπονται 5.747 οικιακές συνδέσεις αντί για 3.747 που είχαν σχεδιαστεί αρχικά.
Ενισχύοντας μάλιστα την άποψη του Δημάρχου για την ανάγκη πρόσβασης των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών σε πιο φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, ο κ. Φαρμάκης τονίζει πως η χρηματοδότηση της Περιφέρειας (μέσω του ΕΣΠΑ) δεν περιλαμβάνει απλά την κατασκευή των δεξαμενών και του τοπικού δικτύου, αλλά και την επιχορήγηση των τελών σύνδεσης των καταναλωτών, σε ποσοστό 100%! Επιπλέον, αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, ώστε ακόμα και η αγορά οικιακού εξοπλισμού να επιχορηγείται σε σημαντικό ποσοστό.
«Στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να εισέλθει και ο τόπος μας σε όλα τα σύγχρονα και φθηνότερα ενεργειακά δίκτυα, με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και όφελος για το σύνολο των πολιτών – και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων – είμαστε μαζί, σύμμαχοι και συνοδοιπόροι» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον κ. Πελετίδη ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας πως η κατασκευή των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου θα είναι «η αρχή και όχι το τέλος». «Η υλοποίηση των τοπικών δικτύων είναι μόνο το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο που βρίσκεται μπροστά μας και από κοινού διεκδικούμε, δηλαδή την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου. Και αυτό το βήμα πρέπει να το κάνουμε σωστά και κυρίως, με ενότητα», καταλήγει.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγώνας μέχρι δικαίωσης-Ηχηρό μήνυμα από το Αίγιο για την παραμονή της σχολής Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Φυσικοθεραπεία είναι η σχολή του Αιγίου και η Αιγιάλεια ενωμένη έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή της, έστειλαν φορείς και κάτοικοι στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης που έγινε την Παρασκευή.

Αφήνοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και πεποιθήσεις, σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις έγιναν μια «γροθιά» με όλους τους φορείς της πόλης, φωνάζοντας για άλλη μια φορά, όχι στη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων την Παρασκευή 24 Ιουνίου το απόγευμα, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί…, ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι ίδιοι οι φοιτητές.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε τρία μέρη και πιο συγκεκριμένα, με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων και Αρχών, με τη βράβευση της ομάδας μπάσκετ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αιγίου που κέρδισε το Διατμηματικό Πρωτάθλημα του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ «12» ομάδων και με λαϊκή βραδιά με τίτλο «Το Αίγιο τραγουδά για τη Φυσικοθεραπεία».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

«Η αξιοπιστία ενός κράτους και μιας κοινωνίας κρίνονται από το εάν τιμώνται οι υπογραφές έστω κι εάν αλλάζουν τα πρόσωπα! Το κράτος πριν από 20 χρόνια έκανε μια συμφωνία με το Δήμο. Το Κράτος δεν τίμησε αυτή τη συμφωνία παρά μόνο κατά 50%… πριν μερικά χρόνια έφυγε και η σχολή της Οπτικής και σήμερα από τα συμφωνηθέντα με το Κράτος ισχύει μόνο το 25% των δεσμεύσεων, μέσα από ένα ανόητο διαχρονικό κατήφορο. Η Αιγιάλεια δικαιούται αυτά που έχει δεσμευθεί η Πολιτεία με την υπογραφή της!» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου τονίζοντας με νόημα ότι είναι ΚΑΘΗΚΟΝ της Δημοτικής Αρχής να αποκατασταθεί η αδικία.

Ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Δήμου και Φορέων ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος υπερτόνισε ότι: «Το μηχανογραφικό που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, σήμερα αναγράφει Φυσικοθεραπεία Αίγιο! γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να φύγει η σχολή την τελευταία στιγμή και γι`αυτό έτσι όπως είμαστε σήμερα εδώ στα Ψηλαλώνια αυτοί που πρέπει να είμαστε, αυτοί που μπορούμε να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τη μάχη της πόλης, μπορούμε να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου χρειαστεί! Στο Σύνταγμα, στο Μαξίμου, στο δρόμο, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα δήμος και φορείς».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου Λάμπης Παπαδόπουλος και Πάνος Γεωργόπουλος που μαζί με τον αντιδήμαρχο αποτελούν την τριμελή οργανωτική επιτροπή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκέντρωση στελεχών της Ν.Δ. στο Αίγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται με επιτυχία οι συγκεντρώσεις εκλογικής ετοιμότητας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα στις 8:15 το βράδυ η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας συνδιοργανώνουν συγκέντρωση στελεχών , μελών και εθελοντών στο «Πoλύκεντρο» στη Μυρτιά.

Κεντρικές εισηγήσεις θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, Αντώνη Κουνάβη και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας,Βασίλη Σταθακάρο ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Με την αυριανή συγκέντρωση στο Αίγιο , τέταρτη κατά σειρά , στις έδρες των πρώην Δήμων κλείνει ο Α’ Κύκλος και από τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν περιοδείες των στελεχών της οργάνωσης σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Παρέμβετε για να αλλάξω πόστο»-Το αίτημα του συνδικαλιστή Σωτήρη Καρβέλη, στον πρωθυπουργό, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο γνωστός συνδικαλιστής του υγειονομικού χώρου, Σωτήρης Καρβέλης, προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο πόστο στην υπηρεσία που εργάζεται, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη, ο εν λόγω συνδικαλιστής αναφέρει ότι το 2018 διαγνώσθηκε με πολλαπλό μυέλωμα, το οποίο, όπως επισημαίνει, τού προκάλεσε θρόμβο στο αριστερό πόδι.

Ως εκ τούτου, σημειώνει, τον τελευταίο καιρό λαμβάνει αναρρωτικές άδειες, ενώ έχει ιατρικές βεβαιώσεις που αναφέρουν ότι δεν πρέπει να είναι σε πόστο που απαιτείται καθιστική εργασία, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

«Θα πρέπει σε όποιο πόστο βρίσκομαι να σηκώνομαι και να περπατάω κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ πολλές φορές το πόδι μου θα πρέπει να βρίσκεται σε υπερυψωμένη στάση, το οποίο είναι ανέφικτο όταν βρίσκομαι σε πόστο εξυπηρέτησης πολιτών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και τονίζοντας ότι όλα τα σχετικά υπηρεσιακά αιτήματα που έχει υποβάλει έχουν πέσει στο κενό, καταλήγει στην επιστολή του, αναφέροντας τα εξής: «Δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα έπρεπε να απευθυνθώ σε Σας, που τόσα πολλά έχετε στο μυαλό Σας, προκειμένου να δικαιωθώ σε ένα απόλυτα δίκαιο και ηθικό ζήτημα. Δια της παρούσης, σας παρακαλώ να παρέμβετε με σκοπό να αλλάξω πόστο και να τοποθετηθώ σε άλλο πόστο, το οποίο δεν θα κινδυνεύω να καταστεί μοιραίο για την ζωή μου. Σας ζητώ συγνώμη για τον πολύτιμο χρόνος σας. Εύχομαι να προσπαθήσετε να πετύχετε κάτι στην κατεύθυνση της υλοποίησης του δικαίου αιτήματος μου, αν βέβαια έχετε τέτοια βούληση».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα