Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυλαία με αρνητικό πρόσημο-Χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα κλείνει η θερινή εκπτωτική περίοδος και για τους εμπόρους της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αρνητικό πρόσημο στον τζίρο των καταστημάτων «πέφτει» μεθαύριο η αυλαία της θερινής εκπτωτικής περιόδου. Δυστυχώς, ο εμπορικός κόσμος δεν κατάφερε να κερδίσει το… χαμένο έδαφος και να καλύψει τις απώλειες της περσινής χρονιάς που προκάλεσε η μακρά περίοδος της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας, ενώ τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου φάνηκε να υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον και οι πωλήσεις κινούνταν καλύτερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αυτό δεν συνεχίσθηκε τον Αύγουστο, κατεξοχήν μήνα διακοπών.

Συνεπώς, από τη μία η απουσία καταναλωτικού κοινού και από την άλλη, η κακή ψυχολογία λόγω της πανδημίας, λειτούργησαν για ακόμη μία φορά αρνητικά όσον αφορά στην αγοραστική κίνηση, ενώ οι έμποροι εκφράζουν φόβους και για το φθινόπωρο, καθώς ο Σεπτέμβριος προμηνύεται δύσκολος μήνας, λόγω και των επιδημιολογικών δεδομένων.
Μάλιστα, εκτιμούν πως όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, η κίνηση στην αγορά θα παραμένει υποτονική και το λιανεμπόριο θα περνά δύσκολες στιγμές…
Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τον δείκτη κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το δεύτερο τριμήνου 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 αυτός παρουσίασε αύξηση 30,8% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α ́ τριμήνου 2021 αύξηση 13,3%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης το Β ́ τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α ́ τριμήνου του 2021, παρουσίασε αύξηση 5%.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement