Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φαρμάκης σε Πελετίδη: Στη ΒΙ.ΠΕ. και μακριά από κατοικημένη περιοχή θα κατασκευαστεί ο χώρος των δεξαμενών

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόλυτα καθησυχαστικός ως προς την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του δικτύου διανομής φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί στην Πάτρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει «πολύτιμη προίκα» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) για την πόλη ενόψει της επέκτασης του αγωγού υψηλής πίεσης από την Κόρινθο προς την αχαϊκή πρωτεύουσα, εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε επιστολή που έστειλε χθες προς τον Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Ο κ. Φαρμάκης, απαντώντας στην επιστολή που κοινοποίησε ο Δήμαρχος την περασμένη Τετάρτη και στην οποία αναφερόταν σε ζητήματα ασφάλειας ως προς την χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αλλά και σε άγνοια που έχει ο Δήμος σχετικά με τη χωροθέτηση των δεξαμενών αποθήκευσης και την όδευση των δικτύων εντός πόλης, συνέταξε ένα αναλυτικό κείμενο που σύμφωνα με πληροφορίες εμπεριέχει αρκετές και ενδιαφέρουσες παραμέτρους του όλου έργου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πλήρη συμφωνία του με τον Δήμαρχο ότι η μόνη πλήρης και διαχρονική λύση είναι η επέκταση του αγωγού, για την οποία όμως υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια διεκδίκησε και πέτυχε να εγκριθεί από τη ΡΑΕ ώστε πλέον να έχει ενταχθεί και στο νέο σχέδιο ανάπτυξης που ανακοίνωσε η ΔΕΣΦΑ πριν έναν χρόνο, περίπου.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ έχει ήδη συμφωνήσει ώστε ο χώρος εγκατάστασης των δεξαμενών του υγροποιημένου φυσικού αερίου να γίνει σε περιοχή της ΒΙΠΕ, πολύ μακριά από κάθε οικισμό, ώστε να μην εγείρεται καμία ανησυχία για ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχήματος και αυτό, αυτομάτως σημαίνει ότι και οι διελεύσεις των βυτιοφόρων θα γίνονται μέσω της εθνικής οδού (προφανώς και της περιμετρικής) χωρίς καμία επιβάρυνση της πόλης, αν και όπως σημειώνει, η ασφάλεια της μεταφοράς καυσίμων διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και εκατοντάδες τέτοια οχήματα κινούνται καθημερινά στους δρόμους της Πάτρας, κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε καν να εγείρονται ζητήματα ως προς την μεταφορά.
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Σε ό,τι αφορά τη διέλευση των δικτύων διανομής αερίου μέσα στην πόλη, ο κ. Φαρμάκης σημειώνει ότι αυτή θα γίνει από τη ΔΕΔΑ, η οποία πρώτα θα διερευνήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, προκειμένου να δημιουργήσει και τον «χάρτη» διέλευσης του δικτύου, ο οποίος θα αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαβούλευσης και συνεννόησης με τον δήμο της Πάτρας. Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης σημειώνει πως συνολικά το έργο είχε παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο ίδιος στα τέλη του 2019, υπογραμμίζοντας επίσης τον διπλασιασμό των οικιακών παροχών που διεκδίκησε και πέτυχε η Περιφέρεια, ακριβώς επειδή αναγνωρίζει την ανάγκη πρόσβασης όσο το δυνατόν περισσοτέρων νοικοκυριών, στο φυσικό αέριο. Αναλυτικότερα, στην Πάτρα προβλέπονται 5.747 οικιακές συνδέσεις αντί για 3.747 που είχαν σχεδιαστεί αρχικά.
Ενισχύοντας μάλιστα την άποψη του Δημάρχου για την ανάγκη πρόσβασης των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών σε πιο φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, ο κ. Φαρμάκης τονίζει πως η χρηματοδότηση της Περιφέρειας (μέσω του ΕΣΠΑ) δεν περιλαμβάνει απλά την κατασκευή των δεξαμενών και του τοπικού δικτύου, αλλά και την επιχορήγηση των τελών σύνδεσης των καταναλωτών, σε ποσοστό 100%! Επιπλέον, αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, ώστε ακόμα και η αγορά οικιακού εξοπλισμού να επιχορηγείται σε σημαντικό ποσοστό.
«Στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να εισέλθει και ο τόπος μας σε όλα τα σύγχρονα και φθηνότερα ενεργειακά δίκτυα, με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και όφελος για το σύνολο των πολιτών – και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων – είμαστε μαζί, σύμμαχοι και συνοδοιπόροι» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον κ. Πελετίδη ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας πως η κατασκευή των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου θα είναι «η αρχή και όχι το τέλος». «Η υλοποίηση των τοπικών δικτύων είναι μόνο το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο που βρίσκεται μπροστά μας και από κοινού διεκδικούμε, δηλαδή την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου. Και αυτό το βήμα πρέπει να το κάνουμε σωστά και κυρίως, με ενότητα», καταλήγει.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για όλη η ακτογραμμή της Πάτρας…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα ισχυρά και εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά έργα που θα προστατεύσουν τη μεγάλη ακτογραμμή της Πάτρας, απαιτούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ασφαλώς, απασχολεί τον Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια που έχει σπεύσει να συνδράμει. Ωστόσο, έστω και σταδιακά, οι πόροι μπορούν να βρεθούν από διάφορες πηγές (εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ). Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες που θα καταδείξουν τα αναγκαία έργα και το κόστος τους.  Η μελέτη «Ρογκάν» πρέπει, όχι μόνο να επικαιροποιηθεί, αλλά και να επεκταθεί, περιλαμβάνοντας το σύνολο της ακτογραμμής της αχαϊκής πρωτεύουσας. Με εξαίρεση, βέβαια, το τμήμα του Ρίου και του Ακταίου, για το  οποίο η Περιφέρεια έχει έτοιμη και πλήρως κοστολογημένη μελέτη. Το επόμενο «βήμα» είναι η εξεύρεση πόρων ύψους 15 εκ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τη νότια πλευρά της πόλης…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατέθεσε την επίσημη υποψηφιότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την επίσημη υποψηφιότητά του για Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο Παύλος Μαρινάκης, στον πρόεδρο της αρμόδιας εφορευτικής επιτροπής και αρχαιότερο βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Τραγάκη. Με την ευκαιρία, ο Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε όσους υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του, μεταξύ τω οποίων, ο απερχόμενος Γραμματέας, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, δέκα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών φορέων. «Αυτή ακριβώς η στήριξη αποτελεί για εμένα τη μεγαλύτερη ευθύνη» σχολίασε. (Στη φωτό, ο Π. Μαρινάκης με τον Ι. Τραγάκη και τον Γ. Στεργίου).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Τα πρώτα αποτέλεσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας (Συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων των υποψήφιων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής στα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας.

Πανελλαδικά στο 50,30% της καταμέτρησης των τμημάτων, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 39,2%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 26,81%, τρίτος ο Λοβέρδος με 24,73%, ακολουθούν Χρηστίδης με  3.11%, Καστανίδης με 3.49% και Γερουλάνος με 2.13%.

Στην Αχαΐα τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα  έχουν ως εξής:

1585 Παπανδρέου

1260 Ανδρουλάκης

627 Λοβέρδος

68 Γερουλάνος

51 Χρηστίδης

28 Καστανίδης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ε.Τ. Σαγεΐκων

Ψήφισαν 385

Παπανδρέου 213
Ανδρουλάκης 111
Λοβερδος 56
Καστανίδης 2
Χρηστίδης 0
Γερουλάνος 2

 

Ε.Τ. Χαλανδρίτσας

Ψήφισαν 353

Παπανδρέου 193
Ανδρουλάκης 100
Λοβερδος 34
Καστανίδης 3
Χρηστίδης 4
Γερουλάνος 19

 

Πάτρα- 11ο Δημοτικό Σχολείο (Α τμήμα)

Ανδρουλάκης 181

Παπανδρέου 104

Λοβέρδος 87

Γερουλάνος 10

Καστανίδης 9

Χρηστίδης 3

 

Πάτρα – 11ο Δημοτικό Σχολείο (Γ τμήμα)

Ανδρουλάκης 208

Παπανδρέου 114

Λοβέρδος 79

Χρηστίδης 9

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 3

 

Ε.Τ. Σταυροδρομίου

Ψήφισαν 447 (άκυρα 6, λευκά 2)

Παπανδρέου 371

Ανδρουλάκης 49

Λοβέρδος 11

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 2

Καστανίδης 0

 

Ε.Τ. ΑΚΡΑΤΑΣ

Ψήφισαν 476

 

Λοβέρδος 222

Ανδρουλάκης 133

Παπανδρέου 98

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 3

Καστανίδης 13

 

Ε.Τ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Παπανδρέου 83

Ανδρουλάκης 81

Λοβέρδος 68

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 4

 

Ε.Τ. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Ψήφισαν 185

Παπανδρέου 98

Λοβέρδος 49

Ανδρουλάκης 26

Χρηστίδης 3

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 0

ΠΑΤΡΑ- Β΄ΤΜΗΜΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ 

Ψήφισαν 489

Ανδρουλάκης 296

Παπανδρέου 289

Λοβέρδος 164

Γερουλάνος 20

Καστανίδης 7

Χρηστίδης 11

 

Πάτρα -Ε.Τ. 365


Ανδρουλάκης 208
Παπανδρέου 119
Λοβέρδος 79
Γερουλάνος 4
Χρηστίδης 9
Καστανίδης 3
Λευκά 1

 

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα