Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θωμαΐδης – Προμηνύεται απότομη αύξηση κρουσμάτων και νέο κύμα αν δεν εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανήσυχοι δηλώνουν οι ειδικοί για το ενδεχόμενο να έχουμε ένα νέο κύμα κοροναϊού από τον Οκτώβριο, γι αυτό και τονίζουν την ανάγκη να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί.

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλας Θωμαϊδης, αναφέρθηκε στα στοιχεία από το δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι «έδειξε» συνολική αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται «μεταφορά» από την περιφέρεια και τα νησιά στα αστικά κέντρα.

«Είναι αναμενόμενο να έχουμε ανησυχία καθώς αυτό προμηνύει αύξηση κρουσμάτων», υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής.

Τι θα γίνει αν δεν ενταθεί ο εμβολιασμός
«Σίγουρα αν ο ρυθμός εμβολιασμών παραμείνει στάσιμος και δεν ενταθεί, θα έχουμε άνω των 4.000 κρουσμάτων ημερήσιο αριθμό. Ήδη η Αττική συνιστά το 20% των κρουσμάτων και το νούμερο ενδέχεται να διπλασιαστεί», είπε ο κ. Θωμαϊδης, σύμφωνα με την ertnews, ενώ ανάλογη ήταν η επισήμανση για την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη.

Το ζητούμενο, όπως είπε είναι «να μην δούμε απότομη αύξηση τον Οκτώβριο από την μετάλλαξη Δ».

Αν και διαπιστώνεται σταθεροποίηση 15 ημερών στο ιικό φορτίο της Αττικής, η εξέλιξη αναμένεται ανάλογη με την περυσινή, δηλαδή αύξηση από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

«Επομένως αν τώρα το ιικό φορτίο αντιστοιχεί σε 600-900 κρούσματα είναι αναμενόμενο ότι οδηγούμαστε στα περυσινά δεδομένα με την απότομη αύξηση στις 19 Οκτωβρίου και το κύμα, που ακολούθησε.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement