Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Τραγουδώντας για την ελπίδα-Η Πατρινή ερμηνεύτρια, Μαρία Ρούτση λίγο πριν την συναυλία «Εφ’ όλης της ύλης» που εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ μιλά στη «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μία… αγκαλιά τραγούδια που αποτυπώνουν την αλληλεγγύη και την ελπίδα, η αγαπημένη μας, Πατρινή ερμηνεύτρια, Μαρία Ρούτση, είναι έτοιμη να παρουσιάσει μία ακόμη συναυλία, ξεχωρίζοντας, όπως πάντα, με τη στιβαρή της φωνή και την σκηνική της παρουσία.

Πρόκειται για τη συναυλία αλληλεγγύης «Εφ’ όλης της ύλης» που θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 21.30 στον προαύλιο χώρο του Σκαγιοπουλείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Στη συναυλία, αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους πυρόπληκτους, ενώ για την ενίσχυση της δράσης και της προσφοράς του Λαϊκού Φροντιστηρίου, που κάθε χρόνο στέκεται δίπλα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους θα συγκεντρώνονται και σχολικά είδη. Η Μαρία Ρούτση μίλησε στη «Γ» για τη συναυλία, τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ, την πανδημία, τις συνεργασίες της με σημαντικούς μουσικούς, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

ΕΡ.: Συμμετέχετε στο Διεθνές Φεστιβάλ με μία συναυλία «Εφ’ όλη της ύλης». Τι θα ακούσουμε;

Η επιλογή του τίτλου της παράστασης δεν είναι τυχαία. Τόσο σε θεματικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί θα έλεγα ότι καλύπτουν ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα. Έτσι, συνθέτες και ερμηνευτές όπως ο Bob Dylan, ο Νίκος Παπάζογλου, o Θάνος Μικρούτσικος, οι Doors, ο Joe Bonamassa, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Joan Faulkner κ.ά. ‘συνδιαλέγονται’ μουσικά ο καθένας μέσα από το είδος της μουσικής που πρεσβεύει με στόχο την ανάδειξη μιας σειράς ζητημάτων που απασχόλησαν, απασχολούν και θα απασχολούν τον άνθρωπο. Για εμένα καλλιτεχνικά αποτελεί και μία πρόκληση η ερμηνεία διαφορετικών τραγουδιών σε ξένο κι ελληνικό στίχο και με έντονο το ροκ στοιχείο που όμως έχουν μία κοινή συνισταμένη – τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Επίσης, στην παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια που είχα τη χαρά να ερμηνεύσω και σε παλαιότερες συνεργασίες μου όπως αυτή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αλλά και τραγούδια που έχω ηχογραφήσει τα τελευταία χρόνια. Είναι τιμή να συμμετέχω στο Διεθνές Φεστιβάλ με αυτή την παράσταση και προσκαλώ τον κόσμο να έρθει και να τραγουδήσουμε με την καρδιά μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement