Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Online gaming – Πλαφόν 3 ωρών ανά εβδομάδα επιβάλλει η Κίνα στους ανήλικους παίκτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών στην Κίνα, θα επιτρέπεται να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, μόνο έως τρεις ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας τη Δευτέρα.

Η κίνηση είναι ένα νέο πλήγμα για τους κολοσσούς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, όπως το Tencent και το NetEase, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά περιορισμών. Ο κλοιός που στενεύει για τους τεχνολογικούς κολοσσούς, έχει τρομάξει τους επενδυτές και έχει εξαφανίσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές.

Σύμφωνα με μια μεταφρασμένη ανακοίνωση σχετικά με τους νέους κανόνες, θα επιτρέπεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μία ώρα την ημέρα μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ. τις Παρασκευές έως τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Ο οργανισμός χαρακτηρίζει τους κανόνες ως έναν τρόπο προστασίας της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών.

Οι κανόνες θα ισχύουν για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακών παιχνιδιών σε ανηλίκους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να εξυπηρετούν αυτούς τους χρήστες εκτός των καθορισμένων ωρών. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται στις εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες σε χρήστες που δεν έχουν συνδεθεί με εγγραφή σε πραγματικό όνομα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement