Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Έτσι θα διεξαχθούν Γ’ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα-Αναλυτικά το υγειονομικό πρωτόκολλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, από την Γ’ Εθνική έως και την τελευταία κατηγορία κάθε ένωσης.

Αναλυτικά έχουμε :

-Οι εμβολιασμένοι (πλήρως) θα αγωνίζονται προσκομίζοντας απλώς με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
-Οι νοσήσαντες θα αγωνίζονται με το πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).
-Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες (18 ετών και άνω) για να αγωνίζονται πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.
-Σε ανεμβολίαστους αθλητές έως και 17 ετών, για να αγωνιστούν, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR &
Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου Covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.
-Aπαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή, εναγκαλισμοί και χειραψίες.
-Επιβάλλεται να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντηλου, χρήση του αγκώνα του χεριού για το βήξιμο), πλύσιμο χεριών με σαπούνι (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή και απολύμανση χεριών, ενώ πρέπει να αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους.
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους, εκτός των αθλητών, αλλά μόνο, κατά την διάρκεια της άθλησης.
-Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στο γήπεδο και με θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.
-Ανεμβολίαστοι διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στο γήπεδο υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.
-Αντίστοιχα οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες διαιτητές και παρατηρητές δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement