Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέο lockdown και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την πορεία της πανδημίας.

Σχολιάζοντας το τέλος της προθεσμίας, προκειμένου να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της οποίας θα βγουν σε αναστολή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού του εμβολιάστηκε. Αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της, πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι τον φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία. Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε».

«Όταν μπήκα να χειρουργηθώ στο ΚΑΤ και έμπαιναν οι νοσηλευτές σκεφτόμουν αν ήταν ανεμβολίαστοι. Για ποιον λόγο να με βάλει σε κίνδυνο κάποιος άλλος άνθρωπος; Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του. Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 συμπολίτες μας, γιατί είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε τονίζοντας ότι «το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Προφανώς στη ζωή μας έχουμε και υποχρεώσεις».

Ροή ειδήσεων

Advertisement