Connect with us

Αθλητισμός

Τα νέα μέτρα θα απομακρύνουν τον ερασιτέχνη

Published

on

Νέα μέτρα, νέα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μετά τις νέες ανακοινώσεις που εξέδωσε η Γ.Γ.Α. για το υγειονομικό πρωτόκολλο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δυστυχώς θα φέρει αντιδράσεις. Και αν δεν τις φέρει, θα απομακρύνει τους νεαρούς αθλητές από τον χώρο που αυτό σηματοδοτεί άλλους κινδύνους.

Με τα νέα μέτρα αυτό που σώζει την κατάσταση, είναι ο εμβολιασμός των αθλητών ή οι αρμόδιοι αν βρουν άμεσα λύσεις για το πώς θα καλυφθούν τα έξοδα των rapid tests.

Πολλοί νέοι αθλητές δεν είναι εμβολιασμένοι οπότε πρέπει να μπουν στην διαδικασία να πληρώνουν δύο rapid test στις προπονήσεις από 16 ετών και πάνω.

Οι αθλητές έως 11 ετών θα πρέπει να κάνουν δύο self tests ανά βδομάδα και οι 12 έως 15 ετών ένα rapid test και ένα self test την εβδομάδα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός φαίνεται να δέχεται ένα ακόμα πλήγμα με τους νεαρούς αθλητές να αποχωρούν ψάχνοντας άλλες δραστηριότητες για να καλύψουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Κάτι που φυσικά κανείς γονιός δεν θα θέλει γι’ αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι πρέπει να βρουν άμεσα λύσεις. Τέλος να επισημάνουμε ότι για όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το υγειονομικό πρωτόκολλο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε προπονήσεις και αγώνες έχουν ως εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

Αθλητές έως 11 ετών: δύο (2) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

Αθλητές 12 έως 15 ετών: ένα (1) rapid test την εβδομάδα και ένα (1) self test την εβδομάδα.

Παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

Αθλητές 16 ετών και άνω: δύο (2) rapid test την εβδομάδα.

* Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

αθλητές έως 15 ετών: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

αθλητές 16 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

* Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement