Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το “ράβε ξήλωνε” του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Κωνσταντίνου Σβόλη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη»

Το γνωμικό «ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει» ταιριάζει απόλυτα στην κατάρτιση και υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2021 του Δήμου Πατρέων.

Προϋπολογίζονται, στην αρχή του οικονομικού έτους 2021, 300.000 ευρώ για αγορά μπλε κάδων ανακύκλωσης και η δημοτική αρχή μειώνει κατά 225.000 ευρώ περίπου (σε δύο συνεδριάσεις) το ποσό αυτό δίνοντας την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί την αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης όπως έχουμε την υποχρέωση ως δήμος αλλά και όπως ήδη πράττουν άλλοι δήμοι.
Εγγράφονται, ως δαπάνες, χρήματα για επιχορήγηση εκπολιτιστικών συλλόγων και ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και τα ποσά αυτά, μεσούσης της χρονιάς, κατευθύνονται σε διαφορετική χρήση. Θα μπορούσε για παράδειγμα να προβεί ο Δήμος Πατρέων σε αγορά αυτόματων απινιδωτών και να υποστηρίξει τα αθλητικά σωματεία.
Δημιουργείται τον Απρίλιο του 2021 νέος κωδικός εξόδων με ποσό 100.000 ευρώ για έργα ανάπλασης στο Πλατανόδασος και τον Αύγουστο του 2021 αφαιρούνται 90.000 ευρώ, με την αιτιολογία της τροποποίησης τεχνικού αντικειμένου του συγκεκριμένου έργου.
Μείζονος σημασία για τον προϋπολογισμό του 2021 είναι η χρηματοδότηση, με ευρωπαϊκούς πόρους, έργων που αφορούν την πόλη μας. Αέναος η απροθυμία της δημοτικής αρχής να αναγνωρίζει την μεγάλη σημασία των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αδιάκοπη η άρνηση και η έλλειψη διάθεσης για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αλλά ας αντιληφθεί ότι έχει ψηφιστεί όχι μόνο από προσκείμενους στο ΚΚΕ ψηφοφόρους, αλλά και από πολίτες που πιστεύουν στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement