Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Κρίμα για τη Δόξα- Επιστολή του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, Τάκη Γεωργακόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα προβλήματα τελικά δεν ξεπεράστηκαν για την Δόξα Χαλανδρίτσας και ο ιστορικός σύλλογος τελικά δεν θα μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αχαΐας.

Αν και οι άνθρωποι που πάλευαν να κρατήσουν «ζωντανή» την ομάδα έχοντας δηλώσει συμμετοχή στο τέλος όλες τους οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και με επίσημη ανακοίνωση ανέφεραν το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε για την αποχώρηση του υπάρχοντος Δ.Σ. της Δόξα Χαλανδρίτσας.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και την πραγματοποίηση δυο γενικών συνελεύσεων η έλλειψη ενδιαφέροντος και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα λόγω του covid-19 καθιστά αδύνατη την συνέχεια της προσπάθειας των τελευταίων ετών, ώστε να παρουσιάσουμε μια ομάδα αξιοπρεπή και αξιόμαχη στους αγωνιστικούς χώρους. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή μας στεναχωρεί όλους, αφού το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Ερυμάνθου αλλά και μοναδικός εκπρόσωπος στην Α΄ κατηγορία (σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα) δεν θα συνεχίσει να μας εκπροσωπεί στα ερασιτεχνικά γήπεδα!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους προπονητές και τους χορηγούς που τα τελευταία χρόνια στήριξαν την προσπάθειά μας! Για το τέλος αφήσαμε τους ποδοσφαιριστές μας, πραγματικά ότι και να πούμε είναι λίγο, η υπομονή τους και η αγωνία τους ήταν συγκινητική καθότι μέχρι την τελευταία στιγμή περίμεναν την δική μας απόφαση υπομονετικά χωρίς να μπουν σε συζητήσεις με αλλά σωματεία ώστε να συνεχίσουν να τιμούν με την παρουσία τους το σωματείο μας. Θα θέλαμε να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνουν κάθε επιτυχία και υγεία στην χρόνια που έρχεται!

Υ.Γ. Ελπίζουμε έστω και την ύστατη στιγμή να βρεθεί μια λύση ώστε η ιστορική Δόξα Χαλανδρίτσας να συνεχίσει την παρουσία της στα ερασιτεχνικά γήπεδα!».

 

 

Ανοιχτή επιστολή από τον Γιατρό, Πνευμονολόγο και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, Τάκη Γεωργακόπουλο.

 

«Αγαπητή “Γνώμη”,

Ας μου επιτραπεί να εκφράσω δημόσια τη λύπη μου για την ανακοίνωση απόσυρσης της Ομάδας της Δόξας Χαλανδρίτσας από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας (ΕΠΣΑ).

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη για τον τοπικό αθλητισμό της περιοχής Ερυμάνθου, έρχεται ασφαλώς σε μια δύσκολη περίοδο, την περίοδο της πανδημίας και δείχνει με σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις που έχουν προκληθεί και προκαλούνται αφού σε τοπικό επίπεδο δείχνεται απροθυμία προσώπων, για να στηριχθεί η ομάδα.

Η εξέλιξη στην ομάδα της Χαλανδρίτσας έρχεται μετά από μια άλλη επίσης δυσμενή εξέλιξη, την απόσυρση προ ολίγων ετών από το πρωτάθλημα του τοπικού ποδοσφαίρου και της ομάδας του Βασιλικού.

Σε τοπικό επίπεδο ενός Επαρχιακού Δήμου όπως ο Δήμος Ερυμάνθου, είναι βέβαια δύσκολο να βρίσκονται άνθρωποι που να έχουν το μεράκι να λειτουργούν ως ποδοσφαιρικοί παράγοντες και γι’ αυτό θεωρώ αναγκαίο αυτόν τον ”ρόλο” να τον ασκεί -με τον τρόπο του- ο Δήμος που οφείλει να βρίσκει τρόπους για να προστατεύει την νεολαία της περιοχής, προτρέποντάς την να αθλείται.

Έτσι και τώρα, θα πρότεινα στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου, ως πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, να αναλάβουν αυτή την δύσκολη ευθύνη και να στηρίξουν κατ’ αρχάς την ομάδα της Δόξας Χαλανδρίτσας και παράλληλα να κινηθούν οι διαδικασίες για να ανασυγκροτηθεί και η ομάδα του Βασιλικού, κάνοντας επίσης ενέργειες για την αναμόρφωση του γηπέδου του Βασιλικού που βρίσκεται σε μια άκρως προνομιακή τοποθεσία και θα μπορούσε με την συνδρομή και του Δήμου Ερυμάνθου, να αποτελέσει ακόμη και κέντρο προπονήσεων/προετοιμασίας για τις ομάδες της περιοχής μας και όχι μόνο.

Δεν επιθυμώ να κάνω υποδείξεις αλλά απλά να πω, προστατέψτε τα νέα παιδιά της περιοχής Ερυμάνθου, αφού υπάρχουν σε αρκετά σημεία-χωριά εξαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις που απλά χρειάζονται την στήριξη όλων και την συνδρομή του Δήμου της περιοχής.

 

Με εκτίμηση

Τάκης Γεωργακόπουλος, γιατρός πνευμονολόγος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement